WC-KALUSTEET

torstai 7. elokuuta 2014

Varsinaisen rakentamisen ohella täällä on pohdittu lisäksi wc-kalustusta. Talosta löytyy kaksi vessaa, isompi makuuhuoneiden läheltä ja toinen, pienempi, kylpyhuoneen yhteydestä. Kiirettä päättää ei ole, paitsi että talon viemärivetoja tehdään juuri nyt ja sen vuoksi lavuaarin ja wc-pöntön paikat täytyisi tietää. Tai ainakaan niitä ei ole paljon varaa muuttaa enää jälkeenpäin.

Pienemmän vessan osalta kalustaminen on hankalampaa, koska suunnitteluvaraa rajoittavat vesijohtojen paikka ja yksinkertaisesti tila. Isomman vessan kalustuksen osalta tilanne on toinen, tilaa on enemmän ja seinä, johon allas on piirretty ei ole ulkoseinä.
Isompaan vessaan on tulossa valkoinen 180cm leveä emalitaso, kahdella matalalla laatikolla sekä seinälle iso peili. Käynti vessaan on kuvassa oikealla puolella. Altaan muoto on se, mikä askarruttaa. Haaveenani on ollut Idon Wave -tyylinen allas, mutta haluan myös ison emalitasolla varustetun allaslaatikoston ja nämä kaksi tekijää yhdessä ovat kuulemma mahdoton yhtälö. Useammat valmistajat rajoittavat leveydeksi 120cm. 

Temal tarjoaa toisena allasvaihtoehtona perinteistä suorakaiteen muotoista allasta, mutta silloin tuon laatikoston syvyys olisi 50cm, 40cm sijaan. Pidän enemmän suorakaiteen mallisesta altaasta, mutta pelkään, että tasokokonaisuudesta tulee liian raskaan näköinen.

 
Pienempi vessa suunnitelmissa näyttää tällä hetkellä ylläolevan kuvan mukaiselta. Pönttö ja allas ovat molemmat ulkoseinällä ja vesijohtojen vetäminen ratkaistiin upottamalla myös allas seinäwc:n koteloon. Näin vesiputket saadaan piiloon. Tässä kohdin mietin, haluanko tuon seinäaltaan alle laatikon / laminaattitason tai pitäisikö tuo allas vaihtaa kokonaan malja-allas + taso -yhdistelmään. Nyt otetaan ehdotuksia vastaan. Kerrohan, mitä mieltä sinä olet?

// Looking for ideas to our new home.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |