KORUTON PIHAPIIRI

torstai 26. syyskuuta 2013

Tämän viikon sää kielii jo selvästi lähestyvästä talvesta. Kaupungilla ihmiset vetävät kaulusta ylöspäin suojaksi kylmältä tuulelta. Aurinkokaan ei enää lämmitä kuten vielä kuukausi takaperin. Kesäkalusteet kannetaan suojaan, terassit harjataan. Nurmikko leikataan viimeisiä kertoja. Pihatiekin ammottaa iltaisin tyhjyyttään. Lähinaapureiden lapsilla oli tapana kokoontua kesällä leikkimään koko joukolla yhdessä, mutta nyt jokainen perhe viettää aikaa enemmän omissa oloissaan. Me äidit nautittiin lasilliset viiniä, kun katseltiin lasten touhotuksia. Miehet puursivat kukin tahoillaan talon kimpussa.
On tässä vuodenajassa silti puolensakin. Aikaa arkiaskareille on enemmän, kun päivällisen jälkeen ei rynnätä suorinta tietä aurinkoon. Aikaa perheelle on myös enemmän. Tai ainakin eri tavalla. Teemme asioita enemmän yhdessä, koko nelikko. Niin ja yksi asia on ylitse muiden - takkatuli. Olen monena iltana mieheltä pyytänyt, että eikö jo voitaisi sytyttää tuli. Hän on huomattavasti lämminverisempi kuin minä. Eilen sain viimein tahtoni läpi, vaikka ei tietysti muutamasta puusta vielä torppaa lämmitetä. Tunnelma oli kuitenkin tärkein! Tsemppirutistus viimeiseen työpäivään!

6 kommenttia :

 1. Meilläkin lämpeni takka ensimmäisiä kertoja eilen. <3 Itse huomaan myös, että tuntuu kuin aikaa olisi enemmän, syksyn parhaita puolia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Jotenkin kiva käpertyä sisätiloihin näin syksyn tullen. Aurinkoista lauantaita Jenni! :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia, olet saanut noihin juuri sen syksyn valon ja tunnelman :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia. Ja tunnelma on kaikkea muuta, kun koruton. :D

  VastaaPoista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |