KOTIMME KEITTIÖ


Tämä kotimme keittiö ei ole virallisissa esittelykuvissa ennen täällä blogin puolella näkynytkään. Selitys on melko klassinen, tuo allasseinä on harvoin kuvattavassa kunnossa. Keittosaareke tai oikeammin kai niemeke pysyy yleensä siistinä, vaikka siihen tuppaakin kertymään postit, muistilaput ja älylaitteet. Sen sijaan allastasolle kertyy kierrätettävä jäte (muovit ja pahvit) ja puoliksi käytettyjä astioita. Nämä ovatkin asioita, jotka täytyy ottaa huomioon jos ja kun uuden kodin rakentaminen alkaa. No mutta tarkemmin asiaan. Tämä keittiö kiintokalusteineen ja kodinkoneineen on hankittu Puustellista. Ensimmäisen omakotitalomme keittiö oli myös Puustellista, joten tuntui luonnolliselta palata samaan firmaan etenkin, kun koko prosessista oli hyvä kokemus alla. Emme edes kilpailuttaneet muita toimittajia.


Keittiön kiintokalusteiden ovet ovat korkeakiiltovalkoista maalattua MDF-levyä, jonka kanttinauhat ovat laserpoltettu. Vetimet ovat hyvin ohuet, valkoiset metallivetimet. Taso on kvartsia. 60cm leveiden kylmäkalusteiden kanssa samalla seinällä on kaksi 50cm leveää kaappia sekä kylmälaitteiden päällä pienet nosto-ovelliset kaapit. Vastapäätä tätä seinää on niemeke, josta löytyy keittolevy liesituulettimineen sekä uuni. Uunin vasemmalla puolella on 70cm leveä ja oikealla puolella 40cm leveä laatikosto. Suurin osa kodinkoneista on Siemensin. Ainoastaan mikro, jonka hankimme jo rakentamisen aikaiseen vuokrakotiimme on  Panasonicin ja liesituuletin Savon. Mikron olisin halunnut kalusteeseen upotettuna, mutta emme löytäneet sille hyvää paikkaa suunnitteluvaiheessa, joten siksi päädyimme tähän ratkaisuun.


Keittiön vasemmalla pitkällä seinällä on vesi- ja jätepisteet sekä kalusteeseen upotettu astianpesukone. Näiden molemmin puolin on 70cm leveät laatikostot. Molemmat ylälaatikot kätkevät sisäänsä matalammat vetolaatikot, näin on myös niemekkeen ylälaatikoissa. Yläkaappeja harkitsimme pitkään. Halusimme keittiöstä mahdollisimman kalustemaisen ja en myöskään halunnut "ylimääräistä" säilytystilaa - nyt sitä on juuri optimaalisesti. Yläkaappien rivi koostuu neljästä nosto-ovellisesta kaapista (ulommaiset ovat 60cm leveät ja sisimmät 70cm leveät), joista allastason yläpuolinen kaappi on astioiden kuivausta varten. Kuivauskaappi ei taida olla enää trendikkäin valinta, mutta itse koen sen meidän perheessä käytännössä tarpeelliseksi.  Kurkistetaan tuonnempana tarkemmin, mitä laatikot ja kaapit kätkevät sisäänsä. Keittiö on edelleen mieluinen, vaikka joitakin muutoksia tekisin uutta keittiötä suunnitellessa. 

// This is our kitchen. All white as you can see. There are few things that I would chance what comes to planning a new kitchen. But there are also things that I'm still very pleased with.

4 kommenttia

 1. Kiva keittiö. Ajaton ja kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset sinne. On kyllä kovasti mieluinen edelleen, joten se kertonee onnistuneesta valinnasta.

   Poista
 2. Ajaton? Kaapistot kuin suoraa vuodelta 2010. Kuultomaalatut pinnat riitelee aika pahasti muovisen sliipatun näköisten kaappien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuultomaalatut pinnat? Kieltämättä korkeakiiltoinen kaapinovi tekee keittiöstä helposti muovisen oloisen ja olivat pinnalla tämän vuosikymmenen alkupuolella. Joka tapauksessa meille tämä on edelleen mieluinen valinta.

   Poista