KEY WEST


Viikko kului niin vauhdikkaasti, että en ennättänytkään aiemmin tänne blogin puolelle. Nyt sopivan tilaisuuden tullen ajattelin viedä teidät nojatuolimatkalle Key Westiin. Miamista matkaa tuonne Amerikan eteläisimpään kaupunkiin on reilut 250km ja ajamiseen saa varata noin neljä tuntia aikaa. Matka sujui joutuisaan Miamista aina Key Largolle asti, mutta viimeistään siinä vaiheessa kaistojen kutistuminen yhteen pakottaa maltillisempaan menoon. Key Westiin johtaa vain yksi tie, Overseas Highway, jota ympäröi turkoosin sininen meri. Meidän käytössämme oli vuokra-auto koko reissumme ajan ja etukäteen päätimme, että teemme vain päiväretken. Päivä oli raskas, mutta ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen. Kaupungin sympaattinen olemus teki niin lähtemättömän vaikutuksen, että aloimme suunnittelemaan jo uutta matkaa. Suosittelen lämpimästi viettämään saarella muutaman päivän. 


Mennessä pysähdyimme kerran jaloittelemaan ja perille päästyämme söimme myöhäisen lounaan. Saimme jättää auton ravintolaan parkkiin ja teimme pienen sight seeing -kierroksen lähikortteleissa sekä kävelimme legendaariselle Southernmost point -maamerkille (vaikka tämä ei todellisuudessa aivan eteläisin piste olekaan). Ihoa hivelevä aurinko, kylki kyljessä notkuvat pastellin väriset talot, ananasdrinkit ja kaduilla tepastelevat kukot saivat hetkeksi epäilemään, että olenko sittenkään enää Amerikassa. Hassulla tavalla katukuvassa yhdistyi ripaus ranskaista, englantilaista ja kuubalaista kulttuuria yhdeksi soljuvaksi virraksi. Key West on tunnettu varsin vapaa-mielisestä menosta ja villistä yöelämästä, joten me taisimme osua rauhallisempaan osaan kaupunkia. Joka tapauksessa paikka tuntui lähes unenomaiselta ja ympäristön silmäily saikin pohtimaan, onko täällä ihmisen ikinä huono olla? Oikeastaan todellisesta elämästä eniten muistuttivat varsinkin matkalla näkyneet hurrikaanien aiheuttamat tuhot. Tuuli ja tulvinut vesi oli kuljettanut paitsi roskaa myös esimerkiksi pahoja vaurioita kärsineitä asuntovaunuja ympäriinsä. Peruskorjauksen alla olevia rakennuksia näkyi kaikkialla.


Takaisin tullessa nautimme päivällisen Marker88 -ravintolassa. Tämä ravintola oli itse asiassa yksi syy koko Key Westin reissulle, sillä se on sukulaiseni Johnin lempiravintola. Emme aivan ennättäneet ihailemaan auringonlaskua rannalla sijaitsevaan ravintolaan, mutta paikka lumosi pimenevässä illassakin. Live-musiikki, maittava ruoka, sama iloinen meininki ja huomaavaiset tarjoilivat saivat jälleen kerran hykertelemään hyvästä olosta. Vahva suositus!

// We had the most fantastic trip to Key West during our vacation in Miami. We drove all the way from Miami just to spend a few hours in Key West. I knew it would be a hard day but it was so worth it. I don't know if it was the sun, pine apple drinks, roosters walking around, sweet little houses or the atmosphere but we all just fell in love with the place. I warmly recommed to stay there few days. The icing on the cake was the dinner at Marker 88 -restaurant on Islamorada. 

2 kommenttia

  1. Key Westissä on tosiaan ihanan rento fiilis. Kivoja kuvia - heti alkoi tehdä mieli pakata laukku ja ottaa lento Miamiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mo niin on! :) Ja kiitos, sitten vain matkaa suunnittelemaan. Me ihastuttiin niin paljon, että tosiaan tarkoitus on lähteä muutaman vuoden päästä uudelleen tuonne.

      Poista