REMONTTI- JA SISUSTUSSUUNNITELMAT 2017


Uusi vuosi on käynnistynyt hentoisen lumipeitteen, paria kymppiä hipovien pakkaslukemien ja hyytävän viiman saattelemana. Influenssa on alkaa lopultakin hellittää. Viime kerralla liikuttiin hieman syvemmissä vesissä, kun kertasin teille ajatuksiani edessä olevasta vuodesta. Nyt vastapainoksi niitä kevyempiä suunnitelmia. Vaikka uuden talon rakentaminen jo mielessä pyöriikin, on ensin rakennettava tämä nykyinen koti valmiiksi. Siinä riittääkin vielä tekemistä.


Keväällä, heti ilmojen salliessa, alkaa rappauksen uudelleen tekeminen. Tämän jälkeen pääsemme tekemään loput talon viimeistelymaalaukset (otsalautojen, räystäsaluslautojen sekä sokkelin maalaus) sekä asentamaan tikkaat ja lumiesteet. Talon terassi portaineen on myös viimeistelemättä. Talon ohella myös autokatoksessa ja varastossa riittää pientä puuhaa, kuten sähkökeskuksen asentaminen ja  maalaustyöt. Piha itsessään jää suurin pirtein nykyiselleen. Loppusyksystä pihaan laitettiin asfaltti, joka toi heti huolitellumman ilmeen ja huomattavasti vähemmän hiekkaa sisälle, huh!


Sisätiloissa isoimpana rakennusprojektina on pienemmän wc:n tekeminen valmiiksi, josta puuttuu sisäkatto, seinien maalaus sekä piensisustaminen. Lisäksi listalla on takan maalaaminen toiseen kertaan, listoituksia, jakotukin peitelevyn asentaminen, sähkötöiden viimeistelyä sekä erilaisia sisustusprojekteja. On houkutteleva ajatus, että viimein koti olisi sisustukseltaan valmis, kun taloa lähdemme myymään. Yleensä kuulun niihin, jotka uskovat, että sisustus ei ole ikinä valmis, sillä se muuntuu esimerkiksi elämäntilanteiden mukaan. Kuitenkin nyt hetkellisesti kaipaan sitä, että istuessani sohvalle en  näe ympärilläni ainoastaan keskeneräisyyttä. Palataan näihin sisustusprojekteihin vielä vähän tarkemmin myöhemmin.

// renovation and interior projects for the year

Ei kommentteja