MATKUSTAMISESTA JA VINKKEJÄ KÖÖPENHAMINAAN

Elämä on monessa suhteessa tasapainoilua. Tällaisena tarkan euron tyttönä, jonka pankkitilin saldoon oleellisesti vaikuttaa niin asuntolaina, arkiset menot laskuineen, harrastaminen ja kodin laittaminen, on matkustaminen useimmiten se asia, josta meidän perheessä tingitään. Matkakustannuksetkin ovat lasten kanssa matkaillessa kasvaneet aika tavalla verrattuna aikaan, jolloin reissasimme mieheni kanssa kahden. Matkustaminen, ja erityisesti ulkomailla matkustaminen on itselläni kuitenkin verissä ja tuntuu, että oman mielenterveyden vuoksi on sinne tasaisin väliajoin päästävä. Viimeisimmästä matkasta (aurinkoloma Gran Ganarialla) on kulunut jo miltei kolme vuotta ellei lyhyttä Tallinnan piipahdusta tänä kesänä lasketa. Millaisia ajatuksia siellä matkustaminen herättää?


Jonkin verran olen päässyt kiertelemään Eurooppaa ja muutamaan otteeseen olen käynyt myös Amerikassa. Ajattelin koostaa niistä jonkinlaisen yhteenvedon pienenä muistutuksena itselle, että ole onnellinen myös siitä, mitä olet saanut kokea. Pahimman kuumeilun oireillessa voi palata lukemaan omia ajatuksia.


Silti puhelimen muistiinpanoihin olen kerännyt listaa paikoista, joihin haluaisin vielä matkustaa ja eri toten paikoista, joihin haluaisin lapseni viedä. Maailman tilanne toki vähän arveluttaa, mutta ei tässä auta pelkäämäänkään ruveta. Tuonkin listan ajattelin tänne naputella, jos vaikka teiltä lukijoilta saisi joitakin mukavia vinkkejä lasten kanssa matkusteluun.


Meillä oli suunniteltuna pieni kotimaanmatka viime viikolle, mutta oman sairastumiseni vuoksi jouduimme palaamaan kotiin pikaisesti. Reilun vuorokauden kova kipuilu sai miettimään elämää taas hieman eri perspektiivistä ja tämän siivittämänä päädyimme varaamaan tälle syksyä kaupunkiloman Kööpenhaminaan! Lähestyvä syksy ei tunnu lainkaan niin ahdistavalta, kun on jotakin mitä odottaa. Lennot ja hotelli on varattu, mutta kaikenlainen tekeminen Kööpenhaminassa lasten kanssa - vinkkejä otan kiitollisena vastaan. Nämä postauksen kuvat ovat peräisin Espanjan sympaattisesta Tarragonan kaupungista.

// My thoughts about travelling and any kind of tips what to do with kids in Copenhagen are welcomed.

2 kommenttia

  1. Viime viikolla kööpenhaminasta tulleena suosittelen ehdottomasti Tivolia, niin aikuisille kuin lapsillekin näkemisen arvoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei olipas kiva kuulla! Mietinkin juuri, että onko sinne järkevä lähteä, kun omat lapset eivät vielä niin kovia vauhtihirmuja ole. Kiitos tästä vinkistä! :)

      Poista