ASUNTOMESSUT 2016 ENSITUNNELMIA JA 10 YKSITYISKOHTAA

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Sain tänä vuonna tilaisuuden osallistua Seinäjoen Asuntomessujen lehdistöpäivään ja päivä on nyt onnellisesti takana. Matka taittui joutuisasti autolla ja nyt on kameran muistikortti täynnä kuvia. Ajattelin jakaa messujutut omiin teemoihinsa ja kertoa myös omista suosikeistani. Kaikkia kohteita emme mieheni kanssa kiertäneet turnausväsymyksen välttämiseksi. Näin myös talot pohjaratkaisuineen ja sisustuksineen pysyvät kirkkaampana mielessä.


Seinäjoen kaupunginjohtajan avasi messut omalla puheenvuorollaan kertomalla, että yksi messuteemoista on esteetön rakentaminen, joka koskee myös periskooppialuetta (näköalatorni järven rannalla). Sekös miellytti allekirjoittanutta ammatillisessa mielessä. Kaikkiaan messualueella kävellessä näkyi mielestäni pohjanmaalainen henki. Suurimmasta osasta taloja välittyi sellainen tunnelma, että ne ovat rakennettu oikeille ihmisille ja perheille. Toki muutama luksuskohdekin joukkoon mahtuu!


Omat ennakkosuosikkini olivat nro 24 Pohjanmaa, 34 Talo Koskela sekä 43 Lakeuden Jämerä Kutsu. Ykköseksi kiilasi kuitenkin Jämerä -kivitalojen toinen messukohde nro 13 Jämerä Samsö, josta löytyy messutalojen kaunein lattia. Talon yläkerrassa on käytetty Timberwisen Herringbone -kalanruotoparkettia. Ylellisin ja eniten glamouria henkivä kohde on mielestäni nro 11 Lakka Lakeus, jonka sisustuksesta vastaa Inspired by Love -blogiakin kirjoittava Sanna.Ulkonäöllisesti persoonallisin talo on Kuusamo Hirsitalojen Nuuna (kohde 40), joka muistuttaa pohjapiirrokseltaan viuhkaa. Komein maisema aukeni kohteen nro 20 Riihi yläkerrasta, jonne on sijoitettu kaikki oleskelutilat. Voit nauttia järvimaisemasta niin ruokaa laittaessa, rennosti nojatuolilla istuessa, lastenhuoneesta tai koko talon levyiseltä terassilta. Tämä kohde oli myös mieheni suosikki. Messutalojen kallein piha löytyy kohteesta nro 41 Lumimustikka, eikä varmasti vähiten siksi, että takapihalle on rakennettu virallinen koripallokenttä pienpeleihin. Pihan budjetti on huimat 100 000€. Messuilla ihastuin erityisesti suloisiin lastenhuoneisiin. Mieleeni muistuu helposti toistakymmentä ihanaa pienen ihmisen valtakuntaa. Ajattelinkin koostaa niistä kokomaan oman juttunsa. (Kuvat ylhäältä alas Talo Koskela - Jämerä Samsö - Pohjanmaa)

// first feelings of the Housing fair 2016 in Finland

2 kommenttia :

  1. Kauniita kuvia. Osaatko sanoa mikä sohva on kyseessä tuossa ylimmässä kuvassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kalusteet kohteessa ovat Woodnotesilta, Nikarilta ja Adealta, joten vahvasti veikkaan, että sohva on Adean.

      Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |