ELÄMÄNI AAKKOSET

sunnuntai 2. lokakuuta 2016


Jokin aika sitten blogeissa kiersi haaste nimetä aakkosten jokaisella kirjaimella sana, joka kuvaa omaa elämää. Koen, että olen tähän asti antanut itsestäni lopulta aika vähän täällä blogin puolella ja tämä on ollut osittain ihan tietoinenkin ratkaisu. Nyt kuitenkin uusien lukijoiden myötä ajattelin, että ehkäpä olisi aika raottaa verhoa. Tässä nyt yksi siivu minusta.A = Aikaiset aamut ja aamupala Herään mielelläni niin arkena kuin viikonloppuisinkin ennen lapsia. Pidän siitä omasta pienestä hetkestäni, jolloin ympärillä on hiljaista. Päivä ei lähde käyntiin ilman aamupalaa saati kupillista kahvia. Etenkin tuo kahvikuppi hiljaisuudessa on sellainen, josta taistelen leijonaemon lailla. Olkoon se sitten vaikka yöunista pois.

B = Benjihyppy Korkeanpaikan kammoisena olen kerran toden teolla uhmannut pelkojani ja hypännyt yhdessä ystäväni kanssa festareilla tandembenjin. Ei kiitos enää. Yleisesti ottaen en tykkää asioista, joita en voi hallita.

C = Carrie Sinkkuelämää kuuluu niihin ikisuosikkeihin ja Carrien lailla olen ikuinen romantikko, joka toivoo, että jokainen saisi rakastaa ja olla rakastettu.

D = Design Myönnän, että makuni on välillä turhan kallis. Tämä koskee kuitenkin lähinnä tavaroita ja esineitä, joiden tiedän kestävän taloudessamme aikaa. Toisaalta koen, että sijoittamalla klassikoihin saan myös rahoilleni vastinetta.E = Elämä ja estetiikka Nämä kaksi asiaa kulkevat omalla kohdallani käsi kädessä. Arki on tavallista elämää parhaimmillaan. Kaiken pyörityksen keskellä yritän muistaa pysähtyä ja etsiä aina kurjistakin tilanteista jotakin kaunista ja iloitsemisen arvoista.

F = Fysioterapia Olen ammatiltani fysioterapeutti ja sittemmin jatkokoulutuksen myötä erikoistunut lasten fysioterapiaan. Vastapainoksi teen kuitenkin myös työikäisten kanssa töitä. Tuntuu, että olen paikkani työelämässä löytänyt, vaikka unelmia vielä riittääkin.

G = Glögi Pimeys ja pakkassäät eivät kuulu suosikkeihin, mutta on siinä se hyvä puoli, että glögin nauttiminen on jälleen ajankohtaista. Yksi lemppareista, jota voisin juoda vuoden ympäri. Haluan kuitenkin, että viinin hohto säilyy ja sen vuoksi se kuuluu vain talvikuukausille.  

H = Haaveilu Haaveet ja unelmat ovat tärkeitä, koska ne ajavat elämässä eteenpäin. Itse haaveilen jatkuvasti. Osa on hyvin arkisia, osa realistia mutta työtä vaativia, osa sellaisia jotka eivät varmasti ikinä edes toteudu.I = Ihmiset Lapset ja aviomies, pikkuveli, omat vanhemmat, muutama muu lähisukulainen, ystävät ja työkaverit. Olen onnekas ja onnellinen siitä, että elämääni mahtuu niin paljon ihania ihmisiä. Ilman heitä tämä kaikki ei tuntuisi samalta.

J = Järjestys Olen hyvin järjestelmällinen ihminen niin kuin blogin kautta on ehkä jo välittynytkin. Lapset ja talojen rakentaminen ovat opettaneet sietämään epäjärjestystä ympärillä, mutta suurimmat linjaukset pitää olla silti kunnossa. Tämä pätee myös henkisellä puolella. Haluan pitää langat mahdollisin pitkälle omissa käsissäni.

K = Kalenteri Väline, jota ilman en pärjäisi. Suosin paperista versiota, ja samaan kalenteriin merkkaan niin työ- kuin vapaa-ajan menotkin. Kalenterista täytyy löytyä viikkonäkymä ja lisäksi kaikille perheenjäsenille on oma värinsä. Näin näen heti yhdellä vilkaisulla, mitä menoja viikon aikana esimerkiksi vanhimmalla pojallani on.
L = Liikunta Olen aina ollut liikunnallinen ihminen ja se on jotakin sisäänrakennettua. Vaikka aktiiviurheilu ei kuulu enää elämääni, liikun kuitenkin säännöllisesti ja huomaan heti jos viikon juoksut ovat jääneet juoksematta. Myös selkäongelmien vuoksi on pakko pitää huolta lihaskunnosta.

M = Matkustelu Vaikka olenkin hyvin pitkälle mukavuusalueen tyyppejä, matkustaminen on asia, jossa hyppään tutuista ympyröistä mielelläni pois. Maailmassa on niin paljon kaunista nähtävää ja koettavaa. Kirjoitin täällä asiasta lisää.

N = Nukkuminen Tarvitsen unta yössä vähintään kahdeksan tuntia ollakseni toimintakykyinen seuraavana päivinä. Pimeänä aikana mielellään vielä hieman enemmän. Kadehdin ihmisiä, ketkä tulevat toimeen vähemmillä unilla. Mielelläni käyttäisin pari ekstratuntia esimerkiksi kirjojen lukemiseen, elokuvien katseluun tai arjen pyörittämiseen.

O = Ongelmanratkaisu Osittain ammattinikin puolesta olen hyvin ratkaisukeskeinen ihminen. En jää yleensä ihmettelemään asioita, vaan jos jokin asia ei ole kunnossa siihen mietitään ratkaisu. Epäkohdat elämässä syövät turhaan energiaa. Joskus tietysti tulee väistämättä eteen asioista, joihin ei yksinkertaisesti pysty vaikuttamaan ja silloin täytyy antaa asioiden edetä omalla painollaan.P = Perfektionisti Tämä on näitä luonne kysymyksiä jälleen. Joukkueharrastaminen ja lapset ovat hioneet suurempia särmiä, mutta kyllä edelleen olen tietyssä määrin täydellisyyden tavoittelija. Toisaalta tämä ei ole huono piirre kunhan sitä piirrettä hyödyntää oikeassa kohdin.

Q = Qualitytime Tarvitsen säännöllisesti aikaa itselleni ja aikaa mieheni kanssa kaksin. Voin paremmin ja uskon olevani parempi puoliso ja äiti, kun pidän tästä kiinni. Toki nyt kun lapset kasvavat, se aika oman itsensä kanssa on helpommin otettavissa.R = Ruuanlaitto Meillä mies vastaa lähes kokonaan ruokahuollosta ja itse teen ruokaa lähinnä pakon edessä. Tykkään kyllä leipoa makeita herkkuja, mutta useimmiten nekin hoituvat miehen puolesta. En vaan yksinkertaisesti pidä ruuanlaitosta, (lähinnä ehkä ajanpuutteen vuoksi) - syömisestä sitten kyllä sitäkin enemmän!

S = Stressi Aikaa ennen lapsia olin melkoinen stressaaja ja olen sitä vieläkin, mutta olen myös tietoisesti yrittänyt harjoitellut siitä pois. Murehtiminen ei vaikuta yöuniini, mutta usein alan öisin purra hampaitani yhteen tai sitten reagoin vatsallani. Ja jos maailma oikein pistää hanttiin, kokeile hymyä ja huumoria.

T = To do -listat Tai tässä kohdin ylipäänsä kaikki listat ja niiden tekeminen. Rakastan listoja ja iPhonen muistiinpanoista löytyy niin toivelistaa, joululahjalistaa, biisilistaa kuin esimerkiksi töihin liittyvä listauksia aina tekemättömistä töistä terapiavälineisiin.U = USA Voisi kai sanoa, että toinen kotimaani, vaikka en ole siellä ikinä asunut. Äidin puolen sukulaisia asuu Amerikassa ja olen aina tuntenut vetoa ja hengenheimolaisuutta sen maan ihmisiin. Amerikkalaisten ystävällisyys ja läheisistä välittäminen ovat vertaansa vailla. Onnekseni olen päässyt käymään siellä jo kolmesti ja ensi vuonna koittaa neljäs kerta.

V = Valio Nougat Ehdoton suosikkijäätelöni vuodesta toiseen. Voisin syödä tuota ihan joka ilta, ja joskus niin teinkin. Nyttemmin vähän vähemmän, koska huomasin, että siitä oli kehittynyt oikeasti addiktio.

W = Wellness Olen vahvasti tunteella elävä ihminen ja kokonaisvaltainen terveys merkitsee niin fyysistä, henkistä kuin sosiaalistakin hyvinvointia. Olemuksestani kyllä huomaa jos jokin asia ei ole hyvin.

X = Xmas Useimmiten joulu merkitsee rakkaiden ihmisten läsnäoloa, hyvää ruokaa ja leppoisaa ajanvietettä. Toki se näitä kaikkia on minullekin, mutta ennen kaikki joulu on merkki lähestyvästä keväästä ja lisääntyvästä valosta. Välillä tuntuu, että käyn ruuasta saatavan energian sijaan aurinkoenergialla.
Y = Ystävät Kavereita löytyy paljon, ystäviä vähemmän ja parhaita ystäviä kourallinen, joista yksi on aviomieheni. Olo on etuoikeutettu, kun saan herätä hänen vierestään jokainen aamu. Hän joka sujuvasti kuuntelee, rauhoittaa, innostaa ja ennen kaikkea rakastaa.

Z = Zen Elämä on monessa suhteessa tasapainoilua. Työssäni olen sosiaalinen ja aina saatavilla, innostun helposti ja haluan saada asioita nopeasti valmiiksi. Suuressa roolissa ovat myös ne hetket, jolloin saan sammuttaa valot, sytyttää kynttilät ja istua sohvalle katsomaan Prison Breakia.

Å = Åland Olen alkujani kotoisin Keski-Suomesta ja mieltänyt aina järvet kutsuvammaksi kuin meren. Muutama vuosi sitten vierailimme työporukalla majakkasaarella ja siitä asti olen haaveillut matkasta Ahvenanmaalle. Saaristolaiskulttuuri tuntuu tutustumisen arvoiselta, vaikka edelleenkin tunnen pelottavan sekaista kunnioitusta meren voimaa kohtaan.Ä = Äitiys Oma tieni äidiksi oli helppo, mutta kesti kauan hyväksyä moni siihen liittyvä asia. Luulen, että ensimmäisen lapsen jälkeen podin synnytyksen jälkeistä masennusta ja esimerkiksi vauvan itku oli jotakin sellaista, jota en kestänyt ollenkaan. Koin olevani riittämätön, kun imettäminenkään ei onnistunut. Siinä itki äiti ja poika yhdessä monet itkut. Toisen lapset syntyessä osasin olla jo rennompi.

Ö = Ötökät En pidä ötököistä ja erityisesti inhoan hämähäkkejä. Ne ovat lähes samaa pelkokerroin luokkaa kuin korkeat paikatkin. Miehelläni on ruuanlaitoin lisäksi toinenkin vastuualue ja se on ylimääräisten asukkaiden häätäminen kodista.

Tulipa paljon tarinaa, mutta oli se sen arvoista. Kiitos, että jaksoit lukea!

5 kommenttia :

 1. Tätä oli kiva lukea :) oppi sinusta uusia asioita.

  VastaaPoista
 2. Ja piti sanoa et moni kohta oli kuin omasta kynästä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit. Kyllähän tässä tuli paljon sellaista asiaa, joka tuli uutena. Ja hei, mä jotenkin osasin aavistaa. Kyllä nuo blogimaailman sielunsiskot vaan tunnistaa. :)

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |