MIKSI VALKOINEN, PELKISTETTY KOTI?

lauantai 10. syyskuuta 2016


Valkoinen sisustus taitaa olla aihe josta jaksetaan keskustella aina vain. Ja usein vieläpä negatiivisessa merkityksessä. Foorumeilla ihmetellään kovaan ääneen kuka oikeasti haluaa asua sairaalassa. Valkoinen koti edustaa mielikuvituksen puutetta, se on epäkodikas, kylmä ja arka. Paras ystäväni kertoi jostakin lukeneensa, että myös valkoisessa kodissa asuvat eroavat keskimääräistä useammin. Meillä taitaa mieheni kanssa olla käsittämättömän hyvä tuuri, kun ei sisustus ja saati talon rakentaminen ole meitä erottanut.  


Niin ikään keskustelin viikolla kollegani kanssa oman ajan merkityksessä arjessa. Hän kertoi, kuinka pitää kiinni omasta ajastaan arkisin. Se pieni hetki sohvalla illalla, jolloin lapset ovat nukkumassa, on aivan hiljaista ja kaikki muutkin ylimääräiset ärsykkeet on minimoitu. Allekirjoitan tuon täysin. Menneellä viikolla olimme myös koululla ensimmäisessä vanhempainillassa. Luokkahuone oli värikäs ja huomasin, kuinka minun täytyi keskittyä kohta kohdalta sisäistääkseni kaiken ympärillä olevan virikkeistön - esimerkiksi esillä olevat koulukirjat, lasten askartelut, laputetut viikonpäivät ja päivämäärät. Melko nopeasti ymmärsin, että minulle se oli erilaisten ärsykkeiden yliannostus.


Minulle valkoinen koti merkitsee rauhallisuutta, valoa, tasapainoa ja juuri niitä minimoituja ärsykkeitä. Työni on liikkuva, joskus fyysistäkin. Olen tekemisissä päivän aikana paljon erilaisten ihmisten kanssa, jotka vaativat itseltäni kokonaisvaltaista läsnäoloa. Työni antaa paljon enkä koe sitä yleisesti ottaen uuvuttavana, mutta juuri se vastapaino on työssä jaksamisen kannalta tärkeää. Lapset ja tämä blogin kirjoittaminen tarjoavat esimerkiksi juuri sitä. Yhtä tärkeää osaa näyttelee kuitenkin myös koti. Kodin täytyy olla siisti, avara ja jokaisella tavaralla suurin pirtein oma paikkansa, jotta voin hyvin. Kauneus on katsojan silmissä.

// Thoughts about why white interior is my thing.

7 kommenttia :

 1. Tämä on hauska aihe, niin monta mielipidettä kun on meitäkin. Minusta on mukava vierailla erilaisissa kodeissa niin vaaleissa kuin värikkäissäkin. Mielestäni kaunis koti on se, missä asuu onnellinen perhe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin ja hyvin sanottu. Jokainen rakentakoon kotinsa itsensä näköiseksi. Pääasia, että on hyvä olla. Se olisi mahdottoman tylsääkin jos kaikki kodit olisivat samanlaisia. :)

   Poista
 2. Valkoinen koti on valoisa, juurikin tasapainoinen, seesteinen ja siellä on hyvä rauhoittua <3 Olen niin paljon kuullut mussutusta juurikin siitä miten valkoinen koti on kylmä ja kamala, olen niin erimieltä! <3 Todella kiva postaus :) aiheellinen ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Parhaimmillaan valkoinen koti on juuri tätä! <3 Ja jotkin ihmiset varmasti näkevät meidänkin kodin kylmänä ja kamalana, mutta mitäpä sillä väliä kunhan itse pidän tästä.

   Poista
 3. Totta, valkoisista kodeista puhutaan nykyään usein tylsinä. En ole ikinä ymmärtänyt sitä että ihmetellään toisten koteja, jokainenhan tekee kodin sellaiseksi josta itse ja perhe pitää. Minusta on hauska seurata hyvinkin erilaisia blogeja ja koteja. Annetaan kaikkien kukkien kukkia tavallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Ei kukaan varmasti loisi sisustusta ja kotia, jossa ei tykkää asua. Itse seuraan pääasiassa blogeja, jotka tyylillisesti ovat samanlaisia kuin omani. Joskus on kuitenkin ihan virkistävää hypätä mukavuuusalueen ulkopuolelle! :)

   Poista
 4. Itselläni lapsuuden koti om ollut melko valkoisesti ja yksinkertaisesti sisustettu ja samoin olen sisustanut oman pienen kotinikin. Itse pidän siitä että kaikilla tavaroilla on paikka ja esimerkiksi tasot ovat melko tyhjiä. Tällöin mm koriste-esineet pääsevät loistoonsa :) omasta mielestäni tälläinen "valkoinen ja kylmä" sisustus on yksinkertaisesti tyylikästä. En ymmärrä miksi sitä pitää niin kritisoida. En esimerkiksi itse pidä ollenkaa puusta sisustuksessa ja omaan kotiini en sitä halua, mutta ihailen sitä kyllä siellä mihin se sopii.. Mielestäni sisustustakin voisi katsoa sillä silmällä mikä kyseiseen kotiin ja kodin omistajalle sopii eikä vain pitääkö siitä itse. Myönnän että itseäni on suututtanut joskus kun joku tulee sanomaan että "kliininen ja kylmä jne". Itse kun rakastan lapsuuden kotini ja oman kotini sisustusta. Miksi ei voisi keskittyä keksimään mieluummin jotain pientä josta pitää ja jota kehua kuin siihen että kokonaisuus ei ole omaan makuun?

  VastaaPoista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |