HYVÄN MIELEN ASIOITA SYKSYN KYNNYKSELLÄ

tiistai 5. syyskuuta 2017


Tiistaitervehdys! Arki on pyörähtänyt vauhdikkaasti käyntiin, vaikka osa lasten harrastuksista ei ole vielä edes alkanut. Mistään pehmeästä laskusta ei voi puhua, sen verran tehokkaasti niin päivät kuin illatkin täyttyvät ohjelmasta. Lisäksi syksyn myötä työrintamallakin tapahtuu muutoksia, joita nyt kovasti valmistellaan. Kun mielessä tuntuu pyörivän tuhat ja yksi asiaa, sitä mielellään käyttää vapaa-aikansa asioihin, jotka puhtaasti tuottavat hyvää mieltä.Parasta terapiaa viikon päätteeksi on ollut kodin siivous ja siinä samassa sisustaminen. Tällä viikolla viikkosiivouksen yhteydessä vaihdoin sohvalle uudet tyynynpäälliset. Itse lukeudun niihin ihmisiin, joiden mieli pysyy tasaisempana ja ajatukset kasassa, kun koti on siisti. Sisustuksessa innostun nyt materiaalina tällä hetkellä sametista ja ylipäänsä tummista sävyistä. Sohvalta löytyykin kaksi Linumin tummanharmaata tyynyä. Makuuhuoneeseen haluaisin vielä syksyksi oikein tummat lakanat.

Kesälomalla innostuin jälleen lukemaan kirjoja. Ehdin lukea Aino-Kaisa Saarisen elämänkerran sekä jo viime syksystä asti mielessä pyörineen Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää. Yleensä haen kirjoilta vastapainoa ja ajattelin Moyesin kirjan muistuttavan liikaa työstäni, vaikka en henkilökohtaisena avustajana työskentelekään. Turhaan olin huolissani, kirja oli aivan ihana! Nyt lukuvuorossa on kepeämpää luettavaa. Meillä on aina Pariisi on tähän mennessä osoittautunut juuri täydelliseksi pimeneviin iltoihin. 


Kesällä säännöllinen liikunta jää yleensä vähemmälle, mutta ehdin käydä kokeilemassa kauan haaveissa ollutta Les Millsin Bodybalance -tuntia. Ajattelin sen olevan huomattavasti rauhallisempaa, mutta innostuin silti siinä määrin, että toivon ehtiväni syksyllä käymään tunneilla muutaman kerran kuukaudessa. Itselleni arjessa toimii paremmin kyllä sellaiset liikuntamuodot, joiden harrastaminen ei olisi aikaan ja paikkaan sidottua.

Harmikseni muutama kiva blogitapahtuma on jäänyt kesältä väliin, muun muassa Ikean uuden kuvaston lanseeraaminen. Habitaren kanssa käynee samalla tavalla, mutta elättelen vielä toivoa. Joka tapauksessa muutama mukava viikonlopputapahtuma on suunniteltuna syksylle ja niistä saa aina uudenlaista energiaa. Erityisesti toiveissa on pieni irtiotto arjesta miehen kanssa kahden. Vuodenajoista syksy ja talvi eivät ole niitä mieluisempia. Onneksi käyttämättä ovat vielä sellaiset valttikortit, kuten villasukat, takkatuli, kynttilät, leffaillat lasten kanssa ja viimeisimpänä tietysti aurinkomatka!

// some happy thoughts for this fall

2 kommenttia :

 1. Komppaan sinua siinä, että minulle kodin siivous ja sisustaminen on eräänlaista terapiaa. Viime aikoina kodin laittaminen on muiden kiireiden takia jäänyt vähemmälle. Toivotaan, että saamme kohta uuden nojatuolimme kotiin, jotta pääsisin oikein kunnolla "terapoimaan".
  Muistathan kuunnella kaiken kiireen keskellä myös itseäsi. Minulle tuli hyvänä muistutuksena tästä nilkkani nyrjäyttäminen. Nyt muutama päivä ns. pakkolepoa...joka taisikin tulla ihan tarpeeseen.
  Toivotaan, että syksy olisi lempeä meille ja saisimme nauttia vähäsateisesta syksystä. Täytyy ottaa ilo ja hyöty irti (se vähäinenkin)näistä tulevista vuodenajoista. Kaikkea hyvää sinulle, ystäväiseni! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, että kommenttiin vastaaminen venyi. Uusi nojatuoli näyttää hienolle! :) Paras terapiapaikka varmasti.
   Yritän muistaa ja herkällä äänellä kuunnella itseäni. Onneksi tuo mieskin siitä muistuttaa! Taitaa olla nämä pimeät illat hyvää vastapainoa, jolloin sohva, kuppi teetä ja hyvä kirja kuulostavat erityisen hyviltä. Mukavia syyspäiviä myös sinne!

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |