RUOKAILUTILAAN TUOLIT, MUTTA MILLAISET?

tiistai 22. syyskuuta 2015

Uusista ruokapöydän tuoleista olen kirjoittanut muutaman kerran aikaisemminkin, mutta nyt aihe on oikeasti ajankohtainen. Vanhempi poika on innostunut touhuamaan oman pöytänsä ääressä ja tähän asti hänellä ei ole ollut tuolia pöydän ääressä. Tarkoituksena on antaa yksi vanhoista ruokapöydän tuoleista hänelle, kun joskus uudet ostamme.

 
Edelliset ovat kovin tykätyt, mutta toivoin laadulta enemmän. Iskusta ostetut tuolit ovat vain nelisen vuotta vanhat ja nyt (jo) keikkuvat ja nitisevät. Ovat myös ottaneet sen verran pojilta osumaa, että puupinnassa on elämisen merkkejä. Seuraaviin tuoleihin on tarkoitus panostaa enemmän, joten toivon saavani myös pitkäikäiset tuolit kaverikseni.

En vain ole päässyt yli enkä ympäri ajatuksesta ovatko kaikki tuolit samanlaisia, ja jos ovat niin millaisia. Haaveilin ennen kuudesta Thonet -tuolista, mutta yhden ostettuani huomasinkin, että ne eivät tunnut niin miellyttäviltä istua omasta mielestäni. Koska nuo Iskun tuolit miellyttävät muutoin silmää, on mielessä pyörineet nyt Fritz Hansenin Seiska- ja Muurahais -tuolit. Näiden omistajilta kaipailisinkin vinkkejä. Ovatko vielä useamman vuoden jälkeen tukevat istua ja kuinka helposti puupintaan tulee jälkiä? Toki elämä saa hieman näkyäkin.

 
Vahvimmin tällä hetkellä on ehdolla sellainen suloinen sekamelska erilaisia tuoleja - yksi Ton -tuoli, kaksi valkoista kuultomaalattua Seiskaa ja ehkä yksi lämpimän puun sävyinen Muurahainen. Eteisestä ja makuuhuoneista voi sitten hakea lisää tuoleja tarpeen vaatiessa.
 
// new dining table chairs wanted
 

12 kommenttia :

 1. Sama homma, uudet tuolit etsinnässä vaan ei onneksi ole kiire :) Setti eripari tuoleja niin voi istua aina siinä mikä sillä hetkellä tuntuu hyvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eripari tuoleja puoltaa kyllä juurikin tuo, että aina löytyy mieluinen vaihtoehto ;) Ja toki sekin, että sitten saan varmasti kaikki tuolihaaveeni täytettyä! :)

   Poista
 2. Meillä kokemus seiskatuoleista on vasta kuukauden mutta niillä on takuu ja testeissä ovat kestäviä. Kopiotuoli on halpa siitä syystä että materiaalissa on säästetty vaikka ulkonäkö onkin sama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin vallan uusi tieto, että niillä on takuutakin! Hienoa! Kopioiden kestävyyttä epäilen minäkin, ei toista virhettä enää. Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 3. Meillä on ollut seiskatuolit yli kymmenen vuotta ja rakenne on edelleen ihan jämäkkä. Lapsiperheessä maalipintaan on tullut jonkin verran kolhuja, joten sikäli lakattu puupinta voi olla armollisempi kun siinä ei ihan joka isku näy samalla tavalla. Istumamukavuus tuoleissa on minusta erinomainen, joten en voi kuin suositella. Vinkkinä muuten, että sekä seiskoja että muurahaisia saa käytettynä tosi edullisesti Saksan ebaysta. Niissä tietysti sitä pientä kulumaa voi olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Riikka! Ajattelin itsekin, että kuultopibta voisi antaa hiukan anteeksi. Ja iso kiitos vinkistä. Olen yrittänyt huutonettiä ja toria aina välillä silmäillä, mutta tuo eBay on täysin koluamatta! Sinne siis illalla viivana! :)

   Poista
 4. Meillä oli ennen nuo samat Iskun tuolit ja aika huonolaatuiset tosiaan. Nitisivät ja natisivat ja maali lohkeili irti. Nyt meillä on ollut Muuto Visu -tuolit vajaan vuoden ajan ja ovat tosi paljon laadukkaammat. Jämäkkyys eri luokkaa ja ergonomisuus myös. Pinta on maalattu, mutta puunsyyt kuultavat läpi, joten pinnassa ei erotu ihan niin selkeästi kaikki kolhut ja lika kuin noissa ihan siloisissa versioissa. Toki värikin vaikuttaa, meillä oli ennen valkoiset tuolit ja nyt ovat harmaat. Visut kannattaa kuitenkin myös tsekata, koska hinta on paljon huokeampi kuin noissa Fritz Hanseneissa. Onnea päätöksentekoon! Itse olen tylsästi samanlaisten tuolien kannalla, vaikka sekoittaminen onkin tosi trendikästä juuri nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisia kokemuksia siis sielläkin kyseisistä tuoleista. Potentiaalinen vaihtoehto myös nuo Visut. Ei ole poissuljettua, vaikka meiltäkin löytyisi kuusi samanlaista tuolia erilaisten sijaan. Kauniita tuoleja vain on niin monta niin tällä vaihtoehdolla saan kaikkia vähintään yhden kotiini. ;)

   Poista
 5. Täälläkin pohdittiin noita juttuja tosi pitkään ja tuoleja etsittiin. Kaksi Wieniläistuolia ja yksi Artekin, niillä mennään täällä. Toki syöjiäkin on pöydässä aina vain muutama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jokin Artek olisi myös kiva. Ja ne Wieniläistuolit jaksaa aina vain ihastuttaa kauneudellaan. :) Kiva kombo siis sullakin!

   Poista
 6. Meillä mustia ja valkoisia Muurahaisia ja Artekin nelijalkaisia jakkaroita. Kulkeneet mukana vuosikymmenet, aina yhtä hyvän näköisiä ja Muurahaista parempaa, myös istumakokemuksena mukavampaa, tuolia emme ole löytäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon kommentistasi. Oikeille jäljillä siis ollaan! :) Ihana kuulla.

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |