KODINHOITOHUONE


Yksi pitkään luonnoslistalla roikkunut aihe on kodinhoitohuoneemme. Tila on hankala kuvata useasta eri suunnasta tulevan valon vuoksi ja toisaalta myös muun kuin siloteltujen pintojen esittely blogissani ei ole vahvin puoleni. Olkoonkin, että lukijat toivottavasti tänä päivänä ymmärtävät, että normaalia elämää likapyykkeineen täälläkin eletään. Joka tapauksessa kesälomalla rästilistaa karsiessa ryhdyin toimeen.



Kodinhoitohuone meillä on yhdistetty kylpy- ja saunatilojen kanssa ja ne muodostavat yhden ison avaran huoneen.  Käynti sinne on makuuhuoneisiin johtavasta aulasta ja kodinhoito- /kylpyhuoneesta on suoraan käynti ulos terassille.  En halunnut tilaan perinteisiä kalusteratkaisuja, jotta avara tilantuntu säilyisi ja myös siivous olisi helppoa.  Saunaseinälle asennettiin lähes koko seinän mittainen leveä valkoinen kaapisto. Sinne mahtuvat sopivasti kylpy- ja käsipyyhkeet sekä lakanat. Vastakkaiselle seinälle rakennettiin Puustellin liukuovien taakse piiloon erillinen säilytysjärjestelmä Ikean Algot -sarjan tuotteista. Sisäpuolen seinät olisi voinut huolitella paremmin, mutta käytön kannalta tällä ei ole merkitystä, joten päätimme oikaista. Isosta kaapista löytyvät miehen työvaatteiden lisäksi kodinhoidon kannalta tarpeelliset välineet, kuten imuri, silityslauta, jonkin verran sisustustavaraa, pesuaineet ja rätit sekä lisäksi esimerkiksi patterit ja varalamput.  Yleisilme pysyy siistimpänä, kun pieni tavara on piilossa muun muassa Ikean Kuggis- ja Skubb-sarjan laatikoissa.




Erillistä pyykinkuivaustilaa meillä ei ole ollenkaan, eikä itse asiassa kuivausrumpuakaan. Pesutornille on kuitenkin paikkavaraus. Meidän pesukoneemme on kuivaava, mutta pyykki mahtuu kuivamaan myös narulla kylpyhuoneen puolella. Ensi kotiin on suunnitteilla hyvin samanlainen kodinhoitohuone avarine ratkaisuineen, mutta katsotaan onko kuivausrummun ostaminen kuitenkin tarpeen, kun pojat kasvavat. Uudessa kodissa ei ole myöskään mahdollista heittää lakanapyykkiä ovien päälle kuivumaan jos suunnitelmat toteutuvat niin kuin olen ajatellut.

// utility room

Ei kommentteja