KOLMAS KOTI

perjantai 25. maaliskuuta 2016

 
Pääsiäisen vietosta tervehdys! Pinterestiini on tänään ilmestynyt uusi taulu nimeltä Dream home. Mainitsinkin jo, että olisi uutisia kerrottavana ja kyllä vain, ne liittyvät uuteen kotiin. Kävipä nimittäin helmikuun alussa niin, että saimme kaupungilta kolmannen vuokratontin. Hieman vitsillä kokeilimme onneamme ja itsekin olin aivan varma, että näin hyvä tuuri ei voi enää kohdallemme sattua. Mutta niin vain kävi ja nyt meillä on hieman tätä tonttia isompi, samoin rakennusoikeuksin ja samalta asuinalueelta varustettu tontti takataskussa.


 
Uuden kodin rakennusaikataulua ei ole sen suuremmin vielä lyöty lukkoon, sillä tämäkin koti on kesken. Kuitenkin sitä huomaa aika ajoin miettivänsä suurempia linjauksia ja siihenhän tuo Pinterest on omiaan. Sinne saa kätevästi talletettua omia ajatuksia kuvien muodossa. Mutta niin kuin tosiaan sanoin, kovaa kiirettä emme aio pitää. Jotenkin yksi rakentamisesta vapaa vuosi tuntuu tällä kohtaa erittäin tervetulleelta ja jos siitä pidämme kiinni, alkaisi tämä uusi projektimme vasta kahden vuoden päästä keväällä. Aika näyttää. Sillä välin on viimeisteltävänä tämän kodin saunaosasto sekä kaikki ulkotyöt, piha niistä suurimpana. Nyt kuitenkin rauhallista pitkäperjantain iltaa sinne ruudun toiselle puolen!
 
// Some screen shots of my Dream home Pinterest board. We are going to start building up our third house in a few years.

4 kommenttia :

 1. Vuokratontissa ei ole mitään järkeä,sori!oma olla pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mielipiteensä kullakin. Meillä nyt kaksi vuokratonttia ollut ja ei kyllä valittamista ainakaan toistaiseksi. Tontit on mahdollista ostaa omaksi, mutta eri asia on, onko siinä mitään järkeä alhaisen vuokrahinnan vuoksi.

   Poista
  2. Vuokratonteissa nimenomaan on järkeä ja niitä pitäisi olla tarjolla selvästi enemmän. Yleensähän tuo ostaminenkin on näissä yhtä lailla vaihtoehto, mutta halutessaan tontille rakentuvaan taloon voi panostaa hieman enemmän kun ei tarvitse maksaa alkuun täällä pk-seudulla noin 150-200 000 € tontista. Olisin ihan hyvin voinut vuokrata tontin, jos sellainen olisi ollut tarjolla tällä alueella sopivaan hintaan ja sopivin ehdoin, mutta kaupungin tarjoamat tontit sijaitsevat ainakin tällä hetkellä tuolla pohjoisemmassa osassa (= meille huonolla sijainnilla). Huimaa, että lähdettä raksailemaan vielä kolmannen kerran! :) Toisaalta nyt teillä on runsain mitoin kokemusta taustalla, joten miksi jättää se hyödyntämättä.

   Poista
  3. No näissä meidän kaupungin tonteissa on myös se omaksi ostomahdollisuus, ja hintakin huomattavasti huokeampi (n. 15 000e). Mutta tosiaan kun vuokrakin on maltillinen niin miksi ei tyytyä tähän. Lisäksi kaupungilla säilyy vastuu jos tulee esimerkiksi liittymien tai putkien kanssa jotakin ongelmia. Hei kyllä itseäkin vähän huimaa. Tehdään tämä nyt kuitenkin valmiiksi rauhassa ja mietitään sitten. :) Mutta se on totta, että kokemuksesta on isosti hyötyä tässä hommassa!

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |