MIAMI - MAJOITUS JA LIIKKUMINEN


Lupasin jo aiemmin kirjoittaa teille enemmän meidän Miamin matkastamme. Palataanpa nyt siis kahden postauksen verran helmikuiseen reissuumme ennen kuin aurinkoenergiaa riittää täällä kotokulmillakin. Kokoan näihin postauksiin omat vinkkini, joiden ansiosta loma oli erityisen onnistunut. Tartutaan ensimmäiseksi majoitukseen sekä liikkumiseen. 


Missä yöpyä - Majapaikkanamme Miamissa tai tarkemmin Sunny Isles Beachilla, joka sijaitsee noin 20 km pohjoiseen South Beachilta, toimi Sunny Isles Vacations. Koko yhdeksän hengen porukkamme toivoi yöpymistä saman katon alla, joka luonnollisesti asetti oman rajoituksensa. Varaus huoneistoon hoitui booking.comin kautta, mutta sama huoneisto näkyi olevan varattavissa myös airbnb:n puolella. Sijainti osoittautui erinomaiseksi. Haimme ensin majapaikkaa South Beachin alueelta, mutta näin jälkikäteen ajateltuna se olisi ollut ehkä turhan levoton lasten kanssa. Sunny Isles Beach on huomattavasti rauhallisempi ja katukuvassa sekoittuvat luontevasti paikalliset, turistit ja snow birdit eli lämpimään talven ajaksi saapuneet amerikkalaiset. Uskon, että tuolla asuessa sai hitusen enemmän käsitystä paikallisten tavoista elää. 


Rantaviivaa tuollakin hallitsevat rintarinnan toistaan upeammat hotellit ja kerrostalot, mutta yleisiäkin rantoja väleihin mahtuu. Huoneistoltamme oli muutaman sadan metrin matka rantaan ja saman verran lähimpiin kauppoihin ja ravintoloihin. Itse huoneisto oli kaikin puolin siisti ja riittävästi varusteltu, jotta aamu- ja iltapalan laittaminen onnistuivat helposti. Näkymä 17. kerroksesta oli erittäin vaikuttava. Allasalueella sijaitsevan kuntosalin, saunan ja grillipaikan käyttäminen oli maksutonta.  


Millä kulkea - Oma auto on melko ehdoton Floridassa ja Miamissakin kulkemiselle. Toki, jos kärsivällisyyttä ja aikaa järjestää kulkemisensa, on rajattomasti niin miksipä sitä ei voisi turvautua julkiseenkin liikenteeseen tai esimerkiksi uber -palveluun (paikallisten tarjoama taksipalvelu). Me vuokrasimme auton Rentalcars:n kautta muutama viikko ennen matkaa. Finnairin suora lento Miamissa oli perillä vasta iltayhdeksältä, joten pitkän lentomatkan vuoksi päätimme noutaa auton vasta seuraavana päivänä lentokentältä. Autovuokraamoita löytyi kyllä lähempää huoneistoammekin, mutta tila-autoja oli tilaushetkellä tarjolla vain kentältä noudettaessa. Kaikkinensa autovuokraus sujui moitteetta. Mukaan matkaan sai navigaattorin kännykän muodossa, josta riitti myös viidelle käyttäjälle langaton verkko. Tämä helpotti erityisesti pitkää ajomatkaa Key Westiin, kun lapset saivat välillä pelata omilla älylaitteillaan. Ainoa kommellus auton kanssa liittyi oikeastaan auton palautukseen, sillä lentokentän parkkitalon sisäänkäyntiä ei ollut helpoin löytää. 

// Some details of our Miami trip. We stayed at the Sunny Isles Beach, which I now think was a better choice for the kids, than staying at the South Beach. Our apartment, Sunnys Isles Vacations, was so nice. Shops, restaurants and the beach were all close. And the view from 17th floor was amazing! Highly recommend!

Ei kommentteja