NE SILMÄLASIT SPECSAVERSILTA


Kaupallisessa yhteistyössä Specsavers Rauma

Kesällä alkanut yhteistyö Rauman silmälasiliike Specsaversin kanssa saa nyt jatkoa uuden postauksen verran. Ensimmäisessä postauksessa kerroin, kuinka mieheni näkö tutkittiin optikko Anna Mariasikin toimesta. Näöntutkimus ei tällä kertaa tuonut yllätyksiä, vaikka edellisestä näöntutkimuksesta olikin kulunut liki 10 vuotta. Tämän jälkeen edessä oli sopivien kehysten valinta.


Miehelläni oli etukäteen melko selvä ajatus siitä, millaiset lasit olisivat mieluisat: Ei aallonharjalla ratsastamista, mutta jotakin erityistä täytyi löytyä. Tällä periaatteella Anna ehdotti erilaisia kehyksiä - tyyliltään välillä hyvinkin erilaisia. Valintaprosessiin saimme avuksi myös Annabellan. Aika nopeasti valinta rajautui kahteen erilaiseen pariin, joista sitten mieheni päätyi lopulta Kenzon sinisankaisiin kehyksiin. 

 
Kehysvalinnan jälkeen edessä on linssien valinta, jossa päävastuu on tietysti optikolla. Mieheni kohdalla päädyttiin kevyeen UV-suojattuun linssiin, jossa on kova, heijastamaton, antistaattinen ja likaa hylkivä pinnoite. Ipadilla tehdyissä mittauksissa varmistetaan kehysten istuvuus eli tehdään digitaalinen mitoitus. Kun linssit on kohdistettu oikein, tehdään tilaus, joka automaattisesti lähtee hiomolle. Hiomolla on kehysvarasto, jossa hiotaan valitut linssit käyttämättömiin, uusiin kehyksiin sopiviksi. Hiomolta paketti kulkeutuu Raumalle myymälään, jossa vielä valontaittomittarilla varmistetaan, että linssit on tehty mitoitusten mukaan.


Silmälasien pitkään käyttöikään vaikuttaa oleellisesti myös niiden asianmukainen puhdistaminen, josta Anna hyväntahtoisesti muistutti silmälasien luovutuksen yhteydessä. Mieheni sai mukaan myös kirjalliset ohjeet sekä erityisesti linssien puhdistukseen tarkoitetun aineen. Linssit ja kehykset tulee puhdistaa haalealla juoksevalla vedellä ja linssinpuhdistussuihkeella. Kuivaukseen soveltuu parhaiten pehmeä nukkaantumaton liina tai paperi. On tärkeää muistaa välttää tilanteita, joissa linssit altistuvat korkeille lämpötiloille tai nopeille lämpötilojen muutoksille. Tällaisia tilanteita sattuu esimerkiksi uunin tai astianpesukoneen luukkua avatessa, saunassa tai kun kesällä jättää lasit auton kojelaudalle. Silmälasit kannattaa myös säilyttää aina linssipinta ylöspäin ja mielellään omassa kotelossa. Tämä vähentää linssien naarmuuntumista, suojaa laseja ja auttaa säilyttämään kehyksen oikean istuvuuden. Mieheni ei ole aivan vielä näitä asioita sisäistänyt, sillä usein minä sujautan hänen lasinsa koteloon!

2 kommenttia

  1. Heissan! Sinulla on kiva blogi, huomasin että teillä on molemmat Hansenin tuolit, muurahainen ja seiska... kummasta pidätte enemmän? Murkku on sirompi mutta seiska ehkä hieman parempi istua leveämmän selkänojan vuoksi...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Kiitos kommentistasi ja anteeksi, että vastaus tulee viiveellä. Itse asiassa tykkään itse enemmän tuosta muurahaisesta, koska on hieman kapeampi istuinosastaan. Leveäharteiselle suosittelisin ennemmin seiskaa. Joka tapauksessa valitset hyvän tuolin päädyit sitten kumpaan tahansa! Lämmin suositus siis molemmille.

      Poista