MIELESSÄ KESÄHUONE

torstai 30. kesäkuuta 2016


Vaikka meillä ei uuden talon rakentamisen kanssa aiota pitää mitään kiirettä niin kovasti mielessä pyörii erilaiset pohjaratkaisut ja toiveet. Jo tähän kotiin aikanamme suunnittelimme erillistä pihasaunaa, mutta kun tieto kolmannessa tontista tuli, ajatus saunarakennuksesta kuopattiin. Tämän kodin uudet omistajat voivat sitten muokata rauhassa pihan omanlaisekseen (yksi sauna sisällä talossa jo on) ja saunarakennus ei ole viemässä tilaa kenties muilta harrastuksilta tai pihan toiminnoilta.


Pihahommien lomassa olen ehtinyt haaveilla paitsi siitä ulkosaunasta, myös kesähuoneesta! Mieskin onneksi innostui asiasta heti. Kesähuoneen voisi sijoittaa saunan ja suihkutilojen kanssa saman katon alle ja se voisi myös toimia vilvoittelupaikkana saunareissuilla. Sieltä löytyisi paikka televisiolle kisastudioita varten, rauhallinen lukunurkkaus ja levitettävät sohvat, jotta yöpyminenkin olisi mahdollista. Myös pieni keittonurkkaus olisi ihana, mutta siinä kohdin taitaa jo budjetti tulla vastaan. Vaihtoehtoisesti keittiön voisi kesäisin pystyttää ulos, jolloin kokonaisuus olisi vähän kuin mökki omassa pihassa. Aika täydellistä sanon minä!


Ehdin vähän tutkia valmistajien erilaisia pohjia ja kotoamme löytyvästä Kannustalon Pasadena esitteestä löysin ihanan pool housen. Tuo ei juuri tuollaisenaan meillä toimi, sillä kesähuone täytyy olla neliöiltään pienempi, jotta sauna suihkutiloineen mahtuu myös ja tilaa tontilla jää autokatoksen ja talon lisäksi niin jalkapallon peluuseen kuin pienelle kasvimaallekin. Lisäksi Honka -taloilla ja Kontiolla on muutama oikein kivannäköinen saunarakennus, joista voisi poimia ideoita. Erityisesti Kontion Glass House -mallisto on upea. Tämä ja moni muu asia mielessä suuntaan ensi viikolla  Asuntomessuille. Jospa sieltä tarttuisi uutta vinkkiä matkaan!

// gathering ideas for the new home

4 kommenttia :

 1. Vitsi, kesähuone olisi aivan fantastinen! Toi pool house on unelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Ja vielä kun budjettikaan ei asettaisi rajpja! :) Kyllä kelpaisi.

   Poista
 2. Meillä on pihasauna ja terassilla grilli/kesäkeittiö. Tykkäämne todella paljon. Saunaa sisällä, meillä ei sitten olekaan. Laitoimme rakennusvaiheessa pihalle valmiuden (viemäri, sähkö) paljulle/altaalle. Emme ole siis tehneet ja eikä ole enää suunnitelmissakaan. Tuntuu että emme ehtisi käyttämään. No, valmius on, jos joskus tulee tarve.
  Mukavia suunnitelmia sulla ja asuntomessuille pääsyä tässä myös odottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, se on varmasti ihana! :) Saunaa ei meilläkään tulee uuteen sisälle lainkaan. Myös altaan kanssa käy varmasti samoin, että varaus laitetaan, mutta se ei ole ensimmäisten rakennuskohteiden joukossa.

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |