TAKAN VALINTA

Tontilla on jälleen otettu pieniä askeleita eteenpäin, mutta yksi iso päätös tehtiin muutama viikko takaperin, kun uuden talomme takkatoimittaja saatiin vihdoin valituksi. Tätä asiaa pyöriteltiin ensimmäisen kerran jo kesällä, joten mistään nopeasta päätöksestä ei ollut kyse. Kriteereinä meillä oli kevytrakenteinen, moderni ja varaava takka. Lisäksi takka voi olla enintään 75cm leveä, koska isompaa ei sille varattuun tilaan mahdu. Lisäksi mielessä oli myös tietty euromäärä, jonka takkaan olimme valmiit panostamaan. Päälämmöntuottaja on maalämpö ja sen vuoksi kevytrakenteinen takka riittää meille.

 
Pienen esikarsinnan jälkeen poimimme kolme ulkonäöllisesti hyvin saman tyyppistä takkaa, joista teimme lopullisen valinnan. Kuvan vasemman puoleinen takka on TakkaCenterin Susanna, joka meillä oli myös edellisessä talossamme. Susannaan voi valita mieleisensä pinnan, osalaatoituksena kuten kuvassa, kokonaan laatoitettuna tai laastipinnalla. Susanna on näistä takoista painavin ja eniten lämpöä varaava. Mietimme kuitenkin, että tarvitsemmeko näin "isoa" takkaa. Toisena vaihtoehtona mietimme NunnaUunin Centus -injektoritakkaa. Centuksessa viehättää erityisesti ulkonäkö, mutta injektoritakan lämmönvaraus on näistä selvästi heikoin. Kuvan oikeassa alareunassa on Nordpeisin Salzburg, joka oli kolmas vaihtoehto. Takasta ei juurikaan ollut luettavissa aikaisempia kokemuksia ja se epäilytti.
 
 
Lopulta päädyimme valitsemaan Nordpeisin Salzburg takan koossa M. Takkaan asennetaan lisäksi korotuspala, joka lisää takan lämmönvaraustakykyä ja myös takan näyttävyyttä. Takka tulee olohuoneeseen, jossa huonekorkeus on korkeimmalta kohdalta noin kuusi metriä. Nordpeisin puolesta puhui moderni ulkonäkö yhdistettynä tehokkaaseen lämmöntuottoon ja se on oikeastaan näiden kahden muun vaihtoehdon välimalli. Takka on kevytrakenteinen, mutta varaa lämpöä silti yön yli. Salzburg -takan lämmönvarauskyky perustuu PowerStone elementteihin, ja takan voi koota halutessaan myös itse. Nyt takka on siis tilattu ja noin kuukauden päivät vierähtää odotellessa. Pidän teitä vielä jännityksessä, mihin väriin lopulta päädyimme.

*Tuotteesta on saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan. Postaus on toteutettu yhteistyössä Nordpeisin (www.nordpeis.eu) kanssa.

// We chose the fireplace for the new houSe and it'll be Nordpeis Salzburg M.

3 kommenttia

 1. Kauniita takkoja kaikki mutta eniten minua viehätti just tuo minkä valitsittekin. Näin kun seuraa toisten projekteja niin haluais itsekin rakentaa/rakennuttaa tai ainakin rempata isolla kädellä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja takkoja on niin paljon, että on vaikeaa valita. Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 2. Upeita takkoja. Maalämpö ja takan asennus muodostaa hyvän lämmitystiimin.

  VastaaPoista