TONTILTA TERVEISET

Pari viikkoinen blogitauko on aina merkki siitä, että elämä ruudun tällä puolen on vauhdikasta. Niin myös tässä tapauksessa. Jotta pysytte ajan tasalla isommista käänteistä niin vilautanpa teille muutaman kuvan tontilla. Kuvat ovat hetkestä, jolloin valmistelimme sisätilojen osalta lattianvalamista. Yksi työläimmistä vaiheista talonrakennuksessa on mielestäni juuri tuo styroksin ja raudoitusverkkojen asentaminen ennen lattialämmitystä ja lattianvalamista. Muistan kahdesta edellisestäkin kodista, miten tuntui, että työ tuntuu loputtomalta. Isojen styroksipalojen sovittaminen soran päälle ei ole ollenkaan kurjaa, mutta kun joudut pilkkomaan ja sahaamaan styroksipaloja, jotta ne sopivat vesi- ja viemäriputkien ympärille - se vasta on ärsyttävää. Ja se sama tehdään kolmessa eri kerroksessa! Usko oli loppua pariin otteeseen myös tällä kertaa. 
Postauksen kuvat on otettu takapihan puolelta. Nuo korkeat ja leveämmät ikkunat ovat olohuoneeseen, oikealla puolen olohuonetta on ruokailutila ja toisen kerroksen ikkuna on toisen pojan makuuhuoneeseen. Nyt tuota tuulensuojalevyä peittää tiiliverhous, joka myöhemmin ensi vuonna rapataan. Telineet talon ympäriltä ovat vielä purkamatta, koska myös räystäsaluslaudat asennettaan maalattuna nyt samalla kertaa. Tässä vinkki muillekin rakentajille. Pystytetyt telineet kannattaa hyödyntää. 

3 kommenttia

 1. Onpas teillä tullut paljon näkyvää aikaiseksi. Toivotaan, että työt sujuvat edelleen rivakasti ja pääsisit näyttämään kuvia myös sisätiloista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna /Hannas Home5. lokakuuta 2019 klo 15.02

   No kyllä, vaikka itsestä tuntuukin, että kovin hitaasti asiat etenevät. Kiireinen syksy on pakottanut priorisoimaan ajankäyttöä ja aikataulusta on jouduttu lipsumaan, mutta eiköhän sekin aika vielä koita, että päästään sisätiloihin asti. :)

   Poista
 2. Muistan myös kun me asennettiin raudoitusverkkoja ja pilkottiin oikean kokoisia styroksin paloja. Se oli niin inhottavaa hommaa, että olisi mieli tehnyt jättää se kesken. Onneksi kun siitä on aikaa, ei enää muistakaan miten rasittavaa se homma oli. https://www.nordraudoitus.fi

  VastaaPoista