INSPIRAATIOTA TALON SUUNNITTELUUN

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

1 / 2 / 3 / 4

En yleensä käytä lainakuvia postauksissani, mutta nyt täytyi tehdä poikkeus. Olemme mieheni kanssa viimeisen kahden viikon aikana pohtineet kuumeisesti uutta taloa ja siihen liittyviä (pohja)ratkaisuja. Elokuun alussa on palaveri arkkitehdin kanssa, jonka perusteella hän piirtää meille toiveidemme talon. Näiden kuvien myötä ajattelin väläyttää teille millaista tunnelmaa haemme. Pääpiirteissään haluamme talon olevan klassinen, ajaton, virtaviivainen kokonaisuus, jota pehmentävät luonnonmateriaalit sisustuksessa. Ulkoverhoiluna on rappaus puutehostein. Edelleen haluamme isoa ikkunapintaa, mutta kuitenkin järkevin sijoitteluin, jotta olo ei ole kuin näyteikkunalla. Pääsisäänkäynti mahdollisesti laatoitetaan. Pienemmillä yksityiskohdilla, kuten ovenkahvoilla ja ulkovaloilla on tarkoitus tuoda moderniin julkisivuun kontrastia.

1 / 2 / 3 / 4

Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat yhtä avointa tilaa, osittain kahden kerroksen korkuisena.  Lattiamateriaaliksi kaavailen parkettia, mutta katsotaan, miten budjetti antaa periksi. Joka tapauksessa valkoinen lattia vaihtuu tammen väriseen. Keittiön yksi kalusteseinä voisi olla mahdollisesti kokonaan musta, toinen vastaavasti valkoinen. Nykyisessä kodissa meillä on puhtaanvalkoinen kvartsitaso, ja kvartsia tulee myös uuteen kotiimme - ehkäpä kuitenkin marmorikuvioisena. Tarkempia sisustuksellisia ratkaisuja ehtii onneksi miettiä tuonnempana.

1 / 2 / 3 / 4

Kodinhoito- ja kylpyhuone muodostavat myös yhden ison avoimen tilan, joka väliseinin jaetaan pienemmiksi tiloiksi. Näihin tiloihin on eteisestä sekä takapihan puolelta vaivaton kulku. Lattiaan sekä mahdollisesti myös seinille suunnittelen vaalean harmaata laattaa.  Erillistä teknistä tilaa meille ei tällä kertaa tule, vaan ilmanvaihtokone sekä lämmitysjärjestelmä sijoitetaan kodinhoitohuoneeseen ja eteisen "vaatehuoneeseen". Makuuhuoneet rakennetaan yläkertaan ja sinne tulee myös yksi wc ja aulatila.


1 / 2 / 3 / 4

Takapihalle tulee saunarakennus sekä katoksen alle pöytäryhmä. Lisäksi suunnitelmissa on rakentaa uima-allas. Nämä määrittävät pitkälti sen, millaisille muille toiminnoille jää tilaa. Pojat tarvitsevat oman pihapelialueensa, mutta toivon, että sopua antaisi sijaa myös pienelle kasvimaalle ja hedelmäpuille. Terassin ja nurmialueen väliin haluan kukka-altaita. Näiden kahden talon osalta altaiden rakennus on jätetty väliin ja annettu uusien asukkaiden päättää pihastaan. Tämä on siis ehdottomasti yksi koko kodinrakentamisen kohokohdista!

// Some thoughts and ideas when planning our new home.

4 kommenttia :

 1. Kivoja inspiskuvia, hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jännityksellä odottelen lopullisia kuvia.

   Poista
 2. Suunnitelmat näyttävät ja kuulostavat todella upeilta! Paljon on yhtymäkohtia omiin unelmiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Toivotaan, että nämä suunnitelmat näyttävät yhtä hyviltä myös paperilla. :)

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |