VALOKUVAUSKURSSILLA KODINONNESSA

sunnuntai 4. syyskuuta 2016Viime torstaina täällä Raumalla järjestettiin valokuvauskurssi Sisustustalo Kodinonnessa. Kurssin vetäjänä toimi ihana Frida Koti kaupungin laidalla -blogista. Käytännönläheisen opetuksen ja kuvatehtävän myötä tulivat tutuksi valokuvauksen perusasiat f-luku, suljinaika ja ISO-arvo, mutta saimme myös opastusta muun muassa kuvasommitteluun ja valkotasapainoon. Tähän asti olen kuvannut lähinnä automaatin voimalla ja luottanut kuvankäsittelyn voimaan. Oma kärsivällisyyteni ja aikani ei ole riittänyt kokeilemaan säätöjä. Nyt kuitenkin kaikki tämän postauksen kuvat olen ottanut manuaalisäädöin ja kuvankäsittely ei vie ollenkaan niin paljon aikaa. Olen yleensä vierastanut kuvaamista muualla kuin luonnonvalossa, mutta täytyy sanoa, että iltahämärässä ja keinovalaistuksessa otetut kuvat ovat yllättävän onnistuneita. Toki uudella kamerallanikin on varmasti osuutta asiaan.


Myymälä oli täynnä toinen toistaan herkullisempia yksityiskohtia. Ajattelin, että koostan niistä teille vielä kokonaan oman jutun, sillä minun oli pakko palata kuvamaan uudestaan perjantaina työpäivän jälkeen vähän lisää. Nyt rentoa sunnuntain jatkoa!

// I spent my last thursday evening learning new things about photographing.

6 kommenttia :

 1. Täällä yritetään harjoitella, sisäistää ja oppia kurssilla käytyjä asioita. Koska minulla on vain ns. perusobjektiivi, täytynee minun käydä ostamassa seuraavaksi se valovoimaisempi objektiivi...
  Kamerasi vaikutti oikein hyvältä ja tässä väkisinkin vielä pohtii, minkälaiseen kameraan sitä panostaisi. Vähän tekis mieli sellaista täyskennokameraa, mutta sinnittelen vielä minijärkkärillä.
  Oikein mukavia kuvaushetkiä!...niin ja syksyä myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamerahommissa ei kannata kyllä tehdä hätiköityjä päätöksiä. Valikoima on niin laaja! Tykkään kyllä tosi paljon siitä omastani. F1.8:n objektiivi vielä kaveriksi niin sitten se on napakymppi. :) Mukavia syyspäiviä sinne myös!

   Poista
 2. Olipa ihana tavata... ja mahtavaa kuulla, että manuaalisäädötkin onnistuvat nykyään :)
  Tunnelmallista syksyn alkua sinulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli! :) Todella kiva! Lopulta manuaalisäädöillä on aika helppo kuvata, joten kiitos kiitos opeistasi! Mukavaa syksyn jatkoa myös sinne!

   Poista
 3. Oi miten kivoja kuvia! Fridan kurssi oli mahtava. Kävin sen Raisiossa toukokuun lopulla ja vieläkin muistelen lämmöllä sitä rentoa meininkiä. Ihana blogi sinulla klikkasin itseni lukijaksi! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meinasin myös osallistua jo toukokuun kurssille, mutta en tullut, kun uusi kamera oli vielä harkinnassa. Kannatti odottaa, kun nyt se järjestettiin lähempänä. Tervetuloa seuraamaan! :)

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |