TAMMIKUU TONTILLA


Tammikuu on yleensä tuntunut tavattoman pitkälti kuukaudelta, mutta kuinka ollakaan täällä se sujahti oli melko nopeaan. Vaikka arki tuntui pieneltä peikolta vielä loppiaisena, ei se sitä enää viikkoa myöhemmin ollut. Tammikuu on ollut monella tapaa kiireinen, kuten odotettavissa oli, mutta toisaalta joukkoon on mahtunut myös mukavia odottamattomia juttuja. Esimerkiksi tänään molemmat lapset viettivät harvinaista vapaailtaa harrastuksista ja suuntasimme koko perhe kahvilaan vuoden ensimmäisille laskiaispullille. Pieni, mutta merkityksellinen asia arjessa.


Tammikuu tontilla on tuonut paljon näkyviä muutoksia. Ensinnäkin keittiö alkaa hahmottua. Keittiötoimittajaksi valitsimme Puustellia aiempien taloprojektien tapaan. Kuvan ulkopuolella oikealla sijaitsevasta niemekkeestä puuttuu liesi, johon odottelemme hormiliitosta. Kuvissa vilahtaa myös takka. Sen paikkaa olisin halunnut vielä viime kädessä muuttaa, mutta asennettujen lattialämmitysputkien ja kattotuolien vuoksi paikan vaihtaminen ei enää onnistunut. Tuohon kohtaan Nordpeisin Monaco tuntuu aavistuksen massiiviselta, mutta voi miten muuten ihastelenkaan takan muotokieltä.


Myös yläkertaan johtavat portaat ovat nyt asennettu. Päädyimme hankkimaan portaat Kastellin yhteistyökumppanilta Tähtiportaalta. Kuvien rakennusajan portaista saa idean värimaailmasta, sillä päädyimme lopulta tammen värisiin askelmiin ja mustaan runkoon. Tässä mielessä sisustus poikkeaa aika tavalla edellisestä kodista. Takan juuressa nököttää myös kasa laattoja, joita nyt paraikaa talolla urakoidaan seiniin. Palaan näihin valintoihin varmasti myöhemmin vielä, mutta kuten kuvista näkyy, marmorikuvio on vieläkin mieleinen. Valkoinen marmorilaatta tulee alakertaan, yläkertaan sitten harmaa. Itse asiassa harmaan marmorilaatan valitsin sokkona Pukkilan sivuilta. Ehdin jännittää aivan turhaan, sillä valinta osui nappiin. En malta odottaa, että näen lopputuloksen!

1 kommentti

  1. Teillekin tulee tuommoinen ihana takka lasiluukulla! Itse haaveilen samasta. Harmi ettei paikkaa saanut enää muuttaa mutta toisaalta ymmärettävää.

    VastaaPoista