KODINHOITOHUONE + ARVONTA


Rakenteilla olevan kodin sisustus alkaa hiljalleen muodostua mielessä. Joitakin kysymysmerkkejä kuitenkin mahtuu joukkoon ja niistä tällä hetkellä kodinhoitohuone on se isoin. Ajattelin ottaa asian käsittelyyn täällä blogin puolella jospa ideariihen myötä saisin uusia ajatuksia ja erilaista näkökulmaa. Kodinhoitohuone on kaikkiaan noin 10 neliön kokoinen tila, johon on käynti eteisaulasta. Kodinhoitohuoneesta on suoraan käynti suihku- ja saunatilaan. Tähän ei tule väliovea, joten se asettaa joitakin vaatimuksia - lähinnä visuaalisia.


Kuviin on piirretty nyt vastakkaisille seinille kalusteet, mutta mikään tai kukaan ei kiellä muuttamasta tätä järjestystä. Pesukoneen paikka on näillä näkymin tulossa kuvassa näkyvälle vasemmalle seinustalle lähelle kodinhoitohuoneen ja eteisen välistä ovea. Tällä hetkellä alustava suunnitelma on, että vasemmalle seinustalle tulee iso liukuovikaapisto, joka kätkee sisäänsä pesukoneen (paikka myös kuivausrummulle), siivoustarvikkeet (kuten imuri, lattiapesuvälineet ja silityslauta), joitakin sisustustavaroita (joulukoristeet ja sisustustyynynpäälliset) sekä ainakin miehen työ- ja moottoripyöräilyvarusteet. Vastakkaiselle seinälle suunnittelin alakaapistoa likapyykkiä varten sekä matalaa yläkaapistoa erinäisille kodin tavaroille. Pyykkien kuivaaminen on tarkoitus hoitaa telineessä, jolle on riittävästi tilaa kylpyhuoneen puoleisella seinällä.


Uskon, että tila on vähintään melko toimiva tämänhetkisen kokoonpanon myötä, mutta erityisesti pelkään sitä, että kaapistojen väliin jäävä tila on liian kapea esimerkiksi pyykinpesun kannalta. Suunnittelua ajatellen kriteereitä on muutama. Tärkein on se, että pesukoneen saa pois näkyvistä tarpeen vaatiessa. Lisäksi tarvitsen sekä korkeaa että matalaa säilytystilaa. Kalusteiden tulee olla huonekalumaisia ja sisustuksen harmoninen, jotta yleinen ilme on huoliteltu. No niin, millaisia ajatuksia tämä herätti? Miten itse sisustaisit tilan?


Lopuksi vielä se arvonta. Blogin Instagram -sivuilla on käynnissä Sodastream -arvonta, jossa voit voittaa itsellesi Spirit-laitteen sekä My Only Bottle -juomapullon. Arvonta on käynnissä maanantaihin 5.8 klo 20:00 saakka. 

3 kommenttia

 1. Kuulostaa muuten hyvältä, mutta käyttäisin ikkunan hyväkseni ja laittaisin pöytätason ikkunan alle, sillä on huima ero laskostaako niitä pyykkejä katsellen ikkunasta luonnonvalossa vai seinää katsellen. Pimeä aika on niin pitkä suomessa että kaikkeen tekemiseen kannattaa hyödyntää luonnonvaloa niin paljon kuin sitä vaan saa.

  VastaaPoista
 2. Harmi kun kilpailuja laitetaan Instaan. Ihan kuin kaikki olisivat siellä:(

  VastaaPoista
 3. Hanna /Hannas Home20. elokuuta 2019 klo 22.06

  Hei! Kiva, että jätit kommentin. Enpä tullut tuollaista ajatelleeksikaan ennen. Yritän muistaa jatkossa, että osallistumismahdollisuus olisi myös täällä blogin puolella. Aurinkoista syksyä!

  VastaaPoista