TULEVA KOTI

torstai 9. tammikuuta 2014


Huh, mikä viikko. Taloprojekti on polkaistu kunnolla käyntiin ja kysyntää on ollut nykyisen talomme suhteen. Toivottavasti keväällä päästään siihen asti, että kauppakirjatkin kirjoitetaan. Sillä välin saimme luvan aloittaa maatyöt, vaikka rakennuslupaa ei olla vielä haettu. Tänään saatiin lähes kaikki puut kaadettua ja ehkäpä ensi viikolla kaivurikin pääsee jo tontille.

Aiheeseen liittyen; tältä se nyt sitten näyttää - tuleva talomme. Talon suunnittelu alkoi kesäkuussa ja monen mutkan kautta tähän tilanteeseen on viimein tultu. Kertaalleen koko talo muutti muotonsakin. Jokainen nurkka on hiottu kohdilleen. Jostakin on tingitty, jotakin on lisätty. Niitä perusasioita talon rakentamisessa. Ulkoapäin talomme on siis lapekattoinen, julkisivultaan kahden kerroksen korkuinen. Kuvan valkoiset osat rapataan harmaalla, ja puuosat maalataan tummemmalla. Värit tarkentuvat matkan varrella, samoin kuin runkomateriaali. Tontilla on jonkin verran korkeuseroja ja niitä tasoitellaan mahdollisesti louhimalla, ja porrastamalla sisäänkäyntiä.
 
Muutamia talopaketteja kilpailutamme, lähinnä nykyisen talon toimittajamme sekä muutaman EPS-harkkojen valmistajan. Toivottavasti ensi viikolla tuokin asia etenee. Portaista ja takkamallista olen laittanut kyselyjä ja viime viikolla kävimme Puustellissa keittiöneuvottelussa. Siinä samalla katsoimme myös kodin muut kiintokalustein varustetut tilat kuten kodinhoitohuoneen, eteisen ja vessat. Joku ehkä ihmettelee, että miksi olemme näin hyvissä ajoin liikkeellä. Joudumme joka tapauksessa muuttamaan väliaikaiseen kotiin ja arjen pyörittäminen puolta pienemmissä neliöissä tuo omat haasteensa. Jotta rakennusaika ei muodostuisi painajaiseksi, haluan hoitaa sellaiset asiat pois päiväjärjestyksestä, jotka ovat hoidettavissa jo tässä kohdin.

Blogin puolella on ollut hetken hiljaisempaa, sillä blogger lakkasi toimimasta koneellani kokonaan. Välimuistin tyhjennys, lisäosien poistaminen ja yhteensopivuustilan muokkaaminen lopulta auttoivat asiaan. Toinen vaikuttanut seikka ovat nämä totaalisen harmaat päivät. Keskellä päivääkin kuvat ovat jääneet niin pimeiksi, että eivät ole läpäisseet suodattimia. :) Toivottavasti viikonloppu toisi apua asiaan.

// Here is a picture of our new home.
 

2 kommenttia :

  1. Onnea taloprojektiin ja näyttää hienolta! :) Täällä odotellaan että päästään valmiiseen kotiin maalis-huhtikuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Innolla seurailen, millaiseen kotiin te muutatte.

      Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |