LAVAKAULUKSEN UUSIOKÄYTTÖÄ

tiistai 15. heinäkuuta 2014


Muuton ohella käynnissä on ollut pieni projekti rivitalomme isolle terassille Pihaniksit -blogikilpailun merkeissä. Koska rivitalokotimme on väliaikainen, oli selvää että kovasti ei viitsitä terassia laittaa, mutta kuitenkin jotakin pientä. Varsinkin näin helteillä terassimme on ollut toinen olohuoneemme. Omakotitalomme rakennustyömaalta on jäänyt trukkilavoja ja niiden kauluksia. Aluksi tarkoituksena oli ideoita kauluksesta viljelylaatikko, mutta koska terassimme on päivisin todella kuuma, pelkäsin että viljelykset eivät kestä. Näin ollen päädyin kuumuuden sietävään vaihtoehtoon ja täyttämään lavan erilaisilla kukkasilla, kivillä ja kynttilöillä.
 
Lavakaulus  maalattiin Tikkurilan valkoisella ulkomaalilla, jota löytyi varastosta ennestään. Pohjalle asennettiin ritiläverkko (mieheni työpaikalta) ja sen päälle matala styroksikerros, jotta kiviä ei tarvitse olla pussikaupalla ja kokonaisuus on helpommin siirrettävissäkin. Lavankauluksen metalliosat taitettiin tukemaan verkkoa.
 

Väriä kokonaisuuteen tuovat enkelinsiipi ja ruukkuneilikka, jotka molemmat pärjäävät auringossa. Koristekivet ovat Kekkilän helmenvalkoista ja valkoista kiveä, joita meiltä löytyi jo ennestään. Isommat kivet ovat peräisin tontiltamme. Kynttilälyhtyinä toimivat kurkku- ja pilttipurkit, joten kokonaisuutena varsin pienen budjetin toteutus on kyseessä.
 
Jos itse ei jaksa vastaavanlaista laatikkoa tehdä, saman asian ajaa esimerkiksi tämä Kekkilän viljelylaatikko. Itse haaveilen myös tällaisesta jalallisesta versiosta. Uuden talomme pihalle onkin suunnitelmissa tehdä pienimuotoinen hyötykasvipuutarha.
 
Mitä sanot, hitti vai huti? Jos pidit toteutuksesta, voi äänestää minua täällä. Äänestäminen kannattaa, sillä voit voittaa ammattitason 500 euron piha- ja puutarhatarvikkeet.
 
*toteutettu yhteistyössä taloon.com -nettirautakaupan kanssa.
 

6 kommenttia :

 1. Miten mainio idea. =)

  Nuo ovat tosi hienoja, enkä olekaan tiennyt, miksi niitä nimitetään. Kiitos siis kun sivistit minuu. =)))

  Millaisella maalilla maalasit ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lava on maalattu Tikkurilan puuverhoukselle tarkoitetulla talomaalilla. Sitä lojui valmiiksi varastossa edellisestä taloprojektista.

   Poista
 2. Aivan upean näköinen asetelma ja voi kun saisi itse onnistuun yhtä ihastuttavan asetelman. Siinä on tosi kivat vinkit ja mallit..

  VastaaPoista
 3. upea asetelma ja olisi minunkin upea osata tehdä samanlainen.

  VastaaPoista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |