AKTIIVIJUHANNUS VIERUMÄELLÄ

maanantai 26. kesäkuuta 2017

Juhannusterveiset Vierumäeltä! Me vietimme poikien kanssa juhannusviikonlopun Vierumäen Urheiluopistolla. Paikka on itselleni entuudestaan tuttu nuoruusvuosilta, kun siellä järjestettiin joka kesä ringetteleirejä. Hassua kyllä, alue ei ole suuremmin muuttunut. Paljon löytyi siis tuttuja maisemia. Niille kenelle Vierumäki ei ole entuudestaan tuttu kohde, suosittelen kurkkaaman nettisivut. Lyhyesti voin kuitenkin kertoa, että paikka sijaitsee reilut parikymmentä kilometriä Lahdesta Heinolan suuntaan ja tarjoaa monipuoliset liikunta- ja urheilumahdollisuudet niin hyötyliikkujalle kuin aktiiviurheilijallekin.


Ajatus tästä lomasta oli mieheni, joka kuuluu Rakennusliittoon ja juuri Vierumäelle liitto tarjoaa varsin mukavan alennuksen vuorokausihinnoista. Meidän kahden vuorokauden huoneistomajoitus buffetaamiaisella ja -lounaalla sisältäen sporttipassin ja yhden liikuntalipun per päivä, maksoi 215 euroa. Lisäkustannuksia kertyi iltaruokailusta ja liikunnan harrastamisessa ainoastaan tenniskentän vuokrauksesta.


Avaan teille nyt tarkemmin, mitä tuolla sporttipassilla ja liikuntalipulla sitten oikein saa. Vaikka nettisivut hyvät ja kattavat ovatkin, tuli meille ainakin yllätyksenä, ja nimenomaan positiivisena yllätyksenä "ilmaisen" harrastamisen mahdollisuus. Mitä me siis teimme? Sporttipassi takaa pääsyn Urheiluhallille, jossa lapset kävivät pomppulinnassa ja kokeilimme myös yleisurheilulajeista korkeus- ja pituushyppyä. Alatasolla on kuntosali sekä erilaisia kenttiä, joita voi hyödyntää käsi- ja koripallon peluuseen, sählyyn tai jumppaamiseen. Kentät ovat vapaasti käytettävissä ellei niitä ole joku vuokrannut omaan käyttöönsä. Lisäksi sieltä löytyy sulkapallokenttä, jonka käyttö maksaa 10€/tunti. Sporttipassia hyödyntäen kiersimme luontopolun läheisten järvien ympäri. Sporttipassi oikeuttaa myös uimahalliin, Greeni kuntostudiolle, suunnistusreiteille ja frisbeegolfradalle. Iso asia on myös välinevuokraus, joka onnistuu passin avulla. Et siis tarvitse omia palloa ja mailoja, vaan saat ne kätevästi matkaasi urheiluhallilta. Me testasimme lasten kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä tenniksen peluuta. Mailat saimme veloituksetta, mutta kentän käyttö yhdeltä tunnilta maksoi 16€. Pojat innostuivat pelaamisesta todella!


Sporttipassin lisäksi hyödynsimme lomallamme yleisurheilu/nurmikenttää muun muassa jalkapallon pelaamiseen. Lapset tykkäsivät viereisestä kiipeilytelineestä sekä ministadionista, jossa käytiin tuliset pienpelit ja levypallokisat. Meille tarkoitettuja liikuntalippuja emme käyttäneet tällä kertaa lainkaan, koska päätimme satsata perheen kanssa yhteiseen aikaan. Liikuntalipuilla voit osallistua uimahallin ja kuntosalin käytön lisäksi Active Hours -liikuntatunneille, yleisöluisteluun ja Ski free -ensilumen ladulle. Vierumäki tarjoaa joukon muita liikuntamahdollisuuksia aina suppailusta golfiin. Me esimerkiksi mietimme, että ensi kerralla Flowparkissa kiipeily ja maastopyöräily voisivat olla mukavaa puuhaa. Itse haluan osallistua jollekin ohjatulle liikuntatunnille ja mieheni puolestaan käydä kuntosalilla.


Missä asuimme? Majoitus oli järjestetty Ilkassa, kahdessa kahden hengen huoneessa, jotka olivat yhdistetty välioven kanssa. Mistään hotellitason majoittumisesta ei voi puhua, mutta perussiisti huone keittonurkkauksella, suihkulla ja telkkarilla palveli meitä enemmän kuin hyvin. Huoneessa emme juuri käyneet kuin kääntymässä matkalla aktiviteetista toiseen. Ja mikä parasta, tästä Ilkka-rakennuksesta oli matkaa vajaat 200m jokaiseen urheilupaikkaan. Sijainti oli siis paras mahdollinen, kun ei tarvinnut kuljettaa mukana ylimääräistä tavaraa.Kaiken hyvän lisäksi tähän vuorokausihintaan kuului myös rantasaunan käyttö ja molempina iltoina kävimme fiilistelemässä kesäiltaa Valkjärven rannalla. En osaa sanoa kuuluiko juhannusjuhlien lisäksi tämä saunan käyttö jonkinlaisena ekstrana vierailijoille vai onko kyse vakiokäytännöstä. Sen tiedän, että esimerkiksi eri lajileirien aikana sauna saattaa olla varattuna yksityiskäyttöön. Yhteenvetona tämä viikonlopun loma tuntui pidemmältä kuin olikaan ja luulenpa, että tästä muodostuu meidän vakiokohteemme! Raittiista ulkoilmasta ja liikunnasta sai aivan uudenlaista puhtia viimeisille työviikoille ennen kesälomaa.

// We had a fun Midsummer weekend in Vierumäki, Finland.

4 kommenttia :

 1. Teillä ollutkin mukava ja aktiivinen juhannus. Ihanaa yhdessä tekemistä! Vierumäki ei ole itselleni tuttu, mutta jospa tulevaisuudessa tulisi tutustuttua, laitetaan muistiin tämä paikka loman vaihtoehtona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti painaa mieleen! Meillä ainakin pojat on monta kertaa kysyneet jälkeenpäin, että koska mennään uudelleen. Vanhempi pohti jopa ääneen, että voitaisiin muuten muuttaa sinne, mutta kavereita tulee liian kova ikävä! 😄

   Poista
 2. Todellinen aktiivijuhannus! Tiedän, että urheiluopistolla voi mennä viettämää lomia ja tämä kirjoituksesi kyllä lisäsi mielenkiintoa! Yhdessä oleminen on sitä parasta aikaa! Ja tsemppiä viimeiselle työviikolle! Jaksaa, jaksaa!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, että tästä löytyi yksi uusi vaihtoehto. Ja älä muuta sano, yhdessä oleminen juuri sitä parasta aikaa. Aina ei tietysti tarvitse lähteä merta edemmäs, mutta joskus sekin tulee
   tarpeeseen! Työt ikävä kyllä jatkuu vielä vajaat pari viikko, mutta kyllä se tästä. Kesän paras osuus on vasta tuloillaan 😊

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |