MITÄ KUULUU RAKENNUKSELLE?

lauantai 9. elokuuta 2014

Osa saattanee muistaa, että talopaketin rakentamisen on määrä alkaa syyskuun alussa, joka sanelee aikataulun hyvin pitkälle. Siihen saakka hommia tehdään kello kaulassa, sillä tavoitteena on saada myös lattiavalu tehdyksi ennen paketin tuloa.
 

Räjäytystyöt ja talonpohjan teko ajoittuivat keskikesälle. Antura ja sokkeli valmistuivat heinäkuun lopussa ja isäni veljeni kanssa kävi laittamassa styroksit talkooapuna. Salaojitus ja sadevesikaivot kaivettiin seuraavaksi. Vielä ennen talon pohjan ja ulkopuolen täyttöä tasoitettiin sokkeli ja asennettiin patolevy.  Pieniä mutkia matkaan aiheutti vesijohtojen vetäminen, koska kaupunki ei suostunutkaan vetämään johtoja sokkelin läpi. Niinpä oli tartuttava lapioon ja kaivettava kulku sokkelin alta.
 

Suhteellisen suuritta murheitta on menty siis tähän asti. Räjäytystöiden kanssa oli myös pientä ongelmaa, sillä kallio oli jäänyt muutamasta kohtaa kymmenkunta senttiä liian ylös ja mieheni käsiporan kanssa joutui piikkaamaan kalliota pois, jotta antura päästiin valamaan loppuun.
 
Tällä hetkellä työmaalla vedetään viemäriputkia. Otimme siihen ulkopuolisen tekijän, mutta kaivoimme itse putkille ojat. Se olikin vaikeampaa kuin luulimme. Kaatojen kanssa täytyi olla todella tarkka. Mutta se on nyt ohi ja pääsemme jatkamaan seuraavaan vaiheeseen.

Arki-illat ja viikonloput on vietetty suhteellisen tiiviisti tontilla. Onneksi säät ovat suosineet, enemmin kuumaa kuin kylmää ja vesisadetta. Ja onni on myös kaksi poikalasta, jotka rakastavat kaivureita ja lapiohommia.

// building the new house
 

2 kommenttia :

  1. Voi että tuo aika on varmasti jännittävää. Nostan kyllä hattua kaikille rakentaville pariskunnille, joilla on vielä mini-ihmisiäkin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se, ja lapset tekee siitä vielä jännittävämpää. Tontilla on kaikki mahdollista. ;)

      Poista

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |