RAUMROMEPARIS

torstai 16. maaliskuuta 2017


Helmikuun alussa samaan aikaan, kun työkaverini laskettelee Saalbachin rinteillä Itävallassa, painetaan ensimmäinen RaumRomeParis -logoa kantava kangaskassi Syväraumassa, erään omakotitalon alakerrassa. Työkaverini helsinkiläinen ystävä ihmettelee ääneen, että onko Raumalla elintaso jotenkin parempi, kun paikka kuhisee raumalaisia. Työkaverini vastaa pilke silmäkulmassa, että etkö sitten ole kuullut Raumasta, Roomasta ja Pariisista - me ollaan sellaisia kosmopoliitteja. No kosmopoliitteja tai ei, mutta siinä määrin 1980 -luvun Rauno Tuunan laulustakin tutut kaupungit jäivät erään myyntiä ja markkinointia opiskelevan jalkapallomaalivahdin mieleen, että hän päätti suunnitella niistä logon.


RaumRomeParis -logon takana on mies nimeltään Iiro Koski. Hän kertoo kuullensa fraasin ensimmäistä kertaa jo yläasteikäisenä ja sittemmin jalkapallopiireissä se on muodostunut lentäväksi lauseeksi. Aivan tyhjästä suunnittelu ei käynnistynyt, sillä Koski on aina pitänyt piirtämisestä, logojen suunnittelusta ja kirjainfonttien pyörittelystä. Ajatus tuosta fraasista logona oli hautunut pitkään, kunnes viime joulukuussa aika tuntui kypsältä saattaa työ päätökseen.


Ensiksi kolmen kaupungin nimet lyhenivät ja kansainvälistyivät kirjoitusasultaan, jonka jälkeen jokaisen kaupungin yksi kirjain muuttui graafiseksi. Rauman U-kirjain muuttui ankkuriksi, sillä se kuvastaa merikaupunkia ja laivarakennuksen pitkää perinnettä.  Pariisin A -kirjain on usein matkamuistoissa ja postikorteissa muokattu Eiffel -torniksi, niin myös tässä tapauksessa. Rooman O korvattiin roomalaisista numeroista koostuvalla kellotaululla, joka edustaa mennyttä aikaa ja kaupungin valtavaa historiallista merkitystä. Selkeyden vuoksi kaupungit rajattiin vielä ohuen kehyksen sisään. Instagramin kautta tapahtuva markkinointi ja myynti on ottanut mukavasti tuulta alleen.


Logo painettiin ensimmäisenä kangaskassiin ja sittemmin se on vilahtanut myös postikortissa. Viime viikonloppuna sain kuvattavaksi brändin toisen tuotteen, julisteen. Siinä missä esteettisesti juliste miellyttää silmääni kovasti, saa se kohdallani myös jotenkin syvemmän merkityksen. 15 vuotta Raumalla asuneena alan hiljalleen juurtua tänne ja yhteistyön myötä meiltäkin löytyy nyt vihdoin jotakin raumalaista. Keski-Suomalaisten sukujuurieni ja sitä kautta luonteenpiirteideni vuoksi olen välillä satakuntalaisten kanssa törmäyskurssilla. Esimerkiksi meren sijaan valitsen järven puhumattakaan ihmisten kadehtimisesta tai avoimuudesta. Näin sisustajan silmin klassinen, mutta moderni, mustavalkoinen ja yksinkertaisen kaunis printti on juuri näköiseni ja tämän myötä olen löytänyt jotakin raumalaista, johon voin aidosti samaistua.

6 kommenttia :

 1. Hieno taulu, luinkin tästä projektista.
  Yksinkertaisuudessaan sopii moneen paikkaa ja kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että sopii osaksi monenlaista sisustusta - joko kontrastia tuomaan tai korostamaan jotakin olemassa olevaa. 😊

   Poista
 2. Ihana taulu! Paikallisjutut kotona on tosi kiva juttu! 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! ☺️ Ja niin on. Tuo samalla jotakin omaleimaista kotiin.

   Poista
 3. Heippa! Kyselisin tuosta teidän laminaatista, kun on omaan valmistuvaan taloon laminaatin hankinta ajankohtaista ja tästä Arctic pinestakin ollaan mallipalaa katseltu. Se on todella nätti ja yksi vahva ehdokas. Kyselisinkin, oletko kokenut lattian kovin kiiltäväksi? Näissä teidän kuvissa se ei näytä kiiltävältä, mutta jostain syystä Novafloorin näyttelytilassa vaikutelma oli tosi kiiltävä. Oletko muuten ollut edelleen lattiaan tyytyväinen?

  Kiitos avustasi! :)

  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Laura! En koe lattiaa kiiltäväksi tai ainakaan ole kiinnittänyt kiiltävyyteen huomiota ennen tätä viestiä! 😊 Mielestäni siis ihan normaali laminaattilattia. Ja kyllä olen edelleen tyytyväinen. Pölyt ja muu tietysti näkyy selvästi, mutta toisaalta myös tahrat erottuvat helposti. Hinta-laatusuhteeltaan todella huippu! Onnea valinnantekoon ja projektiin. 👍🏼

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |