OTANLAHDEN RANTAPUISTO JA MERIJAKAMO

Ennen kuin jatketaan Asuntomessuasioiden parissa ajattelin vinkata teille Raumalla sijaitsevasta Otanlahden rantapuistosta ja sen monipuolisesta viriketarjonnasta, nyt kun se vielä on ajankohtaista. Alue Suvitien molemmin puolin on viime vuosina kokenut melkoisen profiilin nostatuksen viimeisempänä ja isoimpana tietysti Raumanmeren juhannus. Mutta löytyy sieltä paljon muutakin.


Parhaiten taidetaan tuntea Poroholman lomakeskus, joka tarjoaa monipuolista viihdykettä ja herkullisia ruokailuhetkiä koko perheelle. Vai mitä sanot maittavasta burger ateriasta purjelaivassa? Purjelaivasataman aluksista M/aux Katrina tekee yleisöristeilyjä ja sitä voi vuokrata juhlakäyttöön. M/aux Marita toimii ravintolana. Perinteisen saunomisen ja uimisen lisäksi Poroholmassa voit osallistua puistojumppaan, pelata minigolfia tai nauttia kesäillasta terassilla erilaisten konserttien, stand-upin ja karaoken parissa. Yöpyminen onnistuu niin mökissä, omassa caravanissa kuin teltassakin. Itsessään jo alue 1800-luvun pitsihuviloineen on näkemisen arvoinen. Poroholmasta käsin onnistuu myös tutustuminen niin Rauman keskustaan kaupunkijunan kyydissä tai polkupyöräillen kuin Rauman saaristoonkin. Vesibussilla pääset kätevästi majakkasaari Kylmäpihlajaan, vanhaan sotilastukikohtaan Kuuskajaskariin sekä matkailusaari Reksaareen.


Otanlahden poukamasta löytyy Pizzeria -kahvila Rantatalo värikkäine aurinkotuoleineen. Rantatalo toimii talvella myös Poroholman lomakeskuksen vastaanottona. Samassa kohtaa Suvitien toisella puolella siintää yleisurheilukenttä, jalkapallo- ja rantalentopallokentät sekä pesäpallostadion, jossa Rauman Lukon naisten superpesisjoukkue pelaa kotiottelunsa.


Jos kuitenkin pidät enemmän vesiurheilusta, Otanlahden Aktiivipalvelut tarjoavat vuokralle SUP-lautoja ja polkuveneen. Toimipiste löytyy aivan Rantatalon välittömästä läheisyydestä. Hurjempaa menoa on luvassa kaapeliradalla, jossa on mahdollisuus kokeilla vesilautailua ja vesihiihtoa. Edempänä rantaa löytyy toinen minigolf ja frisbeegolf -rata sekä myös kiipeilytelineet lapsille.


Ja jos edelleen innostut liikunnasta lisää aktiviteetteja tarjoaa Raumanseudun melojat, joiden toimipisteen löydät Otanlahden vajalta maauimalan vierestä. Heinäkuun ajan arkisin klo 12-18 on mahdollista vuokrata kajakki omaan käyttöön. Tiistai-iltaisin hieman kokeneemmille melojille järjestetään pieniä retkiä lähialueen saaristoon. Seuran ulkopuolisilta osallistujilta peritään pieni maksu. Itse maauimala on kesän 2016 kiinni ja viimeisimmän tiedon mukaan se avautuu seuraavan kerran mittavan remontin jälkeen vuonna 2018.


Rauman kesäteatterissa Fåfängassa, maauimalan kupeessa, pyöri tänä kesänä Sisko ja sen veli, mutta näytökset ovat nyt jo päättyneet. Sen sijaan matka jatkuu Fåfangan paviljongin kautta Taidetorpalle, joka on erityisesti taiteen ystäville mieluinen. Nokan taidetorppa  löytyy osoitteesta Suvitie 10 ja siellä pyörii näin kesäisin erilaisia taidenäyttelyitä.


Kierroksen viimeiseksi etapiksi haluan nostaa Suvitien Merijakamon, josta aukeaa näkymä niin Syväraumanlahden pienvenesatamaan kuin avomerellekin. Niin ikään jakamo on remontoitu ja viihtyisällä terassialueella on mukava viettää kesäpäivää ruokaillen tai virvokkeita nauttien. Löytyypä sieltä myös polkupyörä-, sähkölauta sekä flyboardvuokraus, joista löydät parhaiten tietoa Jakamon Facebook -sivuilta.

2 kommenttia