KESKIVIIKON INSPIRAATIO

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Aika-ajoin käyn ihastelemassa ruotsalaisten välitysfirmojen sivuilla kauniisti stailattuja koteja. Tällä kertaa päädyin Alvhemin sivuille ja huomioni kiinnittyi upeaan, kylläkin jo myytyyn, kerrostalokaksioon Göteborgissa.

 
Olen aikaisemminkin maininnut, että innostun nykyään kovasti murretuin sävyin maalatuista seinistä. Omassa kodissa idea on vaikeampi toteuttaa arkkitehtuurisista syistä johtuen, mutta ehkäpä ensi kodissa sitten. Valkoista vasten voi toisaalta enemmän leikkiä irtokalusteiden väreillä ja erilaisia asetelmia rakentamalla tai sitten minulla on vain huono mielikuvitus. ;)


 
Keittiö on ihanan kodikas. Mielestäni kodikkuus on sellainen asia, jota on huomattavasti vaikeampi luoda uuteen kotiin kuin vanhaan. Kulunut lautalattia, koristeelliset ja korkeat lattialistat, seinäpatterit ja ikkunalaudat antavat jo lähtökohdiltaan aika herkullisen asetelman. Olen itse tähän asti vierastanut ylimääräistä tavaraa keittiön tasoilla, mutta taidanpa viikonlopun kauppareissulla ostaa muutaman yrtin väriä tuomaan. Niin kutsuvalta tuo keittiö näyttää.
 
Sisustuksessa on käytetty paljon muitakin sellaisia elementtejä, jotka edelleen miellyttävät silmää. Kylpyhuoneen marmorilaatta on yksi sellainen. Valitsimme tähän kotiin kylpytiloihin tummaa marmorikuvioitua laattaa, mutta kieltämättä tuo vaaleakin on upea, vaikka käytännöllisyys hieman askarruttaa. Olohuoneen sohvalle käpertyisin oikein mielelläni teekupin ja hyvän kirjan kanssa. Tosin en ole varma keskittyisinkö enemmän ihailemaan katosta roikkuvaa Flosin valaisinta vai nurkassa majailevaa kakluunia.
 
// Wednesday inspiration

5 kommenttia :

 1. Tuo kylpyhuoneen laatta on kyllä upea! Ja koko koti muutoinkin. Erityisesti pidän siitä, miten ruotsalaiset osaavat yhdistää eri puulajeja. Tässäkin kodissa on lattia vaaleampaa, keittiön työtaso tummempaa ja tuolit aivan tummaksi petsattuja (jopa mustia). Tykkään!

  VastaaPoista
 2. Kaunis koti. Ruotsalaiset osaavat mielestäni hallita tuon yksityiskohtien määrän. Ei liian kliinistä, ei liian tylsää, mutta ei myöskään yliampuvaa.

  VastaaPoista
 3. On kyllä upea koti. Ja tosiaan nuo maalatut seinät, joko herkempää pastellista tai tummempaa, mutta murrettuina väreinä kumpainenkin, ovat alkaneet kiinnostaa enemmän ja enemmän.

  //Kaisa J - Koti-ikävä

  VastaaPoista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |