SYKSYN SISUSTUS 2015

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kesäkuun sateisten säiden ajankuluksi olen koonnut ajatuksia ensi syksyn sisustuksen kulmakivistä. Hiljalleen eri sisustusmerkit ja -liikkeet julkaisevat katalogejaan ja Facebook täyttyy syksyn inspiraatiokuvista. Selailin netistä Tine K Homen ja Bloomingvillen syyskuvastoja sekä H&M Homen ja Kodin1 Anno -malliston kuvia.
 
 
Väreistä sininen, harmaa, maanläheiset sävyt ja metalli pitävät pintansa. Luottoväriä harmaata ja musta-valkoista kokonaisuutta voi maustaa sinisin yksityiskohdin. Metallinväreistä messinki ja kupari sekä kulta näyttävät olevan suosikkeja. Messinki ja sininen muodostavatkin herkullisen väriparin. Luonnonläheisyys näkyy väreissä vaaleana ja keskiruskean sävyisenä puuna.


 
 
Värimaailmaa tähdittävät lisäksi hento roosa ja jo viime syksynä esiin noussut vihreä. Vihreää väriä näkyy niin maalatuissa seinäpinnoissa kuin tekstiileissäkin, mutta myös vihersisustamisessa erilaisilla kasveilla ja kukilla. Kasviaiheiset tekstiilit ovat syksyn hitti.

 
 
Luonnonläheisyys näkyy paitsi väreissä myös materiaalivalinnoissa. Rottinki, puu, lasi, nahka, pellava, betoni ja käsittelemättömän näköiset pinnat edustavat skandinaavista sisustusta. Myöskään marmorin lumo ei näytä laantuvan. Tammikuulla ennustin, että vahvat geometriset ja graafiset kuviot pehmenisivät tänä vuonna, mutta kyllä niitä myös syksyn mallistoista löytyy. Vahvoja kuviointeja löytyy lisäksi marokkolaislaatoista, joilla voi luoda hauskoja yksityiskohtia tai suurempiakin pintoja. Nyt on lupa yhdistellä erilaisia muotoja ja materiaaleja oman mielikuvituksen mukaan.

 
Sellaisia ajatuksia syksylle. Hassua silti, että syyskuulle on kaksi kuukautta aikaa ja kesä tuntuu vasta alkaneen. Ehkä makustellaan näitä vielä uudemman kerran lähempänä. :)
 

4 kommenttia :

 1. Hei Hanna! Olit tehnyt kivan jutun kuvien kera syksyn trendeistä. Minua lohduttaa se, että edelleen harmaa jatkaa suosiotaan. Kotona en suuria muutoksia varmasti tee, mutta tekstiilin vaihtamisella saa jo kummasti uutta ilmettä. Ja nyt se kesä vasta alkoi! Meikäläisen pitäisi "sisustaa" enemmän tuolla pihalla/puutarhassa, kun siellä kaikki on ns. vaiheessa enemmän tai vähemmän. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmaan kanssa täälläkin eletään vahvasti ja elellään jatkossakin. ;) Ja se on totta, pienillä muutoksilla saa ihmeitä jo aikaan. Meillä myös piha täysin vaiheessa, muutaman kesäkukan taidan vielä hankkia terassille. Siihen on tyytyminen tänä kesänä. Mukavaa viikonloppua myös sinne! :)

   Poista
 2. hei. mistähän mahtaa olla sohva hankittu, onko kangasta vai nahkaa

  VastaaPoista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |