VASTAISKU HARMAUDELLE


Useassa blogissa ja instagram -tilissä on katse käännetty jo kohti joulua ja tulevaa sesonkia. Onko teillä joulufiilis? Itse viipyilen vielä jossakin loka-marraskuun vaihteessa, vaikka tässä ollaan jo hyvässä matkassa kuluvaa kuuta. Tämä ei sinänsä ole yllätys, sillä muistan kuinka vaikeaa tänä vuonna oli luopua kesästä ja tottua ajatukseen syksystä. Ja nyt sitten ollaan pian joulukuussa! 


Kuten uutisoitiin niin marraskuun alku on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen harmaa. Olen yleensä taipuvainen kärsimään tästä pimeästä vuoden ajasta ja koleasta ulkoilmasta. Mieli on alakuloinen ja olen itkuherkempikin. Syksy on kuitenkin itselleni ollut nyt helpompi kuin tavallisesti. Toki huonompia hetkiä on mahtunut joukkoon, mutta ne ovat enemmänkin liittyneet arjen kiireisiin ja riittämättömyyden tunteisiin kuin itse syksyyn. 


Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet todella kiireiset lasten harrastusten ja koulutusmenojen vuoksi. Viikkoon ei tarvitse välttämättä mahtua kuin yksi ylimääräinen meno ja koko aikataulu on suunniteltava uusiksi. Jokunen siellä varmaan tunnistaa tämän asian. Tämä viikonloppu onkin ollut sitten varsinainen vastaisku arjen kiireelle. Vietimme miehen kanssa koko viikonlopun kahden. Ensiksi haaveiltiin teatterista, mutta päätettiin kuitenkin, että ei sovita ennalta mitään. Mennään sinne minne nenä näyttää ja se oli koko miniloman kannalta paras päätös! Ulkoistettiin kaikki ruokailut ja on todella vain lepäilty. Tänään sitten, kun lapset tulivat isovanhemmiltaan kotiin, laitettiin koko porukalle ruoka. Kuvissa vilahtava jälkiruoka on Marianne-trifle. Resepti löytyi Fazerin sivuilta. Todella helppo ja herkullinen! Ehkäpä se joulumielikin sieltä heräilee, kun malttaa hetkeksi pysähtyä. 

6 kommenttia

  1. Pikkuhiljaa se joulu lähene ja lopulta se joulumielikin, meille kaikille. Nyt juuri itselläni on joulumieli hyvinkin kaukana, mutta eiköhän se löydy kun töissäkin hiljenee työtahti parin viikon päästä. Ja, kyllä tänään kun maa oli hiukan jäässä, oli joulumielikin lähempänä. Kura ja joulu kun eivät ihan kohtaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä lähemmäs joulu käy sitä enemmän alkaa toivoa lunta. Tai edes hentoinen kuura maassa kelpaisi jos lumi on liikaa pyydetty. :)

      Poista
  2. Niin ihanat nuo marmoriset tuikkukupit! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ne ovat itse asiassa äitini vanhat tuikkukupit. Muistan, että ne oli lapsuuden kodissakin esillä.

      Poista
  3. Herkullisen näköinen jälkkäriannos - täytyypä kurkata reseptiä:)
    Oma ohjenuora itselleni on vähitellen suunnata ajatus pienin askelin kohti joulumieltä ja -tunnelmaa kohden - tässä vaiheessa ei tarvitse enempää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käy ihmeessä kurkistamassa. Niin helppo toteuttaakin vielä. Ja tuo on totta, joulumieli rakentuu vähän kerrallaan. Rauhallista joulun odotusta sinne!

      Poista