KOULULAISEN HUONE

sunnuntai 14. elokuuta 2016


On vieläkin vähän epäuskoinen olo, että meiltä todella löytyy nyt koululainen perheestä. Kaksi päivää ennätettiin tällä viikolla harjoitella uutta arkea, kun koulu torstaina alkoi. Esikoinen on kaikin puolin herkkä luonteeltaan, mutta rohkeasti tsemppasi uusien asioiden edessä. Kirjoitin jo aiemmin, että kesälle oli pihan ja ulkotöiden ohella toinenkin projekti ja se oli tämä pojan huoneen viimeistely. Isoista asioista ei ollut kyse, mutta koulupöydän valaisin, taulujen etsiminen sekä sängyn vaihto olivat mielessä.


Valaisimeksi valitsin lopulta Artemiden Tolomeo Micron. Tolomeo on myös varsin käytetty valaisin yöpöydillä, joten tässä on varmasti pitkäikäinen hankinta. Tilasin ensin Finnish Design Shopista Mini koon, mutta se oli aivan liian iso tuohon pöydälle. Micro istuu siihen paremmin tukkimatta myöskään näkymään seinälle jos siihen myöhemmin haluaa vaikka lisätä tauluja tai hyllyn. Valaisin oli löytö Tori.fistä.  Seinälle kiinnitin nyt ainoastaan kaksi taulua. Toinen on vanha tuttu kirjaintaulu, joka on lahja kummitädiltä ja toinen on pojan piirtämä kuva perheestämme. Sänky vaihtui tavalliseen 90cm leveän runkopatjan ja 5cm korkean sijauspatjan yhdistelmään. Uusi sänky toi jo yksistään enemmän isomman pojan fiilistä huoneeseen.


Tämä viimeinen kuvakulma ei olekaan ennen täällä blogin puolella näkynyt. Tuota puolta huoneesta on huomattavasti vaikeampi kuvata! Huoneeseen sisään astuessa vasemmalla puolella on kaksimetrinen, kaksiosainen Ikean liukuovikaapisto, johon mahtuu kaikki pojan vaatteet sekä muun muassa lautapelejä ja jääkiekkovarusteet. Meillä oli nämä samanlaiset Pax -kaapistot lastenhuoneissa myös edellisessä omakotitalossamme ja ovat kyllä hintaansa nähden oikein hyvä hankinta.

// My older son started school this week so we made some changes to his room during summer.

14 kommenttia :

 1. Oikein hyvältä näyttää!! Meillä olis kanssa uuden sängyn ostaminen ja kirjoituspöydän yläpuolelle kaivattaisiin ehdottomasti lisähyllyjä kirjojen tms. irtotavaran säilytykseen...pientäprojektia siis tiedossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! :) Joo tuollaiset pikkuprojektit on aina tosi kivoja! Sitä pientä sälää tuntuu löytyvän kyllä joka paikasta, mukava kun niille on oma paikkansa.

   Poista
 2. Tsemppiä koulutielle! Mukava huone, kyllä siellä kelpaa tehdä läksyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos! :) Onneksi huoneen omistajakin tykkää!

   Poista
 3. Kiva että Torista on ollut iloa! Jaoimme postauksen myös Twitter-tilillämme, kun ajattelimme sen varmasti hyödyttävän muitakin. Oikein mukavaa koulun alkua pienelle sankarille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torista on ollut useinkin iloa! :) Ja kiitos jakamisesta Twitterissä. Pieni sankari edelleen totuttelee äitinsä kanssa uuteen arkeen, mutta eikös se tästä jo hiljalleen.

   Poista
 4. Sunnuntai-striimin kautta eksyin tänne kommentoimaan. Kaunis ja toimivan näköinen pienen koululaisen huone! Huone näyttää siltä, että se varmasti toimii pitkään pienillä päivityksillä tuollaisena, kun raamit ovat simppelit ja ajattomat. :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis valaisin ja huone. Näyttää oikein toimivalta pienelle koululaiselle. Tsempit uuteen arkeen!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis huone! Meilläkin on tytön huoneessa tuollainen kapea yläikkuna ja nyt huone kaipaa uutta ilmettä. Juurikin koululaiselle sopivaa pöytää ja jotain kivoja hyllyjä seinille.

  Tsemppiä arkeen!

  VastaaPoista
 7. Kiva ja siisti huone. Täällä myös yksi ekaluokkailainen, tyttö kylläkin. Juuri vaihdettiin huoneessa järjestystä ja katsottiin leluja läpi, mitkä voi laittaa pois. : )

  VastaaPoista
 8. On kyllä kiva ja varmasti toimiva koululaisten huone. Värit ovat sellaiset, että todennäköisesti miellyttävät pitkään. :)

  VastaaPoista
 9. Niin ne vuodet kuluu, huh. Onpa kiva huone koululaisella ja tuo matto pisti etenkin silmääni, kauniit värit ja kuosi.

  VastaaPoista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |