VUODEN PARAS AIKA

maanantai 29. toukokuuta 2017
Hei sinne! Kodin piha ei näytä lainkaan näin siistiltä kuin reilun viikon takaisissa kuvissa, sillä talon uudelleen rappaus alkoi kuin alkoikin. Viime metreille jännitettiin vielä rakennustelineiden saatavuutta, mutta onneksi sellaiset ajoissa löytyi ja urakka pääsi alkamaan. Vanha rappaus purettiin ja tänään valmistui levytys. Seuraavaksi edessä on sitten uuden pinnan tekeminen. Mies on hyödyntänyt telineitä ja maalannut samalla räystäslautoja, minkä omilta töiltään on ehtinyt. Kieltämättä tämän kaiken keskellä on elävästi muistunut mieleen rakentamisen ajan arki. Joko on mukavuudenhalu iskenyt tai sitten viime projektista on kulunut liian vähän aikaa, mutta eipä tätä ole ikävä ollut!


Jos näkymä on kaoottinen seinien ulkopuolella, on se sitä ollut viime aikoina myös seinien sisäpuolella. Työ on pitänyt molemmat kiireisenä ja siihen päälle lasten harrastamiset sekä valmennuspuuhat. Lisäksi päiväkodissa ja koulussa on ollut erityisiä päiviä, joihin on liittynyt jotakin muistettavaa, kuten eväät, lähtö- ja saapumisajat tai varustus. Arki kuitenkin kevenee asteittain kohti heinäkuussa häämöttävää lomaa ja sekös piristää mieltä. Kaikki kesäkiva on edessäpäin, mutta nämä lämpöiset päivät kuten eilinen, tuntuvat jo minilomalta. Ei tämä siis suotta ole omasta mielestäni vuoden parasta aikaa, vaikka elämä sitten vähän vauhdikkaampaa olisikin.

4 kommenttia :

 1. Totta, tämä on vuoden parasta aikaa. Ja, lomia kohden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Paitsi kieltämättä nyt, kun ulkona tulee vettä vaakatasossa ei ole se kaikkein kesäisin fiilis. 😄

   Poista
 2. Hei,
  pakko kysyä asiaa, joka meitä kovasti askarruttaa mahdollisessa uudessa talohaaveessa. Mietin, että kun suunnittelette jo kolmatta taloa, niin pelottaako se, että edellisistä rakentamistanne taloista löytyisi jotain ongelmaa, joissa olisitte esim.korvausvelvollisia? Tai onko teihin otettu yhteyttä edellisen kodin tiimoilta? Vaikka kuinka olisi rakennettu säännösten mukaan talo, niin koska vaan voi tulla esiin jotain. Eikö ainakin jonkinlainen vastuu kuitenkin myyjällä ole peräti 5v? Kiitos, jos haluat avata tätä kysymystä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, totta kai voin avata tätä aihetta. Mietin jo, että omistaisinko sille kokonaisen postauksen, mutta tämä kommentti nyt ainakin. :) Ei meitä kyllä pelota. Mies tuumasi yks kantaan, että sittenhän tässä saisi pelätä kaikenlaista.
   Me asumme tässä aivan lähellä vanhaa kotiamme, ja alussa saimme muutaman yhteydenoton koskien lähinnä talotekniikan käyttöä esimerkiksi.
   En oikein itsekään osaa pelätä mahdollisia korvausvaatimuksia, koska pystyn seisomaan kaikkien tekemiemme ratkaisujen takana. Toki jos olisimme yrittäneet vaikka huijata jossakin asiassa tai hoitaa joitakin rakentamiseen liittyviä asioita huolimattomasti olisi varmasti itselläni epävarmempi olo. Googletin pikaisesti tuota viiden vuoden vastuuta, mutta se ei ilmeisesti ole ihan niin yksiselitteinen. Ja toki jos näin olisikin, niin totta kai ottaisin vastuun jos jokin virhe meidän osaltamme paljastuisi. Me käytimme Kastellin talopakettia, ja heille on esimerkiksi 10 vuoden runkotakuu. Niin ikään käytimme myös muita ammattilaisia ja uskoisin, että heilläkin on mahdollisissa korjaustilanteissa jonkinlainen vastuu.

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |