KIVIMUURI

torstai 11. syyskuuta 2014 
Kerroinkin jo, että edellinen viikonloppu meillä hurahti tontilla yhden ei niin pienen projektin kimpussa. Teimme nimittäin ehkä tähän kohtaan epätyypillisen ratkaisun keskittyä myös pihan tekoon ennen talopaketin saapumista.
 
Kastelli edellyttää, että talon perustusten tulee olla ulkopuolelta täytetty kahden metrin matkalta, jotta asennusryhmä saa rakennettua tarvittavat telineet rungon rakentamista varten. Meillä lattiapinta asettuu noin reilun metrin verran korkeammalle kuin tienpinta ja tämän vuoksi jonkinlainen porrastus talon ja tien väliin oli tehtävä. Maata olisi ulkopuolelta tarvinnut juuri Kastellia varten joka tapauksessa tukea jotenkin, ja koska aikaa oli, päätettiin tähän tehdä kivimuuri jo nyt. Miksi tehdä sama työ kahdesti?
 
Useampaakin erilaista pengerrys/porrastus ideaa mietimme, mutta lopulta päädyimme Ruduksen Paasikkoon. Lopputulos on sileä, siisti ja hintakin useampiin vaihtoehtoinen verrattuna huokea. Tarkoituksena oli ensin asentaa kivet kolmeen kerrokseen, mutta tämä olisi tarkoittanut muurikivien sisäpuolen valamista ja harjateräksellä tukemista. Päädyttiin laittamaan kivet kahteen kerrokseen, mikä tietysti tarkoittaa sitä, että muurikiviä on nyt ylimääräisiä. Sokkelista jää tällä ratkaisulla näkyviin vajaa kolme kerrosta harkkoja ja maa kallistuu talosta poispäin sekä muurista tielle päin. Uskon, että tämä on silti työn ja esteettisyydenkin kannalta parempi ratkaisu.

// the stone wall

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |