Piha

torstai 27. kesäkuuta 2013

Tästä on paljon riittänyt puhetta viimeisien kuukausien aikana, mutta nyt on vihdoin jotakin näytettävääkin. Olemme lopputulokseen tyytyväisiä, vaikkakin pihasta olisi varmasti tullut erilainen, jos emme tekisi tätä "myyntiin"-ajatuksella. Pihan keskiosan kivialtaat päädyimme täyttämään papukivellä. Ylimpään, lähinnä taloa olevaan altaaseen istutettiin kolme tarhakatajaa. Keskimmäinen allas täytettiin ainoastaan kivellä. Kuvissa vilahtaa kaksi laakeaa kiveä, joiden päälle kaavailin ruukuissa kukkasia.
Lähinnä autokatosta olevan altaan kivikasa siistittiin ja ympärille istutettiin kolme kartiovalkokuusta. Halusin kaikkien kasvien olevan ikivihreitä. Reunakivet ovat kaikki peräisin mieheni työpaikalta. Tykkään, että nuo matalammat reunakivet eivät ole niin säntillisiä. Se tuo elävyyttä pihaan ja samalla mielestäni pehmentää näkymää, joka on melko rouhea ison kivimäärän vuoksi.

Talon vasempaan ja oikeaan reunaan päädyttiin laittamaan nurmikkoalueet. Vielä tosin vierähtää hetki jos toinen, ennen kuin nurmikko kunnolla kukoistaa. Mutta sentään voidaan puhua jo nurmikosta, koska sekin oli aluksi vaakalaudalla. Juuri kun nurmikko oli saatu kylvettyä, iski armoton rankkasade, joka huuhteli siemenet uomiin.

Tontin takaosan rajautuu kallioon ja tontin oikeaan reunaan jää myös reilun kokoinen kalliolohkare. Toivon, että uudella tontilla kalliota löytyisi omasta takaa, sillä itse pidän siitä. Viimeistelyhommia pihalla vielä on ja katuun rajautuvalle alueelle tarvitsisi keksiä jotakin. Tällä hetkellä ajatuksissa on lisää kiveä ja muutama tuuhea timanttituija.
Tällainen on näkymä ulkona. Viimeisimpänä tuli mieleen, että kahdelle täysin pyöreälle kivelle pitäisi löytää myös paikka. Hyviä ehdotuksia? Kivet ovat halkaisijaltaan noin 30cm.
Huomiseen!

2 kommenttia :

  1. Kivan näköinen ja tykkään erityisesti noista reunakivistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Marru. Mustakin ihan onnistunut valinta! :)

      Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |