TONTTIKUULUMISIA


Oikeammin voisi kai puhua rakennuskuulumisista, sillä nyt tontilla ihan oikeasti rakennetaan. Vihdoin! Sen verran hankaluuksia oli koko kevät ja alkukesä täynnä, että kieltämättä jossakin kohtaa mietin voiko koko Kastellilta tilattu talopaketti edes saapua ajallaan. Yhdessä mieheni kanssa vitsailtiin, että jos ensimmäisen oman talon rakentaminen olisi ollut näin hankalaa, ei varmasti olisi sitä toista (saati kolmatta) taloa rakennettu  - ainakaan noin nopealla aikataululla. No nytpä on koettu tämäkin, kun kaikki ei suju suunnitellusti ja miksi ihmiset toteavat, että eivät enää ikinä ryhdy talonrakentajiksi.  


Toukokuun lopussa maatöiden valmistuttua valettiin sokkeli sekä autokatokseen että taloa varten. Vielä vapun aikoihin haaveilin, että lattia ehdittäisiin valaa ennen rungon pystytystä. Näin ei kuitenkaan käynyt ja se jäi haaveeksi. Sinänsä sillä ei ole muuta merkitystä kuin että mahdollisesti venyttää muuttoa. Kesäkuun alussa saapui talopaketin tavaratoimitus ja juhannusviikolla alkoi pystytys. Talopaketin on määrä valmistua kuun puoliväliin mennessä ja ainakin toistaiseksi työt ovat edenneet aikataulussa.


Talopaketti meille tulee lämmitysvalmiina niin kuin kaksi aiempaakin ovat tulleet. Tämän jälkeen sisä- ja ulkotöissä riittää vielä rutkasti hommia niin itselle kuin ulkopuoliselle työvoimalle. Koemme kuitenkin, että näin pystyy itse säästämään budjetissa ilman, että koko urakka käy ylivoimaiseksi. Tämä malli sopii siis meille. Nyt kun tämä projekti alkaa hiljalleen tuottaa myös mielihyvää vien teitäkin syvemmälle talonrakentamiseen. Tähän asti ei ole oikein tuntunut hyvälle miettiä koko aiheeseen liittyviä asioita täällä blogin puolella. 

2 kommenttia

  1. Meillä on ensimmäinen talon rakennus meneillään. Juuri laitettiin jätevesipumppaamo. Harmi, että teillä tällä kertaa ei ole mennyt kaikki suunnitellusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi. No niinpä. Onneksi tämä loppuaika on nyt sujunut jouhevammin. On tässä silti melkoinen ero rakentaa tätä taloa nyt, kun lapset ovat isompia saati silloin, kun olivat molemmat alle kouluikäisiä. Tsemppiä myös sinne projektiin ja mukavaa joulun odotusta!

      Poista