GRAN CANARIA - PUERTO RICO - PUERTO AZUL

Linjoilla ollaan jälleen. Loma on ohi, mutta vitsi oma koti tuntuukin kivalta. Reissujen jälkeen sitä arvostaa niitä arjen perusjuttujakin ihan eri tavalla. Me vietettiin viime viikko Gran Canarian Puerto Ricossa. Aurinkovarmana mainostettu kohde ei pettänyt ollenkaan. Kaksi päivää kuudesta täydestä lomapäivästä oli puolipilvisiä ja lopun aikaa paistoi aurinko täydellisen kirkkaalta, siniseltä taivaalta. Lämpöä riitti sopivasti, toisin sanoen ei tarvinnut huolehtia normaalia enempään lasten nesteytyksestä tai auringolta suojaamisesta. Kuitenkin rusketus koristaa ihon pintaa. Aika ihanteelliset ilmat siis sattuivat kohdalle, vaikka paikalliset nyt 88 päivän mittaista talvea viettävätkin.Matkaksi valikoitui Tjäreborgin valmispaketti, jonka kulmakivi oli lennon lähteminen Turusta. Lyhyt ajomatka ja pieni kenttä, jonka vuoksi lähtö- ja tuloselvitykset tapahtuivat todella nopeasti. Majoituimme Tjäreborgin valikoimaan kuuluvassa hotelli Servatur Puerto Azulissa. Kaikkiaan hotellista kuin matkastakin jäi hyvä mieli. Huoneet olivat perussiistit. Tähän vuodenaikaan yöt ovat yllättävän kylmiä ja sen vuoksi pitkähihaisia olisi voinut varata enemmänkin mukaan. Auringon laskettua ilma viileni nopeasti ja jo päivälliselle mennessä puki mieluusti enemmän päälle. Tyypillinen lakana + fleecepeitto -yhdistelmä ei aivan riittänyt takamaan lämpimiä unihetkiä. Onneksi olin pakannut pojille lämpimät yövaatteet. Villasukille oli myös käyttöä, sillä lattiat olivat lattialämmitykseen tottuneelle jäätävät. :)Otimme suosiolla hotellin tarjoaman All Inclusive-vaihtoehdon. Tavoitteena oli tehdä matka mahdollisimman helpoksi, ja lasten kanssa matkatessa ruokailu on aikalailla avainsana. Tarjolla oli maittavia ruokia, erityylisiä eurooppalaisten keittiöiden herkkuja. Juotavaa ja pieniä snackeja oli tarjolla pitkin päivää varsinaisten aterioiden (aamupala, lounas, päivällinen) lisäksi. Arvatenkin lasten suosikki oli jäätelö.

Hotellimme sijaitsi korkealla Puerto Ricon rantaa kehystävällä kukkulalla. Harmiksemme hotellin lasten uima-allas oli liian syvä pienemmälle pojista ja tämän vuoksi aurinkoiset päivät vietimme rannalla. Jouduimme ajamaan jonkun verran taksilla, koska jalan kulkeminen olisi ollut liian raskasta lapsille. Matka alas rantaan maksoi muutaman euron. Rattaita meillä ei ollut mukana ollenkaan ja hyvin pärjäsimme.

Ensin ajattelin koota reissumme yhteen postaukseen, mutta erottelin sittenkin ne kahteen. Pienten lasten äitini arvostan rehellisiä kokemuksia lasten kanssa matkustamisesta ja seuraavaksi kurkistetaan saaren aktiviteetteihin. Se, kuten tämäkään teksti ei ole Tjäreborgin maksettu mainos, vaan haluan vilpittömästi kertoa kokemuksistani. :) 

// We spent last week in Gran Canaria, Puerto Rico. I miss the sun!

7 kommenttia

 1. Puerto Rico on täydellinen paikkaa jos haluaa vain relata. Me olimme siellä kun poika oli kolme ja noin 900 m päässä rannasta, hieman sen ostarin yläpuolella ikään kuin vasemmalla rannasta katsoen. Pikkumies jaksoi hienosti kävellä molempiin suuntiin (oli poikkeuksellisen reipas kävelijä ja rattaita ei ollut enää ollut käytössä yli vuoteen) ja sillon totesin että pienemmän lapsen kanssa en Puerto Ricoon lähtisi koska kaikki ne tuhannet portaat ja rattaat olisivat aika hankala vaihtoehto. Mutta Puerto Ricossa on aika lailla aina takuuvarma aurinko, ihana Saharan hiekkaranta ja jos laiskottaa niin hyvällä omalla tunnolla voi raahautua ainoastaan rannan ja hotellin väliä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. :D Ei sinne mielettömien kulttuurielämysten toivossa kannata lähteä. Perusvarmaa espanjalaista kauraa, mutta on aivan lyömätön auringon ja rentoutumisen kannalta. Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Oi, kun kuulostaa ihanalta! Me olemme suunnitelleet keväälle reissua 3-vuotiaan ja 10kk ikäisen kanssa, joten kiinnostaa kaikki kokemukset matkailusta :)

  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli juurikin niin ihanaa! :) Rennosti reissuun vain, lasten kanssa pärjää kyllä. Itse ainakin jännitin turhaan. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Voi miten ihania kuvia :) Kyllä olis pakko päästä kesällä tai syksyllä Minin kanssa reissuun kun ei olla vielä käyty!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se varmaan tuollainen reissu aina arkea piristää! :)

   Poista
 4. UUh-lalaa! Oli varmasti ihana matka.

  ps. olen takaisin bloggerissa. Muistathan liittyä lukijaksi ellet jo ole ja päivittää osoitteen lukulistaasi : LLOVEYOURSELFF.BLOGSPOT.FI. Kiitos.

  VastaaPoista