MOCCAMASTER JA KUULUMISET

perjantai 28. elokuuta 2015

 
Saimme tupaantuliaislahjana heinäkuulla uuden kahvinkeittimen. Vanha musta keitin oli sekin Moccamaster ja jo reilusti yli 10 vuotta vanha. Kahvi alkoi maistua kitkerältä, joten uusi keitin tuli tarpeeseen. Toki aavistuksen huolellisempi puhtaanapito olisi saattanut vaikuttaa asiaan. :) Luin nimittäin puhdistusohjeet tarkasti uutta keitintä käyttöönottaessa ja sen mukaan keitin tulisi puhdistaa kahden viikon välein ko. merkille tarkoitetulla aineella, koska meilläkin kahvia keitetään päivittäin. Oletteko te kuinka huolellisia puhdistuksessa? 
 
Keitintä valitessa mielessä kävi myös hienot kahvikoneet ja yhden kupillisen keittimet, mutta päädyimme tuttuun ja turvalliseen, samaan malliinkin vieläpä. Tällä koneella saat yhdelle kuin kymmenelle vieraalle ja hinta-laatusuhdekin on vailla vertaa.
 
 
Huomasin muuten näitä kuvia ottaessa valokuvausongelman. Neljästä suunnasta tuleva valo tekee olohuone-keittiö tilan kuvaamista haastavaa. Kuvien väri muuttuu melko radikaalisti riippuen siitä, mihin aikaan päivästä ne on otettu. Puhumattakaan vastavaloon kuvaamisesta, sillä sitä se on myös osittain väistämättä.

Keittiön seinä ammottaa vielä tyhjyyttään, sillä hyllyhankinnoille en ole ehtinyt. Ehkäpä ensi viikonloppuna. Syksy puskee päälle ja kaipaan jo kodin täytettä. Mukavaa viikonloppua!

// new coffee machine

2 kommenttia :

  1. Meillä keitellään kans Moccamasterilla ja on kaapissa yksi kapselikeitin. On tainut täälläkin jäädä keittimen käyttöohjeet lukematta, sillä koneen syväpuhdistus on kyllä jäänyt tekemättä. Kapselikeitintä käytän ajoittain, silloin kun haluaa jotain erikoiskahvia...ja kun jaksan nostaa sen kaapista pois..
    Syksy tekee tuloaan, mutta minä pidän vielä hetken kesästä kiinni. Ainakin ajatuksen tasolla. Keittiöön on hankittuna jo uudet verhot ja vähän lisävaloa, mutta ihan vielä en anna syksylle periksi.
    Mukavaa alkanutta syyskuutta. Sytytellään kynttilöitä ja nautitaan pimenevistä illoista!

    VastaaPoista
  2. Pohdittiin mekin tuota kapselikeitintä ja kieltämättä sellainen vieläkin houkuttaa. :) Voi syksy. Ihan en ole minäkään vielä valmis periksi antamaan. Kynttilät ja raikkaat syysillat kyllä tosin houkuttelevat siinä määrin, että niitä on kiva fiilistellä, vaikka muutoin pitäisikin loppukesästä kiinni.

    VastaaPoista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |