VINKKEJÄ KÖÖPENHAMINAAN MATKAAVILLE

maanantai 24. lokakuuta 2016

No niin nyt se kattavampi kierros Kööpenhaminaan. Pikaisella googlettelulla löytyy toinen toistaan hyviä vinkkejä kaupunkiin matkaaville, mutta ajattelin minäkin silti jakaa omani. Ehkäpä näistä kuitenkin löytyy jotakin uutta näkökulmaa matkaa suunnitteleville.Majoitus ja liikkuminen:

Reissussa meidän hotellimme oli Copenhagen Star Hotel. Keskitason hotelli lähellä København H -päärautatieasemaa, jota voidaan pitää julkisen liikenteen solmukohtana. Hotellihuone ei ollut mikään sisustajan unelma, mutta kaikkiaan erittäin toimiva ja hinta-laatusuhteeltaan onnistunut hotellivalinta. Aamiaismahdollisuus oli lisämaksusta ja söimme reissun aikana kahtena aamuna hotellilla, (kolmantena aamuna lentokentällä). Runsaan aamupalan turvin jaksoi pitkälle päivään.

Erityisen hyvänä asiana pidän hotellin sijaintia, ainoastaan pari korttelia päärautatieasemalle. Keskustan alue on kompakti ja kierrettävissä myös kävellen, etenkin jos reissuun on varattu useampia päiviä. Kesällä pyörä olisi varmasti myös oiva vaihtoehto tutustua kaupunkiin. Lasten vuoksi me turvauduimme jalan kulkemisen lisäksi metroon. Metroverkko on itse asiassa laajenemassa keskustan alueella entisestään, mutta nykyiselläänkin se tarjosi sopivasti lepotaukoja 4- ja 6-vuotiaille pojillemme.

Yksittäisillä lipuilla matkustaminen julkisilla on kallista puuhaa, mutta me nappasimme heti lentokentän tuloaulan info-pisteestä meille aikuisille Copenhagen cardit kahdeksi vuorokautta.  Kortin haltijan seurassa saa kulkea ilmaiseksi korkeintaan kaksi alle 12-vuotiasta lasta, joten lapset eivät tarvinneet omia lippuja ja lisäksi samaisella kortilla on vapaapääsy lukemattomiin eri nähtävyyksiin. Näiden kahden päivän aikana kiersimme metroa käyttäen kauempana sijaitsevat kohteet.
Nähtävyydet:

Kööpenhamina tarjoaa mielenkiintoista nähtävää muuallakin kuin vain keskustan alueella. Itse olin listannut vierailukohteiksi etukäteen Amager strandparkin, Rosenborgin linnan, Tivolin sekä Nyhavnin lähinnä lapsia ajatellen. Jos päivät ja seura olisivat antaneet paremmin myöden olisin halunnut käydä myös esimerkiksi Christianian kaupunginosassa. Heti ensimmäisenä päivänä lähdimme takaisin lentokentän suuntaan ja kävelimme metroasemalta rantaa mukaillen Den blå planet -akvaarioon, jonka lapset bongasivat hotellihuoneen turistioppaasta. Vaikuttava paikka ja mikä upea näkymä merelle Ruotsin suuntaan akvaarion kahviosta. Akvaariosta hurautimme metrolla muutamaan pysäkkiä pohjoisemmaksi aikomuksena käydä kävelyllä Amagerin rannalla. Erityisesti kesäisin tuo on suosittu ajanviettopaikka. Hyinen tuuli kuitenkin pakotti kääntymään pian takaisin.

Reissun toisena päivänä kohteeksi valikoituivat Rosenborgin linna sekä Tivoli. Linna puutarhoineen on upea. Linnassa on nähtävillä muun muassa Tanskan kuninkaallisten taidekokoelma, paljon historiallisia esineitä sekä kruununjalokivet. Lasten kannalta mielenkiintoisinta oli katsella viereiselle hiekkakentälle parkkeerattua hävittäjää, kuninkaallisen vartioston marssia sekä linnaa vartioivia sotilaita. Linnan lisäksi erityisesti lasten mieleen oli Tivoli. Palataan siihen ihan erikseen Halloweenin kunniaksi.

Viimeiselle päivällä jätimme ostoskatu Strøgetin ja Nyhavnin alueen, joka löytyy Strøgetin toisesta päästä. Lapset jaksoivat kävellä molempiin suuntiin todella hienosti ja jos väsy alkoikin painaa puserossa, löytyi lelukauppoja sopivin välimatkoin pitkin kävelykatua, joilla motivoida matkantekoa. Ostosten tekoon tuo katu sivukujineen (erityisesti Købmagergade ja Pilestraede, jotka lähtevät Illumin tavaratalon molemmin puolin kohti Rosenborgin linnaa ja Kultorvetia) on mainio, mutta eipä sieltä juuri enää sellaista löydä, mitä ei Suomesta saisi. Nyhavn ei paljon esittelyjä kaipaa, tuo postikorttien värikkäiden rakennusten rivi satama-alueella. Piipahdimme siellä pikaisesti, ja seuraavaa kertaa ajatellen tämä on yksi alue, jonne haluaisin palata uudelleen. Istuisin alas johonkin kanaalin varren monista tavernoista ihmettelemään tanskalaista elämänmenoa.


Ruoka ja juoma, ostokset:

Kööpenhaminassa on sanottu olevan kallis hintataso ja sitä se kyllä oli. Tosin Helsinki-Vantaalta ostetun aamupalan jälkeen ei mikään enää tuntunut kalliilta. Matkaan siis kannattaa lähteä joka tapauksessa löysin kukkaron nyörein, vaikka et aikoisi tehdä suurempia ostoksia, illallistaa fine dining -ravintoloissa tai poiketa kahviloihin nähtävyyksiä kierrellessä.

Kaupunki tarjoaa ruokapaikkoja jos joka makuun. Lasten toiveesta ruokailimme pikaruokaravintoloissa, mutta myös herkullisissa brunssikahviloissa. Ehdoton suosikki Kalaset löytyi Nørreportin metroaseman läheltä osoitteesta Vendersgade 16. Sympaattinen pikkukahvila, joka tarjoilee kotitekoista ruokaa ruotsalaisella otteella. Hyggen aisti joka solulla. Toinen makunautinto osui kohdalleni Tivolissa. Ilta oli kylmä ja tuulinen(!), mutta pienestä kioskista tarjoiltu hot apple cider lämmitti kovasti mieltä ja varpaitakin.

Iltapala-aineet reissullamme nappasimme mukaamme kaupunkialueen måltidsmarkedista Irmasta. Erityisesi Irman näkkileivät maittoivat lapsillekin ja olivat herkullisia. Irmassa pyöriessä kannattaa kiinnittää huomio myös merkin omiin kauniisti pakattuihin ihonpuhdistus- ja pyykinpesuainetuotteisiin. Kelpaisi kyllä omaan kotiin!

// My tips when travelling to Copenhagen.

6 kommenttia :

 1. Onpa kivoja kuvia ja vinkkejä. Tässähän nousee vähän matkakuume, kun ei näytä Tanskassa tulevan räntääkään :D.

  VastaaPoista
 2. No älä muuta, tosin räntäsateen korvaa sitten se puuskittainen tuuli! :)

  VastaaPoista
 3. Irmassa oli kyllä tosi kivoja pakkauksia, tosin kauppakin oli pieni ihmemaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta! Voi kunpa meillekin tulisi oma Irma tänne! 😍

   Poista
 4. Juuri suunnitteilla viikonloppuvisiitti Köpikseen taaperon kanssa. Tästä sain hyvät tärpit, kiitos! T. Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tästä oli apua. 😊 Palasin lukemaan itsekin tuon postauksen ja se herätti monia ihania muistoja. Oikein ihanaa reissua teille! Kööpenhamina on i-h-a-n-a.

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |