TALO SISÄLTÄ

tiistai 14. tammikuuta 2014


 
Jatketaanpa pohjakuvan verran uuden talon asioilla. Talon pohjakuva alakerran osalta näyttää siis tältä. Toinen kerros muodostuu poikien makuuhuoneiden ja wc:n päälle muodostaen "monitoimitilan" ja portaat sinne lähtevät olohuoneen kulmasta televisio- ja takkaseinältä. Toiseen kerrokseen on tarkoitus sijoittaa pojille pelipistettä, tietokoneelle paikka sekä myös lisää säilytystilaa, joskin kalteva katto asettaa omat haasteensa. Pureudutaan tähän myöhemmin.
 
Alakerrasta löytyy sitten kaikki arjen kannalta oleellisemmat tilat. Keittiö, ruokailutila ja olohuone muodostavat jälleen tiiviin yksikön (kuten nykyisessäkin) ja makuuhuoneisiin kulku on sijoitettu tällä kertaa talon toiseen päähän. Vanhempien makuuhuone on hieman pienempi ja vaatehuoneesta jouduin luopumaan. Mutta eiköhän sitä pärjätä. :) Tuo makuhuoneen vino katto tuo näyttävyyttä ja innolla jo odotan, millaiselta se näyttää.
 
Eteiseen saimme mahtumaan pitkän liukuovikaapiston ja toinen asia, josta kovasti pidän ovat kodinhoito- ja kylpyhuonetilat. Saunaan kaavailemme kahden seinän alalle lasia ja myös tuo pesuhuoneen pieni seinänpätkä on tarkoitus tehdä lasista. Pesukone ja kuivausrumpu /kuivaava pesukone jäävät kodinhoitohuoneessa liukuovien taakse.
 
Tältä paperilla näyttää uusi talomme. Mukavaa tiistaita!
 
// Here's the floor plan of the first floor.

4 kommenttia :

 1. Hei! Tulevan talonne pohjapiirustus näyttää oikein mukavalle - erityisesti olohuone-keittiö-ruokailutila :). Myös työtehoseuran tehokas kolmio toteutuu pohjassanne (jk-liesi-allas) ja laskutilaa on riittävästi. Meillekään ei tule vaatehuonetta jo asuntomme pienen koon vuoksi. Kuitenkin suunnittelemme makuuhuoneeseen viereiseen kodinhoitohuoneeseen ns. läpiantokaappeja - silloin kaapit voisi täyttää kodinhoitohuoneesta käsin ja vaatteita taas voisi ottaa makuuhuoneen puolelta. Saas nähdä miten se toteutuu. Pohjastanne mietin, että tuleeko kodinhoitohuoneeseen sijoitettua WC:tä käytettyä. Muutakaan luonnollista paikkaa sille oikein löydy. Ainakin kun käyttää pesutiloja, eikä terassiltakaan WC:hen ole pitkä matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos, uskon itsekin, että tuo keittiö toimii. Nuo läpiantokaapit kuulostavat kivalle ja tilaa säästävälle vaihtoehdolle. :) Tuo khh:n vessa on ns. kakkosvessa ja todella vain siinä käytössä. Ja mieheni hiustenleikkuu paikka. :D Alkuperäisissä kuvissa talossa ei ollut toista vessaa lainkaan ja aikamme pohdittuamme asiaan, tuumasimme, että kyllä se toinen on silti hyvä varulta olla.

   Poista
 2. Mukava seurata projektianne, tästähän se lähtee sitten etenemään (toki on edennyt jo tähän mennessäkin). Keittiön ikkunaprobleemaankin löytyi ilmeisesti lopulta hyvä ratkaisu? Makuuhuoneet teillä ainakin ovat aivan hyvän kokoisia toisin kuin nykyään valitettavan usein. Toinen wc on varmasti hyvä ratkaisu ja eiköhän sinne tie löydy helposti sillä hetkellä kun sitä tarvitaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, keittiöön löytyi ratkaisu ja siitä ajattelin kirjoitella ensi viikolla, jahka saan vielä loput kuvat käyttööni. Toisesta makuuhuoneesta olisin halunnut hiukan isomman, mutta tila tuli vastaan. Toisaalta tähän saattaa vielä muutosta luvassa, riippuen siitä millainen runko taloon tulee. Ja eiköhän sille vessalle tule käyttöä! ;) Mukavaa torstaita!

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |