RAKASTUNUT RAUMAAN -BLOGGAAJAPÄIVÄ


Meillä täällä Raumalla on jokusen vuoden ollut pystyssä RAUMAblogit -yhteisö, joka koostuu pääasiassa raumalaisista ja lähialueiden bloggaajista. Mukana on myös muutama Instagram-vaikuttaja. Toiminta on ollut alkuvuoteen asti hieman verkkaista, kunnes sitten päätimme yhteistuumin puhaltaa tuulta purjeisiin. Kopin tästä hommasta nappasi Rauman Yrittäjät ja niinpä eilen toteutui Rakastunut Raumaan -yrityskävely.


Me 11 bloggaajaa pääsimme tutustumaan kymmeneen eri yritykseen ja saimme kuulla huikeita tarinoita yritysten takaa. Päivä alkoi Cafe Passionista keskuspuiston laidalta. Aamiaisen lomassa kahvilan omistaja Hanna Kukkaro kertoi lyhyesti toiminnasta ja kävimme läpi päivän kulkua. Matka jatkui Syväraumaan RaumRomeParis -brändin takaa löytyvän Iiro Kosken luokse. Pääsimme näkemään ja kuulemaan juuri ne asiat, josta kaikki aikanaan alkoi. Vaikka RaumRomeParis olikin itselleni tuttu jo entuudestaan muutama vuosi sitten tehdystä yhteistyöstä, oli silti mielenkiintoista kuulla Iiron itsensä kertomana Prisman käytävällä käydystä keskustelusta ja miten se kaikki on johtanut siihen, että nyt tuo logo koristaa muun muassa polkupyörää! Hatunnoston arvoinen asia.


Seuraavaksi pääsimme tutustumaan Vanhan Rauman Specsaversiin. Uusimpia kehys- ja aurinkolasitrendejä meille esitteli yrittäjä Anna Mariasik. Erityisesti suosittelen kurkistamaan Marc Jacobs -merkin valikoiman! Eurasta kotoisin oleva Anna on kulkenut Silmäoptikot Palmulta opiskelu- ja keikkatyön kautta Specsaversille ja kunnostaa työnsä ohella huvilaa Huittisissa. Jälleen yksi erittäin inspiroiva tarina. Matka jatkui tästä lähes naapurissa majailevan Kultaseppä Laihon luo. Saanen mainostaa, että omat kihla- ja vihkisormukseni ovat juuri Petrin käsialaa! Pääsimme kurkistamaan behind the scenes -tyyppisesti kultasepän työtiloihin. 30min vierailu olisi mielestäni voinut olla kolmen tunnin kestoinen, sillä mielelläni olisin kuunnellut ja seurannut hänen työtään pidemmästi. Työ, joka tyystin poikkeaa omastani!


Päivä jatkui lounaalla Wanhan Rauman Kaffebarissa. Maukas salaatti on aina hyvä ja terveellinen valinta, mutta se sitruunan makuinen jäätee - se vasta hyvää oli! Yrittäjä Tiina Willmanin kanssa kävimme leppoisaa keskustelua Kaffebarin tarinasta ja yrityksen arvoista. Kaffebar on Raumalla tunnettu makoisista munkeistaan ja väistämättä tästä tulee mieleeni omien nuoruusvuosieni muistot Uudenkaupungin Pakkahuoneesta. Molempien toiminnan takaa löytyy vahva nainen ja salainen munkkiresepti. Vatsa sopivasti täynnä kävelimme Vanhan Rauman halki seuraavaan pitstoppiimme Iloiseen Ihmemaahan. Ja sitä liike juuri on, varsinainen Ihmemaa! Päällimmäiseksi jäivät mieleeni leivontatarvikkeet, joita ei marketit tarjoa sekä ilmapallot, joita saa nyt myös nimikoituna. Napatkaapa vinkki korvan taakse. 


Jotta tästä jäisi jotakin mieleenne, jatkan yrityskierrosta myöhemmin. En pysty mitenkään hehkuttamaan tarpeeksi, kuinka mahtavia ihmisiä saimme eilen tavata. Ihan tavallisia, mutta silti niin uniikkeja. Meillä on hieno kaupunki - kunpa vain itse muistaisimme sen. 

2 kommenttia

  1. No oli kyllä huikea päivä♥ Kiva nähdä muidenkin ottamia kuvia päivästämme.
    Mitähän seuraavaksi keksimmekään:)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä mukava päivä. Toivottavsti yhteisiä tempauksia saadaan järjestettyä jatkossakin!

    VastaaPoista