SEISAHTUNUT TUNNELMA


En taida olla ainoa, jonka pasmat tämä nykyinen tilanne Suomessa ja maailmalla on sekoittanut. Lasten harrastukset jäivät loppuviikolla tauolle, koulut ja päiväkodit ovat ainakin toistaiseksi vielä auki. Vaikka tätä uudenlaista arkea on eletty vasta kolme päivää tuntuu, että siitä on paljon pidempi aika, kun asiat vielä rullasivat tuttuun tapaan. Lapset ovat koko viikonlopun viettäneet aikaa kavereidensa kanssa, joten tuntuu, että tämä taitaa olla kovempi paikka meille aikuisille. Eilen olin aivan toimeton. Lieneekö sitä, että nyt kun vapaa-aikaa on riittämiin ei tiedä mistä aloittaisi. 


Koronavirus sekoitti meidän osaltamme myös muuttokuviot. Ajatuksena oli toteuttaa muutto uuteen kotiin maalis-huhtikuun vaihteessa, mutta päätimme varmuuden vuoksi lykätä sitä huhtikuun puolelle. Loppukuusta olisi täytynyt pitää kaikki käyttöönottoon ja muuttoon liittyvät tarkastukset, joten vaikka tässä itse pysyisikin terveenä ei tarkkaan tiedä, miten muu toiminta kaupungin virkamiehillä on järjestetty terveystilannetta unohtamatta. Vaikka se oli aluksi kova pettymys, osaa siihen nyt jo suhtautua positiivisemmin. Aika todennäköisesti kuluu yhtä nopeasti kuin aiemminkin ja koti on valmiimpi muuttohetkellä. Ainakin listoituksia, väliovia, alakerran wc-kaluste sekä pukutilan sisustus olisivat jääneet puuttumaan jos muutto olisi toteutunut aiemmin. 


Postauksen kuvat tontilta on otettu jo tämän kuun alussa, mutta pääsette kuitenkin jyvälle, miltä siellä näyttää. Erityisen innostunut olen siitä, että materiaalivalinnat ovat osuneet nappiin. Muistan vieläkin esimerkiksi laattojen valintoihin liittyneen tuskan, mutta  taidan palata tähän tarinaan myöhemmin. 


Näissä kuvissa näette nyt yläkerran portaikon, eteisen lattialaatoituksen, keittiön takaseinän sekä yläkerran aulasta käsin näkymää. Sneak peekina tuo eteisen lattia, joka on ladottu vinoon. Havittelin siihen ensin kalanruotokuviota, mutta tähän tarkoitukseen Pukkilalta ei silloin löytynyt sopivankokoista ja -väristä laattaa. Halusin sävyn olevan samaa kuin alakerran wc:n, kodinhoitohuoneen ja pukutilan lattialaattojen. Käynti näihin tiloihin on juuri eteisestä. Myyjän ehdotuksesta valitsin selvästi isomman laattakoon, joka sitten ladottiin vinoon. Se antaa kyllä mukavasti erilaista ilmettä, mutta sointuu silti kauniisti muihin tiloihin. 

1 kommentti