JOULULAHJAKSI

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Ensi viikonloppuna on todellakin enää yksi kuukausi jouluun. Vaikka näkymä ulkona antaa ymmärtää muuta kuin lähestyvää joulua, olen itse sitkeästi alkanut tehdä joulua kotiimme. Ja huomaamatta, se tunnelma alkaa hiljalleen kyteä. Suosittelen siis. :)

Olennaisesti jouluun kuuluu myös lahjat. Kävimme pari viikkoa takaperin keskustelun mieheni kanssa joululahjojen ostamisesta. Lyhykäisyydessään mieheni on sitä mieltä, että jos lahjansaajalta kysyy, mitä haluaisi joululahjaksi, on sitä lahjaa alun alkaenkin turha ostaa. Lahjansaaja voi käydä suoraan kaupasta ostamassa itselleen sen, mitä haluaa. Itse olen taas sitä mieltä, että jos hyvää lahjaideaa ei tule mieleen, voi asiaa hyvin kysyä suoraan. Itse en pane pahakseni, vaikka toivetta kysytäänkin. Tietääpähän ainakin, että lahja on näin toivottu. Tietysti se on vain plussaa jos onnistuu ostamaan lahjan, joka on toivottu, kysymättä asiasta.Omalta listaltani löytyy kaunis rannekoru, esimerkiksi tämä Marc by Marc Jacobs Katie Link Cuff Bracelet, joka vilahti täällä jo aiemminkin. Kipeästi kaipaan myös uutta kukkaroa, koska vanha osoittaa hajoamisen merkkejä. Olen jo pidemmän aikaa katsellut tuota Michael Korsin Hamilton -lompakkoa. Se taipuisi tarvittaessa myös pieneksi laukuksi. Sisustuskirjahaaveeni on  Life and Work, Malene Birger's Life in Pictures -kirja. Asustepuoli kaipaisi täydennystä myös huiviosastolla ja yksi todellinen haave on Louis Vuittonin shaali. Vaikka olen tästä kuullut kovinkin erilaisia kokemuksia, on se silti silmissäni yksi kauneimmista huiveista. Sisustuspuolelta mielelläni näkisin makuuhuoneessamme erään Hay Loop Stand -naulakon. Se sopisi tulevassa kodissamme sekä eteiseen että makuuhuoneeseen. Viimeisimpänä mielessäni on pyörinyt uusi objektiivi kameraan. Olympus M. Zuiko 45mm/1.8 -objektiivi voisi olla hyvinkin varteenotettava vaihtoehto. Ensiksi pitäisi kuitenkin viimeistellä ajatustyö uuden kameran hankinnasta,  siitä lisää myöhemmin. Joskin mainittakoon, että uuden hankinta ei ole lähimainkaan ajankohtainen tällä hetkellä!

Olisi kiva kuulla kommenttiboksin puolella, millaisia joululahjatoiveita teillä on ja pilaako äänen sanottu lahjatoive ajatuksen lahjan antamisesta?
 
// These are my wishes for Christmas!
 

6 kommenttia :

 1. Olemme samaa mieltä kuin miehesi. Muutamaa ensimmäistä yhteistä joulua lukuunottamatta päätimme yhteistuumin, että jos jotain haluaa, sen voi itse ostaa, eikä sitten hankita ollenkaan joululahjoja. Yhtään aattoa emme tosin ole (Suomessa) kaksistaan viettäneet, joten jouluillan olemme saaneet kyllä iloita pikkuveljien tai sisarusten lasten lahjojen avaamisista tai sitten availleet vanhemmilta saamiamme paketteja. Viime vuosina on yritetty kertoa ettemme halua vanhemmiltamme lahjoja, yhteisolo ja hyvä ruoka ja suklaa riittävät. Lahja harvoin on kuitenkin niin sopiva etteikö miettisi että turha juttu kun en tarvitse tätä, mutta eihän sitä voi sanoa ääneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossakin on perää. Mekin olemme useana jouluna jättäneet lahjat antamatta, mutta tänä jouluna todennäköisesti vaihdamme lahjat. Toisen huomioiminen arjessa unohtuu helposti, joten haluan muistaa miestäni antamalla lahjan.

   Poista
 2. Oih mitä ihanuuksia toivot :)) Mä toivon rikkaimuria, jonka aion itselleni ostaa ;)!! Hihih. Mä tiedän, että itse täytyy lahjat ostaa ja paketoida, koska muutenhan mini ihmettelis, että miksen mä saa mitää...;))

  Jos joku mulle jotain ostais niin ...voih...laatisin listan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt alkaa tosiaan lapset olla siinä iässä, että joutuu hiukan kikkailemaan jotta salaisuus ei paljastu. :) Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Voin suositella lämpimästi tuota objektiivia! Pukki toi sen miulle viime jouluna ja se on ollu käytössä siitä lähtien :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä tietää. Olen kuullut muualtakin hyvää siitä. :)

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |