VUODENVAIHTEEN AJATUKSIA




Vuoden viimeinen päivä on käsillä. Vuosi 2013 oli meidän perheelle suotuisa. Pojat ovat vuoden vanhempia, terveitä ja iloisia. Onneksemme nuorempi sai paikan samasta päiväkodista kuin isoveljensä. Meillä vanhemmilla on mieluisat työpaikat, talo on pieniä viilauksia vaille myyntivalmis ja uuden tekeminen on aloitettu. Elämä on mallillaan.
 
Uudelle vuodelle ajatuksissa on toivottavasti muutto väliaikaiseen kotiin. Se tulee olemaan raskas jakso, mutta onneksi palkinto on mieluisa. Henkilökohtaisesti toivon, että ammatillisesti muutama projekti saa tuulta purjeisiin. Toivottavasti siis yrittäjyys ja syksyllä alkava pitkä erikoistumiskoulutus mahdollistuvat kohdalleni. Tavoitteissa siintää myös jälleen puolimaraton. Kun kehoni voi hyvin, voi mielikin paremmin.

Mutta tänään juhlitaan vuoden vaihtumista pienimuotoisesti ystäväperheen kanssa. Herkullista ruokaa, muutama raketti jos puuskaiselta tuulelta niitä tohditaan ampua ja hieman kuplivaa. Hyvää Uutta Vuotta 2014!
 
// Happy New Year 2014
 

JOULUPUKILTA



Tänä vuonna joulupukin paketeista paljastui jo kauan toivelistoilla keikkuneita asioita. Kuvissa vilahtaa kaksi lahjaani, Iittalan kirkkaan värinen vitriini sekä siro rannekoru, joka osoittautui Efva Attlingin Twosome -koruksi. Mielessäni asettelen niitä jo uuteen kotiimme, arvon edellyttämille paikoille, mutta toistaiseksi ihailen niitä vaatehuoneemme tasolla. :)
 
Huomenna se sitten koittaa, pikainen pyrähdys arkeen, sillä tiistaina ja keskiviikkona jatketaan taas loman merkeissä. Joulukoristeita olen hiljalleen viikkosiivouksen yhteydessä riisunut pois, mutta muutamat talviset koristeet saavat olla paikoillaan. Vielä viikko sitten sitä asetteli joulua kotiin ja kaipasi ympärilleen runsautta, mutta nyt pelkistetymmät tasot tuottavat suurta iloa silmälle. Niin se mieli muuttuu! :)
 
// my Christmas presents   

MEIDÄN JOULU



Palasimme eilen kotiin joulunvietosta. Aivan ihana joulu jälleen. Suussa sulavia herkkuja toisensa jälkeen, muutama erityinen joululahja, lasten riemu, läheisten hymy - ne muistot on nyt talletettu tiiviisti kameran muistikortille ja sydämeen. Tänään jatketaan vielä samoissa merkeissä, mutta oman perheen kesken.
 
Ehdimme ulkoilla aamupäivällä ja kieltämättä oli todella outo tunne, kun siivosimme lelulaatikkoa ja hyvin tarkeni ilman hanskoja! Varsin lämmin sää ja lumettomuus taisivat olla se suurin ihmetyksen aihe tänä vuonna. Oma joululomani on jo puolessa välissä. Päivät kuluvat nopeata tahtia. Nyt on kuitenkin erilainen tunne, kun to do -listat kalenterin välissä ammottavat lähes tyhjillään.
 
Täällä on silti katseet käännetty kohti tulevaa. Saimme nimittäin tulevan talomme uudet kuvat ja tarjouspyynnöt ovat lähteneet jo pakettien toimittajille. Jos joulu oli ihana, uskon sitä olevan myös tulevien kuukausien.
 
// our Christmas
 

TULKOON JOULU

 Joulu on taas, riemuitkaa nyt
lapsi on meille tänä yönä syntynyt
tulkoon toivo kansoille maan,
pääsköön vangit vankiloistaan
uskon siemen nouskoon pintaan,
olkoon rauha loppumaton

Joulu on taas, kulkuset soi
jossakin äiti, lastaan seimeen kapaloi.
Tulkoon juhla todellinen, tulkoon jeesus
herraksi sen
tulkoon rakkaus, ihmisrintaan
Silloin joulu luonamme on.
 
Niin se saapui joulu, viimeinkin. On aika rauhoittua ja unohtaa arki. Me vietämme joulumme perinteiseen tapaan ensin mieheni vanhempien luona ja sitten aattoillaksi siirrymme minun vanhempieni luo. Sinne meitä kokoontuu myös äitini sisko miehensä kanssa ja hänen äitinsä, oma varamummuni. Saunomme, syömme ja jaamme lahjat. Katselemme lasten elokuvan ja kokoamme lahjakääröistä paljastuneita legoja. Rentoa yhdessäoloa.
 
Toivotan teille jokaiselle oikein ihania joulupyhiä, lämmittäkööt ne jokaisen sydäntä.
 
// Merry Christmas to all of my readers

PUUROJUHLA








Meillä vietettiin keskiviikkona työporukkamme perinteistä puurojuhlaa. Täydellisyyden tavoittelijana alkuviikon illat kuluivat valmisteluiden parissa. Sain kuin sainkin kaikki ajoissa valmiiksi ja ilta oli aivan mahtava. Naurun määrän perusteella jokainen meistä sai muutaman vuoden elinaikaa lisää. Kattaus koostui Iittalan ja Arabian astioista sekä aterimista. Tabletit ovat Pentikin. Pellavalautasliinat sidoin satiininauhalla rusetille. Lopputulos oli yksinkertainen, mutta kaunis mielestäni. Tunnelma viimeisteltiin takkaan ja sohvapöydälle viritetyin kynttilöin.
 
Suurin jännitys liittyi silti riisipuuron tekoon, jossa onnistuin hyvin. Talokierros ennätti ruokailun edelle, jonka vuoksi h-hetkellä puuro ei ollut aivan yhtä notkeaa kuin ajatus oli. Pääasia, että syödä kelpasi. Jälkiruoaksi tein kinuski-puolukkarahkan. Kinuskikastiketta ja puolukoita rahkaseoksen (maitorahka, vispikerma) sekaan. Helppoa ja hyvää!
 
Tänään oli pimeän kauden viimeinen päivä. Miten ihanaa! Totisesti piristää mieltä.
 
// dining with my co-workers
 

TAKAN PÄÄLLÄ

Touhukkaat arkipäivät kääntyvät viimein viikonloppuun. Tätä on odotettu. Meillä vietettiin keskiviikkona työporukan puurojuhlaa ja sen vuoksi alkuviikko vierähti siivillä. Kuulette siitä vielä. Eilinen ja tämä ilta on yritetty viimeistellä joulusiivousta, joskin hieman huonolla menestyksellä. Kaiken keskellä olen havahtunut huomaamaan, että syön päivässä aivan liian vähän. Kalorimäärät jäävät kauas jo perusaineenvaihdunnasta. Liikuntaa haluaisin lisätä, mutta ensin on tehtävä syömiselle jotakin. Lisäksi tässä on viritelty henkilökohtaisia tavoitteita ensi vuodelle ja siinä sivussa pohdittu myös hieman perhe-elämää. Taitaa mennä hiukan liian lujaa. Myönnän.

Sitä paremmalla syyllä voinkin todeta, että nyt alkoi loma. Osaisiko siitä nauttia enemmän, kun sen sanoo ääneen? No lomamoodi on löydettävä ja hypättävä pois kaasupolkimelta. Uskon sen onnistuvan vaivatta, kun saan yhdet kunnon yöunet alle. Mutta itse asiaan. Viimeiset hetket alkavat olla joulukoristeiden osalta käsillä ja nappasin viime viikonloppuna muutaman kuvan meidän takan reunuksesta.
 
Puiselle tarjottimelle kokosin tällä hetkellä eniten silmää miellyttävät joulupallot ja viereen asettelin poikienkin huoneissa vilahtaneita paperikuusia. Paperikuuset myytiin kuuden kappaleen paketissa ja omani ovat Hannasista. Toivottavasti löydän samoja kuusia joskus lisää. Ovat mielestäni kauniita ja voivat olla esillä koko talven.
 
Hei loppuun vinkkaus Instasta - nyt minutkin löytää sieltä hannashome nimimerkillä. Yritän päivitellä sinne niitä pieniä arjen suloisia hetkiä, jotka eivät blogiin asti päädy. Oikein ihanaa viikonloppua!

// fireplace

MAKUUHUONEESSA NYT

Uusi viikko jälleen! Kylläpä maistui unet omassa sängyssä viikonloppuna hyvältä. Lähdettiin perjantaina aamulla miniristeilylle poikien kanssa. Edellisenä yönä Etelä-Suomea riepotteli myrsky, mutta tuuli laantui sopivasti laivan lähtöön. Myrsky-yönä nukuin huonosti, peläten tuulen aiheuttamia vahinkoja ja laivalla taas ahtauduimme koko perhe samaan parisänkyyn. Risteilyltä jatkoimme vielä Raisioon joululahjaostoksille, joten melkoisen väsynyttä sakkia olimme illalla.
 
Makuuhuoneen talvinen ilme syntyi vain muutamia vaihdoksia tekemällä. Astetta lämpimämpi Gripsholmin torkkupeitto, joka on joululahja työnantajaltani viime vuodelta sekä H&M:n pellavalakanat. Valkoiset tyynyliinat ovat Villa Stockmann -sarjaa ja harmaat nekin H&M:lta. Läckberg -innostukseni on edennyt seitsemänteen kirjaan. Pientä kisaväsymystä oli havaittavissa edellisen kirjan kohdalla, mutta Majakanvartija on taas vienyt mukaansa.  
 
Zarasta ostettu luumun värinen paita ei tykännyt 40 asteisesta pesusta ja kutistui. Hilkulla on, onko paita vielä pidettävä ja se on hyvän tovin roikkunut henkarissa esillä odottaen lopullista päätöstä. Harmi, koska todella pidän tuosta paidasta. Tekonahkaiset yksityiskohdat ovat pieni askel pois mukavuusalueelta, mutta tuovat kivasti särmää.
 
// in the bedroom
 

LUMOAVA SARVIPÄÄ

En taida olla ainoa, joka viimeistään näin loppuvuodesta on hurahtanut sarvipäihin. Jos blogeja on uskominen, löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kodista poroja tai kauriita jossakin muodossa. Niin löytyy myös meiltä. Valkoinen poro ilahduttaa ohikulkijaa, pientä ja suurta. Pojat ovat haltioissaan ja suurempikin itku laantuu puhuttaessa porosta. Sillä tuntuu olevan lähes maaginen status kodissamme.

Tämä viikko on meillä myös nelipäiväinen. Otamme huomenna varaslähdön viikonloppuun ja suuntaamme pienelle retkelle. Tekee hyvää hengähtää hetki. Kotona oleminen kun usein on erinäisten projektien kimpussa ahertamista. Oli se sitten pyykinpesu tai joulun laittaminen. Puhelin kiinni ja aikaa vain perheelle. Siitä on meidän seuraavat päivät tehty.

// kids love the reindeer
 

WASHI KORISTEET




Pinterestin innoittamana käytin poikien huoneiden talviseen sisustukseen myös washi -teippiä. Todella yksinkertainen konsti luoda seinälle taidetta. Eikä se kovin vaikeaakaan ollut, vaikka tuota kuusiteippausta aseteltiinkin suoraan vatupassilla avulla, mieheni toiveesta. Ja ne sanovat, että minä olen tarkka. :)
 
Pidennetty viikonloppu oli täällä erityisen ihana. Jätin osaltani pikkujoulut mieheni ystävien kanssa väliin ja käytin ajan huolehtimalla itsestäni. Toki myös siivosin kotia, paketoin lahjoja ja kirjoitin joulukortteja, mutta nekin ovat itselleni mieluisia juttuja. Tästä on erityisen hyvä siis potkaista uusi viikko käyntiin. Onko siellä levännyt olo?

// some washi art
 

ITSENÄISYYSPÄIVÄ

Aamulla katsottiin Niko Lentäjänpoika ja leivottiin piparit. Iltapäivällä oli tarkoitus lähteä luistelemaan, mutta lämpötila painui yön aikana plussan puolelle ja kenttä on sen vuoksi todennäköisesti aika huonossa kunnossa, vaikka tekojäärata onkin. Taidamme suunnata metsäretkelle luistelun sijaan. Illalla katsotaan juhlia ja ajattelin kokeilla tehdä sen uuniriisipuuron. Hyvin leppoisissa merkeissä mennään siis.


Tänä vuonna jouluisessa sisustuksessa on hyvin vähän tilaa joulupalloille. Kaivoin aamulla kaapista muutaman pallon ja yritin mallata niitä tuon huonekuusen juurelle, mutta olivat turhan raskaita ja kookkaita. Jos jostain vastaan tulee vielä kevyempiä riippuvia koristeita, voisi sellaisia hankkia. Omaan silmään tuo kuusi on kaunis paljaanakin, joten koristeet eivät ole välttämättömyys. Hyvää itsenäisyyspäivää!
 
// Independence day moments

PORO, TÄHTI JA HARMAA PEITTO




Nuoremman pojan huone on saanut talvisemmat tekstiilit ylleen. Toistaiseksi vielä Stokken pinnasängyssä nukkuva poika sai unia vauhdittamaan Hobbyhallin poro -tyynyn. Gantin tähtityyny on vanhoja peruja. Varsinaista päiväpeittoa sängyssä ei ole, mutta tykkään, että jokin suoja pussikalakanoille kuitenkin on. Tätä virkaa toimittaa Ikean fleecehuopa. String -hyllyn kokoonpano on muuttunut näistä parin viikon takaisista kuvista jo astetta jouluisemmiksi.
 
Arki-illat kuluvat jälleen siivillä. Tälle viikolle osuu peräkkäisille päiville poikien päiväkodin joulujuhlat, joten kiirettä pitää. Onneksi kuitenkin sellaista mukavaa kiirettä. :) Yritän ehtiä itsenäisyyspäiväksi viikkosiivouksenkin, että voi keskittyä sitten rauhassa herkutteluun ja yhdessäoloon. Meillä on ollut tapana leipoa piparit itsenäisyyspäivänä. Tänä vuonna niihin karkeloihin osallistuukin kaksi ehtiväistä käsiparia, viime vuonna kun nuorempi oli hiukan liian pieni osallistuakseen.
 

KORTIT POSTIIN


Kerroinkin aikaisemmin teille itselleni uudesta virtuaalisesta joulukorttipuodista nimeltä tinyprints. Päädyin lopulta tilamaan kortit sieltä, ja koska satuin olemaan kerrankin oikeaan aikaan liikkellä, sain kortit 20 prosentin alennuksella ja vielä lähetyskuluitta. Kuoret kuuluivat myös hintaan.
 
Toimitus oli suhteellisen nopea. Olisi itse asiassa ollut nopeampi jos olisin hyväksynyt luonnokseni ajoissa. Sen sijaan sain eräs sunnuntai-ilta marraskuun alussa puhelun heiltä, jossa pyysivät hyväksymään sähköpostiin lähetetyn esikatselu -kortin. Hups! Sen jälkeen kortit saapuivatkin pikapikaa FedExin kautta postilaatikkoomme. FedEx myös tullasi kortit puolestani. Enää tarvitsee kuoret kirjoittaa ja kortit ovat valmiit postiin.
 
Onko siellä kortit hyvällä mallilla?

// Christmas cards from tinyprints

1. ADVENTTI

Tämä viikko on viuhunut vain silmissä. Työpäivät ovat olleet kiireisiä ja olen ollut jotenkin alavireinen. Töissä on sattunut unohduksia, joita tälle perfektionistille harvoin sattuu. Joskin ne virheet ovat sattuneet jo elokuulla ja kävivät tällä viikolla ilmi. Tässä on siis samalla harjoitettu pientä itsetutkiskelua. Taidan ottaa turhan rankasti tällaiset asiat, mutta minkä sitä luonteelleen voi.
 
Kotona sen sijaan olen yrittänyt panostaa iloisiin asioihin. Olen viettänyt aikaa mahdollisimman paljon lasten kanssa ja laittanut joulua kotiin. Ne ovat kaikkein parhaimmat konstit viedä ajatukset pois työasioista.
 
Aamulla jännitettiin kalentereiden ensimmäisiä luukkuja. Meillä mennään ihan kaupan tavallisilla suklaisilla versioilla. Ovat ainakin mieluisat. Ensi vuonna voisi olla hyvä aika tehdä kalenteri itse. Nuorempi poika ei olisi millään halunnut luopua kalenteristaan, kun ne perjantaina ostettiin. Kaupan kassalla sai kovan huudon aikaiseksi, koska se piti maksamisen ajaksi laskea hihnalle.  
 
Talon nurkissa vihmoo rankka tuuli, illaksi kai odotettavissa myrskyä. Taidan siis jatkaa tuon adventtikynttelikön ihastelua ja ottaa rennosti. Kynttelikkö rakentui tänä vuonna Iittalan Festivoista, joista yksi on saatu vanhemmiltani (ollut minun ja veljeni kastepöydässä) ja loput ovat kirpparilta, hyvin sievoisin alennuksin.
 
Rauhallista ensimmäistä adventtia!