HARMAISTA SEINÄMAALEISTA

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Ennen kuin kurkistetaan tarkemmin vanhimman pojan huoneeseen ajattelin, että voisi olla hyödyllistä kirjoittaa muutama sana harmaista seinämaaleista. Näitä tietoja saatan kaivata itsekin myöhemmin ja ehkäpä niistä on lukijoillekin iloa. Meillä suunnittelun lähtökohtana toimi Tikkurilan Deco Grey -värikartta, johon on koottu 94 eri neutraalia ja sävyllistä harmaata.

 
Itse tiesin hakevani heti sävyllistä harmaata, koska pojan huoneessa on jo valmiiksi paljon eri harmaan sävyjä (päivä- ja torkkupeitto, tyynyt, matto). Pelkäsin, että neutraali harmaa olisi liian samankaltainen muiden harmaiden tekstiilien rinnalla. Ajattelin sävytetyn harmaan antavan enemmän luonnetta. Sävyn valintaa helpottamaan Tikkurilan sivuilta löytyy 20 suosittua harmaata sekä värisuunnittelijan sävysuosikit, jossa on eroteltu muutama ruskeaan, vihreään ja siniseen vivahtava harmaa. Erityisesti sävysuosikit auttoi tulkitsemaan Deco Grey -kartan värejäkin paremmin. Jos etsit kuitenkin neutraalia harmaata, on esimerkiksi Teknoksella N-sarja, jossa 0500-N on vaalein heti puhtaan valkoisen jälkeen  ja 8500-N, joka on tummin ennen puhdasta mustaa.

 
Pieni neuvonpito täytyi käydä myös huoneen omistajan kanssa. Poika kun oli sitä mieltä aluksi, että huone maalataan keltaiseksi! Deco Grey -karttaa suuntaviivana käyttäen valitsin neljä erilaista Tunne -värikartan harmaata, jotta voisin paremmin näyteliuskan avulla testata värejä eri valossa. Lopulta poika itse valitsi sävyn N500 Akaatti, joka on tuossa alemmassa kuvassa oikealla olevista palasista toiseksi ylin. Aika paljon sinisempi ja tummempi tuossa kuvassa kuin nyt valmiina lopputuloksena seinällä. Tosin isommalle pinta-alalle maalattuna sävy näyttää juuri vaaleammalta, kun kyse on vaaleasta ja murretusta sävystä.
 
// different shades of grey

4 kommenttia :

 1. Väittäisin, että harmaa on yksi viheliäimmistä sävyistä valita :) Kaunis väri jokatapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kyllä. Lähtökohdiltaan varmasti vaikein. :)

   Poista
 2. Miksi poika ei saanut sen väristä huonetta kuin halusi(keltaista)? Harvemmin lapset... tuskin koskaan haluavat beigeä tai harmaata huonetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässä tapauksessa tiedän, että keltainen olisi miellyttänyt häntä ehkä noin kaksi päivää ja sitten olisi tilalle tullut punainen tai musta. Hän on yhtä nopea mielenkäänteissään kuin äitinsä. ;) Lisäksi aika nopeasti hän innostui tuosta harmaasta.

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |