VIHREÄÄ KOTIIN

maanantai 18. marraskuuta 2013

Omakotitaloon muuton jälkeen meillä ei ole ollut huonekasveja lainkaan. Olen a) melkoisen huono pitämään kasvit hengissä ja b) meillä ei ole ollut oikein sopivaa paikkaa kasville, koska tv-taso ja sohvapöytä ovat vielä toistaiseksi poissuljettavia kohteita. Perjantain Turun reissulla piipahdin Plantagenissa ja löysin sen, mitä lähdin hakemaankin, nimittäin huonekuusen.Ihastelin näitä viime jouluna muutamissa kodeissa ja blogeissakin, toimivat mielestäni kivasti joulukuusen korvikkeena. Me vietämme koko joulun muualla, joten aitoa kuusta meille ei sen vuoksi tule. Toinen juttu onkin sitten, että miten tämän ihanuuden saa pysymään hengissä jouluun ja mielellään vaikka sinne helmikuulle astikin. Veden ja valon määrä? Kertokaapa viisaammat.

12 kommenttia :

 1. Hoito-ohjeita en valitettavasti osaa antaa, mutta tuo on tosi hieno. Passaa teille hyvin. Aiotko laittaa kuuseen koristeitakin lähempänä joulua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin kokeilla, miten oksat jaksavat kantaa. Ainakin tuonne juureen voisi sommitella muutamaa palloa jos ei muuta. :)

   Poista
 2. Voi onpa kiva kuusi! Tuommoselle vois löytyä meiltäkin paikka...hmm. Ihan uusi tuttavuus mulle - tai itse asiassa, olikohan meillä työpaikalla tuollainen ISO versio monta vuotta - joten niitä hoito-ohjeita jään mielenkiinnolla odottamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä on tosi symppiksen näköinen myös. :) Laitan tänne ohjeet siinä tapauksessa, että joku ei ehdi vinkata ensin!

   Poista
 3. Oih, onpas kaunis :) Ja tuo on juuuri hyvä korvike oikealle kuuselle ;)

  VastaaPoista
 4. Hahaa! Meillä kuusi on keikkunut kohta kuukauden ja olisinko kerran kastellut? :D Vielä on hengissä ja hyvin voi. Meille ei muita kuusia sisälle tulekaan, oikea kuusi menee sitten patiolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHANA kuulla! Mulla ei siis ole hädän päivää. :D

   Poista
 5. Minulla on vieläkin viime vuonna hankittu hengissä. Harvoin olen sitä muistanut kastella, mutta eipä ole välittänyt. Ihan yhtä hieno on edelleen kuin viime vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huojentavaa! Mun kastelu on ollut myös aika retuperällä. :)

   Poista
 6. Hei Hanna,

  miten kuusesi on kasvanut?

  Minulla on juttua ja hoito-ohjeita omasta kuusestani blogissani Elämää koivun ja palmun alla. www.koivupalmu@blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Sirpa,

   Kuusi on kuollut ja kuopattu! :( Ensi kerralla tulen lukemaan ehdottomasti neuvoja! :)

   Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |