VAATESÄILYTYS, OLKAA HYVÄT

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Tätä on moni odottanut, ja nyt vihdoin on esitellä kuvia makuuhuoneen vaatesäilytyksestä. Edellisessä omakotitalossa meillä oli erillinen vaatehuone, mutta nyt vaatteet säilyvät liukuovien takana. Kokonaisuus on 303cm leveä ja 71cm syvä (kun lattialistat ovat poissa laskuista).

 
Säilytyskokonaisuus on koottu Ikean tuotteista. Etsin pitkään sopivaa järjestelmää ja pyörittelin mielessä niin Elfaa, Ikean Stolmenia kuin erillisiä vaatekaappejakin. Lähtökohtaisesti halusin, että säilytyskokonaisuus on siisti, jotta liukuovet voivat huoletta olla joskus aukikin ja tämä tietysti tarkoitti henkarivaatteille isoa tilaa. Vaatepinot tuppaavat helposti kääntymään epäsiisteiksi. Toinen varsinainen ongelma oli juuri henkaritankojen kiinnitys, jotta ne kestävät vaatteiden painon. Täältä voit käydä lukemassa lisää suunnitteluvaiheen mietteitä.

 
Näistä lähtökohdista päädyttiin valitsemaan alusvaatteille, sukille, koti- ja urheiluvaatteille Malm -lipasto tuplaleveänä, joista oikealla puolella on mieheni ja vasemmalla minun vaatteeni. Henkaritanko-hylly -yhdistelmä on Algot -sarjaa. Vasemmalla puolella järjestelmää on mieheni henkarivaatteet sekä ylähyllyllä tilaa valkoisessa laatikossa kausivaatteille (sortsit ja muut kesävaatteet) ja pienemmissä valkoisissa laatikoissa kengille. Nuo pienemmät valkoiset laatikot täytyisi vaihtaa Clas Ohlssonin läpinäkyviin kenkälaatikoihin, joita löytyy ennestään muutama. Ne vievät vähemmän tilaa, mutta niihin tosin mahtuu vain minun kenkäni, ei miehen.
 
 
Keskellä on niinikään tilaa henkarivaatteille sekä ylähyllyllä kengille. Keskellä yhden tankorivin päällä olevalta hyllyltä löytyy laukkukokoelmani. Sen päällä on edelleen myös tyhjä henkaritanko, jonka voi tarvittaessa valjastaa käyttöön. Olen kuitenkin rankalla kädellä karsinut vaatteita muutamina viime vuosina ja pyrin siihen, että vaatekaapista ei ole löydy yhtäkään ylimääräistä, käyttämätöntä vaatetta. Aivan Marie Kondon oppeihin en yllä, mutta lähelle.

 
Oikealla puolella järjestelmää on avohyllyt, joilta löytyvät topit, t-paidat, pitkähihaiset trikoopaidat, housut sekä hupparit. Ylähyllyllä on paperikassien takana piilossa muutama isompi laukku /urheilulaukku viikonloppureissuja varten. Puolikäytetyt vaatteet notkuvat yleensä tuolilla tai Malm -lipaston päällä sulassa sovussa korujeni kanssa. By Lassenin Stropp -lenkit sen sijaan on varattu esteettistä silmää miellyttämään ja niistä löytyy vain siistimpiä käytössä olevia vaatteita henkarissa roikkuen.
 
Ja niin tuo pieni oikean reunan palkki - no sehän on kodinhoitohuoneen puolelle kaivattu lisätila, jotta pesukonekin mahtuu liukuovien taakse. Aina ei mene niin kuin Strömsössä.
 
// clothing closet
 

11 kommenttia :

 1. On kiva. Tuohon tyyliin toivoisin säilyttäväni vaatteet ja asusteet.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis ja toimivan näköinen vaatekaappi :)

  VastaaPoista
 3. Todella kiva ja toimivan oloinen! Ja hyvä, että on mietitty sitäkin, ettei ole pahan näköinen, vaikka ovet jäisivät auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä sitä tovi jos toinen pähkäiltiinkin. Jostain jouduttiin tinkimään, mutta kiva tuli omasta mielestäkin. :)

   Poista
 4. Näyttääpä kivalta ja toimivalta! Tuon tyyppisestä ratkaisusta haaveilen seuraavaan kotiin. Ihanaa, kun kaikki on järjestyksessä samassa paikassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos :) Isoja arjen mukavuuksia, kun vaatesäilytys pelaa!

   Poista
 5. Samanlainen täällä juuri tekeillä! Näyttää tosi hyvältä tuonteidän ratkaisu 😊 Onko teillä kaapissa jonkinlainen valaistus tai miten se puoli on otettu huomioon? Riittääkö huoneen yleisvalo kaappiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Hienoa, hyvä tulee. :) Tuossa kaapin yläosan lipassa (joka on siis seinää) on upotettuna kolme Planex-valaisinta. Jo niiden valo riittää valaisemaan koko huoneen, vaikka meillä on paikka myös katossa riippuvalaisimelle. Meillä myös katto kohoaa viistosti ylöspäin kohti vastakkaista seinää ollen korkeimmillaan noin 5m. Valo siis riittää hyvin vaatekaappiin asti. Valkoiset seinät myös tietysti heijastavat valoa.

   Poista
 6. Itse olemme olleet kyllä todella tyytyväisiä myös tuohon Algot -sarjaan.Ja teidän kokonaisuus näyttää kyllä todella toimivalta! Kun joskus sinne uuteen kotiin pääsemme, on varmaa, että tätä sarjaa käytetään myös siellä. Hinta-laatusuhde on minusta loistava! :)

  VastaaPoista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |