RAJAPYYKKI

maanantai 1. syyskuuta 2014

 
Hyvää alkanutta viikkoa! Uuden viikon alkajaisiksi päivitetään rakennuskuulumiset. Ensi viikolla saavutetaan yksi iso rajapyykki talonrakennuksessa, kun Kastelli aloittaa talopaketin pystytyksen. Me tehtiin kuin tehtiinkin se, lattia valettiin ennen pystystä. Eikä tullut edes kiire.
 
Viemäriputkien jälkeen aloitettiin styroksin laitto. Ne laitoimme itse ja niiden viemäriojien kaivamisen jälkeen, tämä oli toiseksi ärsyttävin työ. Kokonaisia palasia oli helppo asetella rivi riviin, mutta uritapa styroksiin viemärit ja vesiputket. Useampi ilta siinä kului. Fiksumpi olisi käynyt ostamassa styroksileikkurin, mutta me käytimme tunnollisesti mittaa, lautaa, sahaa ja mattopuukkoa. Ja paljon uretaania täyttämään tyhjät kolot siinä kohdin, missä hermot loppui kesken. :)

 
Styroksirallin jälkeen alkoi lattiaraudoitus. Osaan lattiaa asennettiin 6mm verkko (naapureiden ylijäämä) ja osaan edellisestä talosta jääneet 10mm harjateräkset. Harjaterästen laittoa helpotti se, että ne sai asentaa 30cm välein. Raudoitus oli mieluisaa puuhaa, koska työ edistyi reipasta tahtia.

 
Lattialämmitysputkia sen sijaan emme asentaneet itse. Ne otimme paikalliselta RauHeat -yritykseltä. Sama yritys toimitti lattialämmityksen myös edelliseen taloomme ja oli tälläkin kertaa kilpailutuksessa edullisin. Lattia valettiin tarkalleen viikko sitten maanantaina. Sateiset säät hankaloittivat valamisen ajankohtaa, mutta onneksi tuurillamme aamupäivä oli kirkas ja lattia ehti kovettua juuri sen verran, että pinta pysyi sateista huolimatta ehjänä.

Lattian valamisessa ennen talopaketin tuloa täytyy muistaa muutama yksittäin asia. Höyrysulkumuovi täytyy asentaa kahden styroksikerroksen väliin ja lattiavaluun sekä sokkeliin täytyy upottaa harjaterästukia talopaketin tekijöitä varten. Nämä asiat alkavat olla mallillaan, sokkelin harjaterästukia lukuun ottamatta. Venetsialaisviikonloppu tehtiin pitkää päivää, mutta eri homman parissa. Kuullaan siitä pian!

// An update of the house.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |