ETEISEN VAATESÄILYTYS


Kodin eteinen on harvemmin täällä blogin puolella näkynyt. Tuossa samalla, kun kaivoin hanskat, pipot ja takit talvisäilöstä, nappasin muutaman kuvan. Edelleen saan ihmettelyjä siitä, miten meillä voi olla näin siistiä ja puhdasta. Toivottavasti jokainen kuitenkin jo ymmärtää, että kuvat ovat meidänkin kodissamme stailattuja ja arkirealismi on juuri niitä kenkiä, pipoja, parittomia hanskoja, aukinaisia reppuja, kauppareissua odottavia pulloja ja postiin lähteviä paketteja - niistä on meidän eteinen esimerkiksi tällä hetkellä tehty.


Mutta nyt itse asiaan. Eteisessä meillä on kolme metriä leveä liukuovikaapisto, joka on melkoista luksusta etten sanoisi. Tämä oli tosin tietoinen valinta, koska edellisessä omakotitalossamme ollut noin puolet pienempi kaapisto osoittautui liian pieneksi neljän henkilön ulkovaatteille. Puustellista hankittu nykyinen kaapisto jakautuu kahteen täysin identtiseen puoliskoon, joista toinen puoli on poikien ja toinen meidän aikuisten. Poikien puolella on lisäksi kaksi koukkua sisäpuolella, joiden on tarkoitus helpottaa takkien ripustamista kaappiin. Jostakin kumman syystä niitä silti löytyy myös lattialta! Muutoin takit meillä säilytetään henkareissa.


Kaapeissa sisällä on henkaritilan lisäksi kaksi kaapin levyistä hyllyä. Ylähyllyltä löytyy kausivaatteiden (Ikean Skubb-laatikoissa) lisäksi tavallisia muovikoreja, joista löytyy varahanskoja, paksumpia pipoja, huiveja ja siistimpiä, vähemmällä käytöllä olevia vaatteita. Alahylly jakaa kaapin alaosan kengille ja niin ikään erilaisille koreille, joista löytyy käytössä olevia pipoja, hanskoja ja muun muassa lasten harrastusvälineitä, kuten kiekkoja, maalivahdin hanskoja ja tekniikkavöitä. Meidän vanhempien kaappi kätkee sisäänsä myös moottoripyöräkypärät ja kauppakäynneillä tarvittavat kestokassit. Tällä hetkellä tilaa on käytössä jopa hieman väljästi, mutta ei kuitenkaan niin paljon, että saisin esimerkiksi kausitakitkin mahtumaan samaan kaappiin. Ne ovat säilössä nuoremman pojan huoneessa.


Tässä on pyöritelty koko syksy uuden kodin pohjapiirrosta ja viimein sen osalta aletaan olla loppusuoralla. Yksi pähkinä purtavaksi on ollut nimen omaan eteisen säilytys, sillä tulevan kodin eteissäilytys on pienempi. Toisaalta ensimmäisessä omakotitalossamme meillä oli eteisen yhteydessä lisäksi vaatehuone, jossa silloin säilöimme kausivaatteet. Nyt tarkoituksena on myös liittää eteisen yhteyteen vaatehuone, mutta katsotaan sitten, kuinka käytännössä tavaroiden ja vaatteiden säilytys parhaiten hoituu.

Ei kommentteja