MIAMI - OSTOKSET JA TEKEMINEN


Hei ja aurinkoista viikonloppua! Kirjoitin teille viimeksi helmikuisesta Miamin matkastamme, missä majoituimme ja millä liikuimme. Lupasin vinkkilistalle jatkoa ja nyt vuorossa ovat ostokset ja aktiviteetit, joita Miami luonnollisesti tarjoaa yllin kyllin molempia. 





Ostokset - Ehdottomasti paras paikka ostosten tekoon on omasta mielestäni outlet kauppakeskus Sawgrass Mills. Kehotan varaamaan tänne enemmän kuin muutaman tunnin aikaa, sillä paikka on i-s-o. Kävimme ostoskeskuksessa kahteen otteeseen ja silloinkin varminta oli poimia etukäteen kartasta vierailun arvoiset liikkeet. Kehotan suuntaamaan Century 21:n sekä Marshallsin kaltaisiin tavarataloihin, joista löytää saman katon alta todella edullisesti merkkituotteita. Säästät aikaa sekä rahaa! Yksittäisistä liikkeistä Tommy Hilfigerilla sekä Banana Republicilla oli hyvät alennukset. Lähellä lentokenttää sijaitsee toinen suosittu ostoskeskus Dolphin Mall. Me lähdimme sinne lähtöpäivänä lähinnä aikaa kuluttamaan. Vaikka etukäteen olin lukenut, että hintataso ei vedä vertoja Sawgrass Millsille, yllätti tämä paikka positiivisesti. Erityisesti porukkamme miesväki täydensi neulevalikoimaansa Ralph Laurenilla. Lopuksi vinkki niille, jotka ajattelevat, että lentokentän tax freehin voi upottaa viimeiset dollarinsa - tuhlaa ne aiemmin! Ainakin meillä lennon portti sijaitsi jossakin kentän viimeisimmässä sopukassa, ja laukkujen selvityksen jälkeen silmiini osui ainoastaan muutama kioski sekä Pizza Hut. 


Mitä tehdä? - Miami ja Florida tarjoaa laajan kirjojen tekemistä, mutta meille lomalla tärkeintä oli myös tekemättömyys. Lasten mielestä loman parasta antia oli jalkapallon pelaaminen rannalla ja vesileikit uima-altaalla sekä NHL-joukkue Florida Panthersin pelissä käyminen. No mitä muuta sitten teimme? Ajoimme yhtenä päivä amerikkalaisten sukulaistemme kanssa Floridan eteläisimpään kärkeen Key Westiin sekä yhden päivän vietimme South Beachillä. Parkkipaikan löytäminen tuolla alueella on hankalaa, kunnes keksimme hyödyntää erään rantakadun ravintolan valet parkingia. 15 dollarin maksua vastaan he huolehtivat autostamme niin pitkään kuin halusimme. Lisäksi matkan aikana vierailimme Miami Sea Aquariumissa ja vietimme yhden iltapäivän grillijuhlien merkeissä altaalla. Miami Sea Aquariumissa, joka oli pienoinen pettymys. Delfiiniesitykset, vapaana kulkevien liskojen bongaaminen ja papukaijojen seuraaminen olivat varsin viihdyttävää puuhaa, mutta esimerkiksi yhtäkään alligaattoria emme nähneet, vaikka esite niin lupasikin. Jos siis alligaattorit kiinnostavat kehotan suuntaamaan safarille rämesuolle. 10 päivän lomaksi Miami ja Florida tarjoavat yllin kyllin tekemistä, mutta varaudu siihen, että välimatkat ovat pitkiä. 

// Some tips for shopping and activities in Miami. The best Place to do shopping is definitely Sawgrass Mills. No questions about that. I recommend to check out stores like Marshall and Century 21 where you save time and money. And what comes to activities  - well the boys loved NHL ice hockey game and the beach! 

Ei kommentteja